عطیه مخلوق فوق تخصص کلیه بالغین و طراح استفاده از سلول های بنیادی در درمان کلیه پلی کیستیک، در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره این طرح اظهار کرد: استفاده از سلول های بنیادی برای بیماران کلیه پلی کیستیک در مرحله اول که 3 سال به طول انجامید و بر روی 6 بیمار به طور داوطلبانه تزریق سلول های بنیادی به صورت رایگان انجام شد که نتایج این پژوهش به صورت مقاله برای انتشار در مجلات علمی آماده است.
وی با بیان اینکه این مرحله برای ارزیابی مشکلات بیماران و امنیت سلامت آنها صورت گرفت، تصریح کرد: در این بیماران با مشکلی مواجه نشدیم که مرحله دوم تحقیق را با تعداد 20 بیمار شروع کردیم.
طراح استفاده از سلول های بنیادی در درمان کلیه پلی کیستیک با اعلام اینکه مرحله دوم تحقیق بر روی 20 بیمار از 4 ماه قبل آغاز شده، گفت: امیدواریم مراحل تحقیقات به خوبی پیش برود تا بتوانیم کمکی به درمان این بیماران ژنتیکی با تزریق سلول بنیادی از مشکلات این بیماران جلوگیری و تا حدی بیماری را کنترل کنیم.
وی درباره احتمال موفقیت این پژوهش بیان کرد: تزریق سلول های بنیادی برای بیماری کلیه پلی کیستیک بر ژنتیک بیماران تاثیری ندارد و درمان قطعی با مطالعه بر روی ژن بیماری به وجود می آید و اکنون هدف ما کاهش واکنش های التهابی و کند شدن سرعت فیبروز کلیه و دیگر اعضای بدن است.
مخلوق تصریح کرد: اکنون امکان درمان قطعی وجود ندارد و توقف تعداد کیست ها در کلیه هدف نهایی ما در این پژوهش است که نیاز به تحقیقات بیشتر دارد تا بتوانیم به صورت روشی عملی آن را ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه در تعدادی از بیماران مورد تحقیق تا حدودی بهبودی نسبی نسبت به 2 سال قبل خود حاصل و از پیشرفت بیماری متوقف شده، افزود: ادامه تحقیقات نیازمند به تعداد بیشتری از بیماران است که در صورت دریافت نتیجه مناسب به صورت راهکار درمانی ارائه می شود.
این فوق تخصص کلیه بالغین با اعلام اینکه ایران در زمینه درمان با استفاده از سلول های بنیادی اولین کشور است، افزود: این روش در صورت نهایی شدن به نام ایران در جهان ثبت می شود.
انتهای پیام/