کارشناسان معتقدند که رشد 60 درصدی چک های برگشتی ضرورت تمهیدات لازم در برخورد با این معقوله را بیش از پیش با اهمیت جلوه می دهد.

به گزارش خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عنوان "چک های برگشتی" فقط معطوف به کسری موجودی برای تامین منابع لازم نیست، بلکه چک ها به دلائلی مانند نقص امضا، خط خوردگی، مغایرت درج مبلغ حرفی و عددی و نظائر آن نیز برگشت می خورند، اما علت اصلی برگشت خوردن چک ها در ایران، نبود تامین منابع مالی است.

آمارهای بدست آمده از عملکرد سه ماهه شبکه بانکی در حوزه مبادلات چک، نشان می دهد، تعداد چک های برگشتی با افزایش سه میلیونی از پنج به ۸ میلیون فقره رسیده که بیانگر رشد ۶۰ درصدی تعداد این چک هاست. 

گفتنی است در دورهای گذشته، رکود اقتصادی، نبود رونق تجاری و کاهش توان تامین منابع لازم برای چک‌های صادر شده، موجب افزایش تعداد چک های برگشتی بوده است. در این بین کارشناسان اقتصادی، راهکارهایی نظیر کاهش حجم چک های موجود،ایجاد سقف معین برای آن،استفاده از ابزارهای مالی دیگر مانند کارت های اعتباری و تصحیح عرف غلط استفاده از چک را به عنوان، راه های کنترل و کاهش چک های برگشتی مطرح می کنند.

افزایش چک بلامحل ناشی از وضعیت نامطلوب اقتصادی

مهدی تقوی عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص علل افزایش چک های برگشتی گفت:چک مهمترین ابزار مبادلات تجاری محسوب می شود که استفاده غلط از آن افزایش تعداد چک های بلا محل را به دنبال داشته است.

وی به بی‌اعتمادی فعالان بازار نسبت به بازگشت سرمایه اشاره کرد و تصریح کرد:مطلوب نبودن وضعیت فعلی اقتصاد و تورم همراه با رکود صاحبان کسب و کار را با مشکلات عدیده ای در این خصوص مواجه کرده است.

این کارشناس اقتصادی بااشاره به اهمیت چک در مبادلات کلان اقتصادی اظهار داشت: یکی از راه‌های ارائه شده برای کنترل چک ها برگشتی، ایجاد تعیین سقف مبلغ  برای آنها است که کارایی استفاده از چک را  در وضعیت مطلوب قرار می دهد. 

ضرورت استفاده ازابزارهای مالی مشابه

محمدرضا غفوری کارشناس بانکی نیز در گفتگو با خبرنگار بورس،بانک وبیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در این خصوص، گفت:یکی از راه هایی که مانع از صدور چک بلا محل می شود، بلوکه شدن موجودی به میزان مبلغ مندرج در چک هنگام  صدور از حساب فرد صادرکننده، برای تضمین پرداخت است.

وی در باره عوامل تاثیر گذار بر کاهش تعداد چک های برگشتی اظهار داشت: یکی از راه های مقابله با این امر ایجاد سقف معین برای صدور چک و یا ایجاد محدودیت برای اعطای دسته چک به افراد است.

این کارشناس در پایان بیان کرد:یکی دیگر از راه های مدیریت چک علاوه بر کاهش حجم چک های موجود در جامعه ، استفاده از ابزارهای مالی مشابه از جمله کارت های اعتباری  و ایجاد چارچوبی قانون‌مند است که فرد را ملزم به احتیاط بیشتر در استفاده از چک کند.



انتهای پیام/




اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۴ ۲۶ شهريور ۱۳۹۵
برخورد قاطع وعملی با صادر کنندگان چکهای برگشتی از سوی قوه ای قضائیه دلیل برگشت چکها مباشد کسی که چک می کشد باید درامدش را بسنجد و بر اساس درامدش چک بکشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۵ ۲۶ شهريور ۱۳۹۵
وضعیت بی نهایت اسفبار اقتصادی.دلیل دیگه ای نداره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۷ ۲۶ شهريور ۱۳۹۵
علت اصلی وجود چک های برگشتی استفاده از چک به عنوان سند بدهی و یا حتی تضمین در معاملات است در حالی که چک فقط یک حواله پرداخت از طرف صاحب حساب خطاب به بانک و در وجه دارنده چک است و عمده تقصیر کار در چک های برگشتی دریافت کنندگان چک هستند که اصرار بر دریافت چک در مقابل بدهی و یا تضمین معاملات دارند. به جای اینکه بانکها مشتریان را برای داشتن چک اعتبار سنجی کنند این طرفین معامله هستند که باید همدیگر را اعتبار سنجی کنند بانکها با دسته چک به کسی وام یا اعتباری نمیدهند که بخواهند دارنده دسته چک را اعتبار سنجی کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۶ شهريور ۱۳۹۵
علت اصلی چک های برگشتی وضعیت دردناک اقتصادیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۲ ۲۶ شهريور ۱۳۹۵
با احترام به نظر کارشناسان باید به عرض برسانم علت اصلی چک برگشتی صدور دسته چک توسط بانکها بدون درنظر اعتبار افراد وزمینه کاری افراد که چک درراستای فعالیت شغلی افراد میباشد
آخرین اخبار