رئیس مرکز ملی فضای مجازی در همایش تخصصی ژئوپلتیک فضای مجازی گفت: آمریکایی ها فقط به تفوق (برتری) اطلاعاتی و اقتصادی فکر می کنند و با این طرز تفکر به تدریج مدل اقتصادی دنیا را هم عوض می کنند.

مدل سلطه آمریکایی ها بر فضای سایبری به گزارش خبرنگار دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید ابوالحسن فیروزآبادی در همایش تخصصی ژئوپلتیک فضای مجازی گفت: در مبحث ژئوپلتیک سه متغیر جغرافیا، سیاست و قدرت قابل بررسی است. برای درک این بعد باید یک نوع جغرافیای مجازی در نظر بگیریم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: جغرافیای مجازی آمریکا بسیار بزرگتر از جغرافیای زمینی آن است اما جدای از آن نیست.
فیروزآبادی بیان کرد:در قدرت سایبری دو دیدگاه وجود دارد اول، عملیاتی و نظامی و دوم، قدرت ملی. در قدرت سایبری از دیدگاه قدرت ملی پارامترهای مختلفی وجود دارد که شاخص هایی در بخش های رگولاتوری، صنعتی، فناوری و اقتصادی برای آن تعریف می شود.
وی در بیان مفهوم این موضوع گفت: مثلا در بخش رگولاتوری بحث مالکیت معنوی مطرح است که اگر در سیاست کشورها دیده شود، سطحی از قدرت برای آنها از بعد اقتصادی و سایبری پدید می آید.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با بیان اینکه اگر مالکیت معنوی نباشد بخشی از دارایی کشورها نرخ گذاری نمی شود، تصریح کرد: اگر حاکمیت بتواند قانون خوبی در برای مالکیت معنوی بنویسد، سایز اقتصادی کشور با آنچه در حال حاضر وجود دارد، قطعا فرق خواهد کرد.
فیروزآبادی با اشاره به وضعیت اقتصاد آمریکابیان کرد: این کشور 20 هزار میلیارد دلار استقراض دارد و تنها با چاپ پول و معامله بر پایه آن توانسته اقتصاد اروپا را تحت تأثیر قرار دهد اما خوب است بدانیم که بخش عمده ای از دارایی های آمریکا مبتنی بر مالکیت معنوی است وگرنه برخی کمپانی های مطرح آن در حوزه فناوری 500 میلیون دلار هم ارزش ندارد چه برسد به اینکه 30 میلیارد دلار برای آنها ارزش تعیین می شود.
دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: مدل سلطه آمریکایی ها بر فضای سایبری "قدرت مسلط" است، گفت: آمریکایی ها فقط به تفوق (برتری) اطلاعاتی و اقتصادی فکر می کنند وبا این طرز تفکر به تدریج مدل اقتصادی دنیا را هم عوض می کنند.
فیروزآبادی با اشاره به سهم محصولات سایبری در یک خانواده گفت: در حال حاضر 5 درصد سبد هزینه ای خانوار را فضای سایبر شامل می شود لذا برای نظارت و اعمال مقررات در این عرصه باید کوشا باشیم و هوشمندانه عمل کنیم تا منجر به بزرگ سازی اقتصاد کشور شود.

وی ابراز کرد: زیرساخت فضای مجازی می تواند یک اقتصاد سیال را شکل دهد که در نهایت در اختیار ژئوپلتیک آمریکا قرار گیرد، اما این موضوع به منزله این نیست که به سمت توسعه زیرساخت ها در داخل کشور و حمایت از این فضا نرویم.
رئیس مرکز ملی در پایان افزود: از فضای مجازی در حوزه دفاعی به عنوان مدل عملیاتی پنجم یاد می شود و از این حیث باید جدی گرفته شود و براساس الگویی مشخص مورد حمایت قرار گیرد.
ورود به این عرصه بسیار ارزان است اما در مقابل هزینه دفاع از هجوم بیشتر بوده و نباید فقط روی هجوم سرمایه گذاری کرد و باید یک نظام دفاعی مناسب مبتنی بر نظامات کشور نیز داشت.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار