به گزارش خبرنگار
سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با تداوم آزمایشهای بیولوژیکی ایالات متحده، سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، پیرامون مخالفت واشنگتن با افزایش نظارت بین المللی بر تسلیحات بیولوژیکی گفته است: شاید ممانعت کاخ سفید نسبت بر نظارت بیشتر بر تحقیقات بیولوژیکی، نشان دهنده غیر صلح آمیز بودن آن باشد.
"لاوروف" در سخنرانی سالانه خود در «مؤسسه دولتی روابط بین الملل مسکو» اظهار داشت: «مخالفت بی شائبه آمریکا با تلاشهای روسیه برای ایجاد یک مکانیزم نظارت بر اجرای پیمان تسلیحات بیولوژیکی و سمی (بی تی دبلیو سی) نشان میدهد که آمریکا احتمالاً در حال انجام تحقیقات بیولوژیکی برای مقاصد نظامی است.
"لاوروف" همچنین گفت: روسیه در حال بسط و توسعه یک مکانیزم نظارتی برای رعایت مفاد «پیمان تسلیحات بیولوژیکی و سمی» است و تأکید کرد که اکثر کشورها از این اقدام روسیه حمایت می کنند؛ در حالیکه آمریکا مصرانه با آن مخالفت می ورزد.
وی در ادامه افزود: امتناع آمریکا از ایجاد یک مکانیزم نظارت بر اجرای این پیمان حکایت از آن دارد که؛ برخی از پروژههای تحقیقات بیولوژیکی آمریکا کاملاً صلح آمیز نیستند و تأکید کرد که آمریکا همواره از بحث درباره این موضوع سرباز می زند.
وزیر خارجه روسیه همچنین گفت: مسکو با همکاری پکن، اصول اساسی برای انعقاد پیمانی در جهت مبارزه با تروریسم شیمیایی و بیولوژیکی را تدوین کرده است و افزود که این ایده از حمایتهای گستردهای برخوردار است.
"محمدصادق کوشکی"، کارشناس سیاست خارجی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، پیرامون اشاعه تسلیحات میکروبی و شیمیایی دولت ایالات متحده در چند اخیر گفت: آمریکا به ویژه پس از پایان جنگ دوم جهانی، تا به امروز در عرصه تکثیر سلاحهای کشتار جمعی اعم از میکروبی – شیمیایی و تسلیحات هستهای، هزینه هنگفتی را صرف کرده است.
وی تصریح کرد: لذا در این زمینه دولت آمریکا دست به پژوهشهای زیادی زده و در حوزه صنعتی هم به ساخت تسلیحات گوناگونی مباردت نموده است. در این میان هیچگاه کاخ سفید اشاعه مواد رادیو اکتیویته و هستهای را انکار نکرده است. بلکه سیاست رسمی واشنگتن این بوده است که بر جهانیان دیکته کند ما امکان قابلیت تحقیقات و توسعه در این زمینه را داریم، چنانچه از فعالیت خود هم دفاع میکنند.
کوشکی با اشاره بر سیاستهای جاهطلبانه مقامات کاخ سفید در مورد افزایش تسلیحات بیولوژیکی افزود: در مجموع پس از جنگ دوم جهانی تحقیقات و آزمایشهای میکروبیولوژی جز لاینفک سیاستهای ابلاغی و اعلانی ایالات متحده بوده است. دولتمردان زورمدار آمریکایی، به خیال واهی خود معتقدند، دولت آمریکا بعنوان قدرتی ناظر بر نظم نوین جهانی نیازمند این سلاحها (نامتعارف) است. در جایی که واشنگتن همواره رژیم صهیونیستی را در توسعه جنگ افزارهای میکروبی و شیمیایی حمایت کرده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: آمریکا به شدت اصرار دارد که در قالب عملیات روانی و نمایش فیلمهای سینمایی به جهان تأکید کنند که امکان بکارگیری از این سلاحهای ممنوعه را در جنگهای احتمالی برای دفاع صلح وامنیت جهانی از دارند!!
سرویسهای اطلاعاتی و امنیتی آمریکا همواره تلاش داشتهاند، مردم آمریکا و دیگر ملل غرب را با تبلیغات وسیع و به شیوههای مختلف از خطر گروههای تروریستی در جهان ترسانده و به وحشت بیفکنند. یکی از راههای ایجاد این ترس و وحشت تاکید بر امکان دستیابی گروهها و گروهکهای تروریستی به توانمندیهای بیشتر و احیانا تسلیحات استراتژیک است.
