به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان غذاهای صنعتی، خیلی سریع و آسان تهیه و عرضه می شوند.
در یک دهه اخیر صنعت تولید غذا، نه فقط در ایران بلکه در بسیاری از نقاط جهان رشد بی سابقه ای داشته و هر سال مبالغ هنگفتی برای گسترش آن صرف میشود. صنعت غذاهای آماده آنقدر پیشرفت کرده که این روزها پیتزا زودتر از پلیس به خانه می رسد، پس نتیجه می گیریم همین علاقه مندی و تغییر ذائقه از تمایل مردم برای خوردن غذای سالم کاسته است.
در این رابطه حسین شریفی - متخصص علوم تغذیه در این باره میگوید: کاهش مصرف سبزیجات و سایر گیاهان خوراکی از یک سو و افزایش مصرف غذاهای پرکالری، چرب و ارزان قیمت از سوی دیگر موجب شده خطر چاقی و انواع بیماری ها نسل آینده را تهدید کند.
وی در عین حال به آمار نگران کننده چاقی در کشور اشاره کرده و می گوید: بنابر گزارش های رسمی سازمان بهداشت جهانی حدود 50 میلیون ایرانی اضافه وزن دارند که 2درصد آنها به درمان های پیچیده و تهاجمی نیازمندند. این وضعیت نشان می دهد سبک غلظ زندگی از جمله در مصرف غذا و کم تحرکی موجب شده سلامت ایرانیان دستخوش تغییرات ناخوشایندی شود. هم اکنون چاقی پنجمین عامل مرگ و میر در جهان است.
غذای سالم، عامل توسعه و سلامتی تاسیس رستوران یا فست فود در هر شهری، جامعه را یک قدم به سوی بیماری هدایت میکند. در این میان زنان، نوجوانان و جوانان 14 تا 25 سال در کانون هدف این عارضه ها قرار دارند و باید از عواقب آن پیشگیری کنند.
در این زمینه دکتر رسول دیناروند - رئیس سازمان غذا و دارو نیز میگوید: کاهش مصرف غذای سالم در کشور ما وضعیت نگران کننده ای دارد و بجای آن فرآورده های پرکالری و آسیب زا در سبد مصرفی خانوادهها قرار گرفته است.
وی خاطرنشان میکند: نظام سلامت در سه سال اخیر به مسئله امنیت غذایی هموطنان توجه خاصی داشته و اقدامات گسترده ای برای حذف و کاهش غذاهای مضر انجام داده است. به عنوان نمونه درج برچسب چراغ راهنمای سلامتی بر روی محصولات و فرآوردههای غذایی موجب شد هموطنان از عوامل آسیب رسان نظیر نمک، شکر و روغنهای خوراکی آگاه شده و نسبت به تغییر الگوی مصرف اقدام کنند.
رئیس سازمان غذا و دارو تاکید دارد: امنیت غذایی هدف توسعه هزاره سوم است و قبل از آن که محصول توسعه باشد خود عامل توسعه قلمداد میشود. این مسئله از دغدغههای جدی دولت یازدهم به شمار میرود و وزارت بهداشت بعنوان متولی تامین سلامت و امنیت غذایی کشور، تحقق این هدف را با قاطعیت پیگیری کرده و از غذای سالم، ارگانیک و فاقد عوامل آسیب رسان حمایت میکند.
علاقه مفرط تهرانیها به غذاهای آماده پایتخت، بهشت فروشندگان غذا است، به طوریکه در یک دهه گذشته تعداد شاغلان این بخش تا سه برابر افزایش یافته و همچنان این روند ادامه دارد.
در این رابطه الهام بدری - روانشناس میگوید: علاقه پایتخت نشینان به غذاهای آماده و ناسالم ناشی از محرکهای روانی است؛ افراد شاغل به دلیل زندگی پرمشغله و ساعات کم فراغت، دسترسی اندکی به غذاهای سالم دارند، به این دلیل سهولت را فدای کیفیت میکنند و غذاهای صنعتی نظیر فست فودها را صرفاً برای صرفه جویی در وقت و هزینه به غذای سالم ترجیح میدهند.
این کارشناس خاطرنشان میکند: عده ای برای کاهش اضطراب و استرس، غذاهای پرکالری میخورند و احساس آرامش میکنند. این کار یک اقدام واکنشی و روانی علیه تحریک گرسنگی است که در صورت بیتوجهی فرد را به خوردن غذای بیشتر ترغیب و در زمان بسیار کوتاهی او را در معرض انواع بیماریها قرار میدهد.
جایگزینهای سالم برای غذاهای ناسالم 1
. جوانهها و گیاهان رشته ای: ترکیب تره فرنگی یا جوانه گندم با مقداری روغن زیتون، چند برش گوجه فرنگی و پنیر سفید، لذت خوردن ماکارونی را با کالری بسیار کم به شما میدهد. فقط باید کمی صبور باشید و این مواد را با هم ترکیب کنید.
2.
سالاد میوه تازه: این سالاد با ورقه های نازک سیب، موز، هلو، گلابی یا هر نوعی که خودتان دوست دارید آماده و در نهایت مقداری ژلاتین بدون رنگ به آن اضافه میشود تا طعم و ظاهر خوشایندتری پیدا کند. این ترکیب دلنشین و رنگارنگ میتواند جایگزین مربا در سفره صبحانه شود.
3.
تخمه شاهدانه با جو و سبوس گندم: برای تهیه کتلت، مرغ یا ماهی میتوانید تخمه شاهدانه را با جو و سبوس گندم ترکیب کرده و به غذا اضافه کنید، زیرا منبع غنی آهن، روی و امگا 3 است و به هضم و جذب بهتر غذاهای سرخ کردنی کمک می کند.
4.
ماست سفت: برای تهیه پوره سیب زمینی یا سوپ سفید می توانید ماستهای سفت و چکیده را جایگزین خامه ترش کنید. ماست منبع غنی ویتامین و کلسیم است و از بروز پوکی استخوان، عفونت معده، یبوست و حساسیت ناشی از لاکتوز پیشگیری میکند.
5
. گردو و تخمه کدو : چند تکه گردو و تخمه کدو بدون نمک همراه با یک برش کوچک شکلات 70 درصد را میتوان جایگزین چیپس سیب زمینی کرد. این ترکیب حاوی منیزیم، فسفر، پتاسیم و روی است.
رستورانها در زمان بسیار کوتاهی غذاهای فراوانی برای مشتریان خود آماده میکنند و تنوع ذائقه، آنها را همواره در سطح بسیار بالایی از مشتری مداری نگه میدارند. موضوعی که این روزها نگرانیهای زیادی را در پی داشته، زیرا رشد قارچ گونه رستورانهای ارزان قیمت و فست فودها با اهداف جامعه سالم تضاد و تقابل دارد و دیر یا زود سبب افزایش جمعیت افراد چاق و دیابتی کشور میشوند.
منبع:خبرگزاری تسنیم
انتهای پیام/