سخنگوی سازمان انرژی اتمی پیرامون پیگیری‌های قضایی حمله سایبری به تاسیسات هسته‌ای ایران، توضیحاتی را ارائه کرد.

6عه"بهروز کمالوندی" سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون پیگیری حمله سایبری به تاسیسات هسته‌ای ایران از طریق مراجع قضایی داخلی و بین المللی، اظهار داشت: پیگیری این موضوع در حوزه کار وزارت خارجه است اما در عین حال ما هم مشغول به جمع آوری اطلاعات هستیم .

وی ادامه داد: در نهایت اطلاعات جمع آوری شده را در اختیار وزارت خارجه قرار خواهیم داد، لازم به ذکر است این حمله ها مربوط به مسائل گذشته از جمله ویروس استاکس نت می باشد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان افزود: اکنون در حال انجام مکاتبات داخلی هستیم و خلافی ها و مدارکی که گزارش شده را پس از جمع آوری در اختیار وزارت خارجه قرار خواهیم داد البته این کار در زمان خودش، یک بار انجام شد و اکنون بار دیگر این موضوع برسی می شود تا بتوانیم به لحاظ بین المللی و حقوقی آن را پیگیری کنیم.

کمالوندی با اشاره به اینکه مستقیما به مراجع بین المللی مراجعه نمی کنیم گفت: این موضوع برعهده وزارت امور خارجه است و سازمان انرژی اتمی به صورت مستقیم با مجامع بین المللی در تماس نخواهد بود، اکنون مسئله مهم این است این موضوع را به کدام مرجع بین المللی باید ارائه کنیم و چه مدارکی لازم است که بخش حقوقی و بین المللی وزارت خارجه این کار را انجام خواهد داد.

*کلنگ‌زنی دو واحد جدید نیروگاه بوشهر شنبه آتی

وی پیرامون کلنگ زنی نیروگاه بوشهر اظهار داشت: روز شنبه با حضور معاون اول رئیس جمهور، رییس سازمان انرژی اتمی و سفیر روسیه کلنگ زنی دو واحد جدید نیروگاه بوشهر انجام خواهد شد.

کمالوندی افزود: روز شنبه این مراسم با حضور مقامات عالی ایران و روس انجام می‌شود. سرگی کرینکو رئیس روس اتم و تعدادی دیگر از مقامات و مسوولان وزارت انرژی این کشور و نیز اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری کشورمان به اتفاق آقای صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و معاون رئیس‌جمهور، استاندار بوشهر و تعدادی از نمایندگان مجلس و وزیران کابینه در این مراسم حضور خواهند داشت.

وی گفت: دو واحد جدید نیروگاه بوشهر به طور کلی در 10 سال ساخته خواهد شد. کار ساخت واحد اول با کلنگ‌زنی که هفته آینده انجام می‌شود آغاز خواهد شود و کار ساخت واحد دوم دو سال بعد از شروع به ساخت واحد اول آغاز خواهد شد. هم‌چنین برای این دو واحد نیروگاهی حدود 10 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: قرارداد ساخت و بهره‌برداری از این دو واحد به گونه‌ای تنظیم شده است که در بخش‌های مهم و اساسی پیمانکاران ایرانی مشارکت خواهند داشت.

کمالوندی درباره تامین سوخت این دو واحد گفت: بر اساس قراردادی که دو سال پیش با روس‌ها داشتیم دو طرف متعهد به ساخت سوخت به طور مشترک هستند اما برای این دو واحد نیز تا 10 سال پس از شروع بهره‌برداری سوخت توسط روس‌ها تامین می‌شود.

*ارائه گزارش‌های منظم آژانس درمورد برنامه هسته‌ای ایران

سخنگوی سازمان انرژی اتمی کشورمان با اشاره به اینکه ما به صورت مقرر گزارش های خود را به آژانس اعلام می کنیم خاطرنشان کرد: آژانس بین المللی انرژی اتمی هر سه ماه یک بار پیرامون فعالیت های هسته ای کشورمان گزارشی را ارائه خواهد کرد و قرار نیست نشستی میان ایران و آژانس برگزار شود.

کمالوندی اظهار داشت: مسائل متعددی در حوزه فنی در مسیر اجرای برجام مطرح شده بود که در چندین جلسه کمیسیون مشترک میان ایران و 1+5 این مسائل مطرح و عمده آن‌ها حل شد، البته برخی موضوعات که تعدادشان زیاد نیست، باقی مانده است.

وی گفت: در کمیسیون بعدی مشترک برجام که در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک برگزار می‌شود، پژمان رحیمیان به عنوان نماینده سازمان انرژی اتمی شرکت دارد.

کمالوندی درباره موضوعات مطرح در این نشست به ویژه پایبند نبودن طرف مقابل به تعهداتش اظهار کرد: در حوزه فنی ـ هسته‌ای چندان موضوعی نداریم. در بیش از شش ماه گذشته مواردی مطرح شده که بعضا حاکی از زیاده‌خواهی یا درخواست‌های بیش‌تر برای انجام برخی کارها بوده است که البته ما صرفا طبق برجام عمل کرده و خواسته‌های بیش‌تر را نپذیرفتیم.

وی هم‌چنین در خصوص برخی از گزارش‌ها از سوی رسانه‌های غربی و موسسات تحقیقاتی آمریکایی در مورد روند اجرای برجام خاطرنشان کرد: برجام سندی است که برای اجرایی شدنش مستلزم الزاماتی است که می‌تواند این الزامات تعابیر و تفاسیر مختلفی را ایجاد کند، بنابراین رسانه‌ها و افراد ارزیابی خودشان را دارند.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی در رابطه با آخرین نتایج مذاکرات میان ایران و روسیه در رابطه با ساخت سانتریفیوژ برای تولید ایزوتوپ‌های پایدار در سایت فردو گفت: تاکنون 10 جلسه در این رابطه مذاکره کرده‌ایم و روند به خوبی جلو می‌رود. سندی حدود 40 الی 50 صفحه در رابطه با این موضوع در حال بررسی است و ما اصراری نداریم که جزئیات و محتوا را فدای زمان کنیم.

*صالحی به بروکسل می رود

کمالوندی در ادامه ضمن یادآوری سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به وین و شرکت در کنفرانس سالانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اوایل مهرماه اعلام کرد: آقای صالحی هم‌چنین اواسط هفته آینده در ادامه مذاکرات با کمیسیون انرژی اتحادیه اروپا و پیگیری همکاری‌های هسته ای در چارچوب برجام به بروکسل می‌رود و با مقامات و همتایان خود دیدار می‌کند. هم‌چنین احتمال سفر آقای صالحی به یک کشور اروپایی دیگر در ادامه سفر وی به بروکسل وجود دارد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار