به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، محمد فتحي گفت: اين آثار ثبت شده را شامل: مجموعه اربابي و قلعه تاريخي سليمان خان تكاب، هشتي و سردرب عمارت تاريخي اغول بيگ تكاب، حمام تاريخي روستاي هولاسو و نقوش صخره اي عقربلوي شاهين دژ، خانه كاظم خان قوشچي و خانه حديدي اروميه، معماري دست كند روستاي يوسفكندي و كاروانسراي كوخ كورتك مهاباد، پل سلطان و مقبره شيخ احمد كور بوكان و گلزارهاي شهداي پلدشت و اشنويه عنوان كرد.
وي همچنين افزود: با توجه به تفاهمنامه اي كه مابين سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري و بنياد شهيد و امور ايثارگران كشور در خصوص ثبت گلزار شهداي دفاع مقدس منعقده شده است، اين اداره كل نيز با همكاري بنياد شهيد و ايثارگران استان، مستند نگاري و ثبت مراقد شهداي استان را در دستور كار قرار داد و بهمين منظور گلزار شهداي شهرستان پلدشت و گلزار شهداي شهرستان اشنويه در فهرست آثار ملي به ثبت رسيدند.
فتحي در ادامه گفت: كارهاي مطالعاتي و مستند نگاري مربوط به اين آثار از حدود يكسال پيش در دستور كار اين معاونت قرار گرفت و پس از جمع آوري و تكميل اطلاعات و تشكيل پرونده مجزا براي هر اثر، مجموعه اين پرونده ها به كميته ثبت آثار تاريخي سازمان متبوع ارسال شد.
وي افزود: در جلسه دفاعيه اي كه بهمين منظور در كميته ثبت آثار تاريخي كشور برگزار شد، اهميت ويژه اين آثار با ارائه اسناد و مدارك مستدل تشريح شد كه در نهايت با بررسي دلايل و اسناد موجود، شرايط ثبت آثار مذكور محرز و احكام ثبتي آن متعاقباً اعلام خواهد شد.
فتحي در پايان خاطرنشان كرد: با توجه به الزامات قانوني كه براي آثار ملي مترتب است، ثبت هرچه بيشتر آثار تاريخي و فرهنگي استان مي تواند يك گام بسيار اساسي و اميدوار كننده براي حفاظت و صيانت همه جانبه و مداوم از اين آثار باشد و لذا يكي از اولويتهاي كاري اين معاونت، شناسائي و ثبت آثار و ابنيه تاريخي – فرهنگي استان است.
گفتنی است كه با اين يازده اثر ثبتي، تعداد آثار تاريخي- فرهنگي ثبت شده استان آذربايجان غربي در فهرست آثار تاريخي- فرهنگي ملي كشور به 1530 اثر مي رسد.
انتهای پیام/ب