رییس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) از حضور دانشگاههای علم و صنعت، امیر کبیر و شهید بهشتی برای اولین بار رتبه بندی جهانی کیو اس خبر داد.

محمدجواد دهقانی رییس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) در گفت وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: نتایج رتبه بندی سال 2017-2016 کیو اس نشان از حضور سه دانشگاه علم و صنعت، صنعتی امیر کبیر و شهید بهشتی برای اولین بار در کنار دانشگاه صنعتی شریف و تهران در جمع 916 دانشگاه برتر جهان را می دهد که این موضوع نوید بخش حرکت هر چه بیشتر دانشگاههای توانمند ایران در رتبه بندیهای معتبر بین المللی است.

به گفته دهقانی، کیو اس به عنوان یکی ازمعتبرترین نظامهای رتبه بندی بین المللی است که دانشگاههای جهان را رتبه بندی می کند.

سرپرست ISC اظهار داشت: روش شناسی رتبه بندی جهانی کیو اس بر اساس دامنه گسترده‌ای از فعالیت‌های دانشگاه طراحی شده و درچهار حوزه کلی وضعیت آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بین المللی سازی دانشگاهها توسط شش شاخص زیر ارزیابی می کند.

حضور 3 دانشگاه ایرانی برای اولین بار در رتبه بندی جهانی کیو اس

وی عنوان کرد: کیو اس برای بررسی تعداد مقالات پژوهشی اعضای هیات علمی اطلاعات بااستفاده از پایگاه استنادی اسکوپوس( به عنوان یکی از بزرگترین پایگاه داده درجهان)، اطلاعات پنج سال را مورد بررسی قرار می دهد وتعداد کل استنادات دررابطه با اعضای هیات علمی دانشگاهها را لحاظ می کند. 

دهقانی با بیان اینکه برای رتبه بندی سال 2016 تا 2017، حدود 10.3 میلیون مقالات پژوهشی و 66.3 میلیون استناد مورد بررسی قرار گرفته، افزود: رتبه بندی جهانی کیو اس در سال 2016 تا 2017 شامل  916 دانشگاه از 81 کشور دنیا بود که 238 دانشگاه از آسیا، 348 دانشگاه  از اروپا، 185 دانشگاه از آمریکای شمالی، 85 دانشگاه از آمریکای لاتین، 43 دانشگاه از استرالیا و 17 دانشگاه از آفریقا در محدوده رتبه بندی حضور دارند.

حضور 3 دانشگاه ایرانی برای اولین بار در رتبه بندی جهانی کیو اس

وی اعلام کرد: موسسه تکنولوژی ماساچوست (MIT) ، دانشگاه استنفورد، دانشگاه هاروارد، دانشگاه کمبریج، موسسه تکنولوژی کالیفرنیا، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالج لندن، موسسه تکنولوژی فدرال سوئیس، امپریال کالج لندن و دانشگاه شیکاگو به ترتیب 10 دانشگاه برتر جهان در رتبه بندی سال 2016 - 2017 کیو اس شناخته شدند.

وضعیت دانشگاههای برتر قاره های مختلف در رتبه بندی کیو اس

قاره آمریکای شمالی

سرپرست ISC اظهار داشت:  در رتبه بندی کیواس در مجموع 185 دانشگاه از پنج کشور آمریکای شمالی شامل ایالات متحده با 154 دانشگاه، کانادا با 26 دانشگاه، کاستاریکا با سه دانشگاه، کوبا و پرتوریکو یک دانشگاه حضور دارند. 

قاره اروپا

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ادامه داد: در رتبه بندی کیواس در مجموع 348 دانشگاه از 32 کشور اروپایی حضور دارند که دانشگاه کمبریج، آکسفورد و کالج لندن از انگلستان با رتبه های 4، 6 و 7 جهانی، موسسه تکنولوژی فدرال سوئیس از کشور سوییس با رتبه هشت جهانی، امپریال کالج لندن در رتبه 9 برترین دانشگاه های قاره اروپا را تشکیل می دهند.

قاره آمریکای شمالی

دهقانی گفت: در رتبه بندی کیواس در مجموع 85 دانشگاه از 9 کشور آمریکای شمالی حضور دارند که دانشگاه بوینس آیرس از آرژانتین با رتبه 85 جهانی، دانشگاه سائوپائولو  با رتبه 120 جهانی، دانشگاه ملی مکزیک در رتبه 128 جهانی و دانشگاه کاتولیک شیلی در رتبه 147 برترین دانشگاه های این قاره را تشکیل می دهند.

قاره استرالیا

سرپرست ISC عنوان کرد: در رتبه بندی کیواس در مجموع 43 دانشگاه،دو کشور استرالیا و نیوزیلند نیز حضور دارند که دانشگاه ملی استرالیا با رتبه22، دانشگاه ملبورن با رتبه 42، دانشگاه سیدنی با رتبه 46 جهانی و دانشگاه نیو ساوت ولز با رتبه 49 برترین دانشگاه های قاره استرالیا را تشکیل می دهند.

قاره آفریقا

دهقانی گفت: در رتبه بندی کیو اس در مجموع 17 دانشگاه از 5 کشور قاره آفریقا حضور دارند که دانشگاه کیپ تاون از آفریقای جنوبی با رتبه 191 ، دانشگاه ویتواترسرند  با رتبه 359، دانشگاه آمریکایی مصر  با رتبه 365 جهانی برترین دانشگاه های این قاره را تشکیل می دهند.

قاره آسیا

سرپرست ISC در ادامه بیان کرد: در رتبه بندی کیواس در مجموع 238 دانشگاه، 29 کشور قاره آسیا حضور دارند که دانشگاه ملی سنگاپور با رتبه 12 ، دانشگاه نانیانگ از سنگاپور با رتبه 13، دانشگاه تسینگهوا از چین با رتبه 24 جهانی، دانشگاه هنگ کنگ با رتبه 27 جهانی و دانشگاه توکیو از ژاپن با رتبه 34 برترین دانشگاه های این قاره را تشکیل می دهند.

وضعیت دانشگاه­های ایران در منطقه

دهقانی اعلام کرد: در رتبه بندی سال 2016 تا 2017 کیو اس پنج دانشگاه از ایران در این رتبه بندی حضور یافتند که دانشگاه صنعتی شریف توانست با کسب رتبه در بازه 440-431 ، دانشگاه علم و صنعت در اولین حضور خود با کسب رتبه در بازه 500-491، دانشگاه صنعتی امیرکبیر در اولین حضور خود با کسب رتبه 550-501، دانشگاه تهران با کسب رتبه در بازه600-551 و دانشگاه شهید بهشتی در اولین حضور خود با کسب رتبه 701 + در جمع 916 دانشگاه برتر جهان قرار بگیرند که حضور سه دانشگاه از ایران برای اولین بار در رتبه بندی جهانی کیو اس نشان از توجه دانشگاه­های تراز اول کشور به بحث رتبه بندی های بین المللی است.

حضور 3 دانشگاه ایرانی برای اولین بار در رتبه بندی جهانی کیو اس

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.