به گزارش
دریچه فناوری فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اینکه ایمنی سرویس های گوگل بسیار بالاست اما بازهم هکرها آنقدر حرفه ای هستند تا بتوانند شما و اکانتتان را به سادگی شکار کنند. در این گزارش موارد ساده ای را به شما آموزش می دهیم تا بتوانید با استفاده از آنها اکانتتان را از دسترس هکرها در امان نگه دارید.
چند ماه پیش که بسیاری از حساب های گوگل از جمله اکانت های آمریکایی و اکانت های دولتی چین توسط هکر ها تسخیر شد گوگل قوانین امنیتی را تصحیح کرد تا برای مشترکین امنیت خاطری فراهم کند. در ادامه ۵ روش مفید برای محافظت اکانت جیمیل را معرفی و پیشنهاد میکنیم. شما می توانید تنظیمات خود را با این معیار ها چک کنید.
تمام هکرها از مبتدی گرفته تا حرفه ای ها میتوانند به راحتی اکانت شما را از سایت های همکار گوگل مثل ( یوتیوب ، بلاگر و …) هک کنند و یا صفحه Fake بسازند که گول بخورید و پسوردتان را در این صفحه وارد کنید. اما اگر تائید دومرحله ای اکانت را فعال کنید ، هکر موردنظر اگر رمز عبور شما را هم داشته باشد برای ورود به حساب ناکام می ماند.
1-فعالسازی دو مرحله ای
با فعال سازی تائید دومرحله ای شما در مرحله اول نام کاربری و رمز عبور را وارد میکنید و به مرحله دوم می روید. در مرحله دوم یک پیام کوتاه (SMS) حاوی یک کد عدی برای شما ارسال میشود که با وارد کردن آن میتوایند به محتوای اکانت عزیزتان دستیابی داشته باشید. پس هکر بدون داشتن گوشی شما ناکام می ماند.
۲-از رمز عبور استراتزیک استفاده کنید
برای انتخاب رمز عبور باید به ۲مورد بسیار مهم توجه داشت :
از رمز عبور منحصر به فرد استفاده کنید و از استفاده رمز عبور مشترک بین سرویس های یاهو ، فیس بوک و جیمیل بپرهیزید.
رمز عبورتان را کاملاً امن انتخاب کنید. از استفاده کلمات ساده و قابل حدس مثل سال تولد، تاریخ تولد، اسم مستعار ، شماره تلفن و… بپرهیزید و سعی کنید از تمامی کاراکترها بهره بگیرید. از جمله : اعداد ، حروف کوچک و بزرگ ، کاراکترهای خاص (@#$)و هرگونه ساختار پیچیده.
۳-فعال کردن پورتکل امن HTTPS
اگر از چند مکان مختلف مثل دفترکار ، کتابخانه و مکان های عمومی از جیمیل استفاده میکنید ضریب نفوذ هکر ها به اکانت خود را افزایش داده اید اما گوگل برای این مشکل هم راه حلی اندیشیده است.
برای اینکه با خیال آسوده از هرجایی به اکانتتان دسترسی داشته باشید و مطمئن شوید شخص دیگری در آن نفوذ ندارد میتوانید از پورتکل ارتباطی HTTPS استفاده کنید.
البته این امکان برای اکثر مشترکین جیمیل فعال است اما اگر برای شما فعال نیست میتوانید به بخش تنظیمات جیمیل مراجعه کنید (Mail Settings) در سربرگ General و در قسمت Browser Conection گزینه Always use https را فعال کنید.
۴-اطلاعات پشتیبانی را بروز نگه دارید
وارد جیمیل شوید، به قسمت تنظیمات حساب کاربری بروید (Acount settings) (معمولاً در بالا و سمت راست قرار دارد و با کلیلک بر روی عکس پروفایل شما ظاهر می شود) و گزینه های بازیابی کلمه عبور (password Recovery option)را چک کنید. مطمئن باشید همه اطلاعات از جمله : سوالات امنیتی، شماره تلفن و ایمیل دوم بروز است که اگر رمزتان را فراموش کردید یا رمز شما را هک کردند بتوانید به راحتی آن را برگردانید.
۵- بررسی فعالیت های حساب کاربری
اگر یک هکر یا دوست سابقتان رمز اکانت شما را داشته باشند و به محتوای شما دسترسی پیدا کنند چگونه متوجه می شوید؟
کافیست وارد جیمیل شوید، به پایین صفحه بروید و در قسمت سمت راست این نوشته را مشاهده میکنید: Last Acount Activity : 30 minites Later.
یعنی آخرین فعالیت اکانت ۳۰ دقیقه پیش بوده که میتوایند شامل ورود ، خروج ، ارسال و دریافت ایمیل از سوی کاربر باشد. با کلیک بر روی گزینه Details صفحه جدید باز میشود که آخرین فعالیت های اکانت به همراه آی پی و کشور را نشان می دهد. اگر به این فعالیت ها مشکوک هستید میتوانید سریعاً رمز عبور خود را بوسیله اطلاعات پشتیبانی که در بخش ۴ مرور کردید تعویض کنید.
منبع: سی نت
انتهای پیام/