به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگار جوان از زاهدان؛اکبر ترکان گفت: توافق نامه واگذاری این بندر با شرایط و مدت تعیین شده در سفر وزیر کشتیرانی هند به تهران با وزیر راه و شهرسازی ایران به امضاء رسیده است.
وی، این مطلب را در پاسخ به پرسشی که اتاق تجارت و صنایع افغانستان گفته است در گفت و گوها میان تهران، کابل و دهلی نو، توافق شده بود که هند کشتی های غول پیکر خود را در مسیر چابهار راه اندازی کند، اما تاکنون این امر تحقق نیافته اظهار کرد و دراین باره تصریح: درحال حاضر بندر چابهار ظرفیت تخلیه و بارگیری 85 هزار تن کالا را دارد و کشتی های با تناژ بالا هم می توانند در این بندر پهلو بگیرند.
افغانستان و هند اردیبهشت ماه امسال توافق سه جانبه ایجاد دالان بین المللی ترانزیت از طریق بندر چابهار را در حضور سران این سه کشور در تهران به امضاء رساندند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، ادامه داد: تمام کشتی های معمول در جهان به جز کشتی های نفت کش 300 هزار تنی که نمی تواند در چابهار پهلو بگیرند، هم اکنون بطور کامل می توانند در چابهار تخلیه و بارگیری کنند.
ترکان عنوان کرد: درحال حاضر 6 پست اسکله در بندر چابهار وجود دارد و ما می خواهیم این اسکله ها را برای افزایش ظرفیت این بندر و پهلوگیری کشتی های نفت کش 300 هزار تنی به 22 پست برسانیم.
مشاور رئیس جمهوری تاکید کرد: توسعه سواحل مکران از جمله بندر چابهار که در این سواحل قرار گرفته، مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است و دولت، سرمایه گذاری در سواحل مکران و مناطق شرقی کشور و نیز افزایش ظرفیت های بندر ترانزیتی چابهار در بخش های مختلف را در اولویت های خود قرار داده است.
ترکان درباره برقراری خط پرواز در مسیر چابهار و کابل برای رونق تجارت در این بندر گفت: اگر افغان ها بخواهند به چابهار پرواز داشته باشند، مانعی برای آنان وجود ندارد و اکنون هم می توانند به آنجا پرواز داشته باشند اما افغانستان می خواهد پرواز مسیر کابل – تهران در چابهار مسافر بگیرند و از آنجا به دوبی پرواز کنند تا خط آنان در این مسیر سودآور نیز بشود.
انتهای پیام/س