یک کارشناس مهندسی کشاورزی گفت: شواهد نشان می‌دهند ماده شیمیایی گلایفوسیت در ادرار انسان، خون و حتی شیر مادران، یافت شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گاهی محصولات غیر دستکاری شده ژنتیک هم از گزند تراریخته‌ها (محصولاتی که کارشناسان با دستکاری روی ژنتیک آنها ،محصول دلخواه خود را فراهم می کنند.) در امان نیستند. مواد شیمیایی تراریخته‌ها حتی در بافت حیوانات هم مشاهده شده است و بزرگ‌ترین خطر این مواد شیمیایی که در وعده های صبحانه چون؛نان گندم،کرم های قهوه و تخم مرغ های بدون آنتی بیوتیک یافت شده ، سرطان زایی آنها است. 

خطر نفوذ

علف کش گلایفوسیت با نام تجاری رانداپ از گروه شیمیایی اسید فسفونیک برای کنترل و از بین بردن علف های هرز یکساله و چند ساله در باغات و زمین های کشاورزی استفاده می شود و نمک های غیر قابل تبخیر آن در مقابل نور و هوا پایدار است. این ترکیب در خاک توسط میکروارگانیزم ها تجزیه و در صورت تماس با خاک به سرعت خواص خود را از دست می دهد.
 
دست های پشت پرده ای که منجر به سرطان می شود
هادی قاسمی کارشناس مهندسی کشاورزی گفت: گلایفوسیت از ترکیباتی چون نیترات، فسفات، دی اکسید کربن و آب تشکیل شده است. مشکل از آنجایی آغاز می شود که استفاده از گلایفوسیت در گیاهان برای سم پاشی و از بین بردن علف هرز،گیاه را مقاوم کرده و کشاورز را مجبور به استفاده دوز بیشتری از گلایفوسیت می کند و در نهایت دوز های بالا گلایفوسیت برای سم پاشی باعث ذخیره آن در خاک شده که تا مدت ها نیز از بین نمی رود.

وی تاکید کرد: استفاده از علف‌کش‌ها در گیاهان تراریخته مقاوم به علف‌کش، باکتری‌های خاک را از بین می‌برند و روند تجزیه بقایای موجودات و تثبیت کربن و نیتروژن اتمسفری را با مشکل مواجه کرده و خاک را به یک توده فیزیکی بی‌‌خاصیت تبدیل می‌کند.

قاسمی  ابراز داشت:انجمن تولید کنندگان سموم در این زمینه گفته است که گلایفوسیت عامل اصلی ابتلا به سرطان است که از طریق دام و خاک به انسان منتقل می شود. گلایفوسیت پس از اسپری بر روی گیاهان با آب از بین نمی‌رود، شواهد نشان می‌دهد در ادرار انسان، خون و حتی شیر مادران هم این ماده شیمیایی یافت شده است. 

محصولات تراریخته عامل تحول جهانی 
وی  افزود: تولیدکنندگان از سال های پیش سعی در استفاده بهینه و مفید از محصولات کشاورزی داشته اند و با پیشرفت علم در زمینه ژنتیک و دسترسی به ژن محصول،توانستند تغییرات مورد نظر خود در گیاهان را به وجود آورند.

قاسمی ابراز داشت:این پیشرفت های علمی تا جایی پیش رفته است که حتی گیاهی را که توانایی کشت در زمین شور را ندارد" با ایجاد تغییراتی در ژن آن محصول"  وادار به این امر کرده است. 

وی یاد آور شد:سویا، روغن کلزا ،ذرت و پنبه چهار محصولی است که به صورت تراریخته در دنیا تولید می‌شوند که قبلاً مصرف آنها در کشور زیاد نبود ولی امروز شاید به یکی از مهمترین محصولات مصرفی خانوار تبدیل شده باشد.

از گلایفوسیت ها تا اختلال زایی در سیستم ایمنی بدن
آرش برزگر کارشناس مهندسی کشاورزی گفت:ژن‌های موجود در سویا ، می‌توانند به DNA باکتری زنده درون بدن انسان منتقل شوند. همچنین اصلاحات ژنتیکی درون‌دانه ذرت، سم حشره کشی تولید می‌کند که درون خون زنان باردار و جنین آن‌ها یافت شده است.

وی اظهار داشت:ماده‌ای که باعث سرطان می‌شود، عامل ایجاد بیماری‌های دیگری مثل آلزایمر،‌ اوتیسم، سرطان‌های گوارشی ، عملکرد منفی غدد بدن ،اختلالات دستگاه گوارش و دستگاه ایمنی بدن، افزایش سرعت پیر شدن و ناباروری می‌شود که افزایش این بیماری‌ها در کشور با افزایش تولید محصولات تراریخته همراه است.

برزگر ابراز داشت: این ماده بر روی مسیر رشد گیاهان و باکتری‌های مفید روده انسان اثر منفی دارد. گلایفوسیت ‌ها باعث از بین رفتن مواد مغذی ضروری در گیاهان می‌شود. این ماده شیمیایی بیشتر در فرآیند تولید آمینو اسید و پروتئین‌ها دخالت دارد وبه سلامت گیاهان آسیب می زند. 

متاسفانه آمار دقیقی از این محصولات تراریخته د رهیچ یک از مراجع رسمی کشور موجود نیست تا جایی که مسئولان در زمینه های جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت کاشت این بذرها را رد کرده و در رابطه با واردات این محصول اطلاعات کاملی در دست نیست. 

گزارش از بهار حکیم هاشمی 

انتهای پیام/







اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.