به عنوان مثال بعد از حملات یازده سپتامبر آمریکا تبلیغات وسیع و گستردهای انجام داد هدف آن القای این پیام به مخاطب بود که گروههای تروریستی همچون "القاعده" و برخی دولتها در حال برنامهریزی جهت دستیابی به عوامل خطرناک و تسلیحات بیولوژیک هستند تا علیه مردم آمریکا و منافع ملی آنها اقدام کنند.
درحالی که برای تولید و دستیابی به عوامل بیولوژیک نیازمند چنان دانش و تکنولوژی بالایی است که گروههای تروریستی هیچگاه به تنهایی نمیتوانند آن را به دست آورند و اگر هم زمانی بر آن دست یافتهاند، این موفقیت مرهون کمکهای دولتهایی بوده که دارای تکنولوژی تولید سلاحهای کشتار دسته جمعی یا تسلیحات بیولوژیک بودهاند؛ این موضوعی است که دولتمردان آمریکایی به خوبی به آن واقف هستند، اما با سرپوش نهادن بر آن تلاش میکنند تا علاوه بر پنهان کردن واقعیات، همچنان به اقدامات غیرانسانی و ضدبشری خود ادامه دهند.
11 سپتامبر، نامههای آلوده و گسترش تحقیقات
پس از حملات 11 سپتامبر و در پی آن اجرای برنامه از پیش طراحی شده "نامههای آلوده با سم باکتری مولد سیاه زخم"، دولت نومحافظه کاران با دستاویز قرار دادن این اتفاق بخش قابل توجهی از بودجه دولت آمریکا را به مقابله با به اصطلاح "تهدیدات بیولوژیک" گروههای تروریستی همچون القاعده اختصاص دادند، تا به ظاهر مراکز تحقیقاتی این کشور راهکارهایی برای مقابله با این حملات به دست آورند. به این ترتیب بسیاری از سازمانهایی که بر روی بیماریهای واگیردار و عفونی کار میکردند، با توجه به بودجه کلانی که به آنها اختصاص یافته بود کار خود را به نوعی با "بیوتروریسم" ارتباط داده و دست به انجام تحقیقات و آزمایشهای گستردهای زدند.
در این زمان بود که دولت آمریکا اقدام به درجهبندی آزمایشگاههای خود از حیث سیستم امنیتی کرد؛ در سیستم درجه بندی امنیت بیولوژیک آمریکا درجه 4 به خطرناکترین آزمایشها و آزمایشگاهها داده شد.
اما سوال اینجاست که آیا توسعه گسترده این تحقیقات تنها به بهانه احساس خطر از چند گروهک تروریستی و انتقال تبلیغاتی این احساس به مردم آمریکا انجام گرفته بود؟ به نظر میرسد، در آن دوره قدرتهای جهانی وارد مسابقه تسلیحاتی پنهان جدیدی شده بودند که بسیار پرحاشیهتر و مخربتر از مسابقه دستیابی به تسلیحات هستهای بود.
تا پیش از حوادث 11 سپتامبر تنها پنج آزمایشگاه در آمریکا وجود داشت که در بالاترین درجه امنیت بیولوژیک، یعنی درجه 4 قرار داشتند و به طور فعال در زمینه مطالعه عوامل بیولوژیک مرگ زا کار میکردند. تعداد این ازمایشگاهها در سال 2009 به 15 مورد رسید و روند افزایشی آنها همچنان ادامه داشته و تعدادی نیز در حال ساخت هستند.
به طورکلی هم اکنون بیش از 400 مرکز تحقیقاتی در درجات امنیت بیولوژیک 3 و 4 در آمریکا فعال هستند که توانایی تولید عواملی همچون باکتری سیاه زخم و فراوردههای آن را دارند و بیش از چهارده هزار نفر بر روی تولید چنین عوامل خطرناکی کار می کنند که اکثر آنها وابسته به بخش غیر دولتی بوده و برای کسب بودجه مجبورند، پروژههای مد نظر دولتمردان آمریکایی را هرچه که باشد، بپذیرند.
امروز دولت آمریکا به سختی به دنبال گسترش و نهادینه کردن یک جنگ بیولوژیک در جهان است. بطوری که از هم اکنون با آزمایشات متعدد ،جهان را برای این فاجعه انسانی مهیا میکند. شاید امروز صحنه سوریه بزرگترین میدان آزمایش برای سلاحهای شیمیایی آمریکا و اقمار منطقه ایش باشد.
صحنهای که با در اختیار قرار دادن جنگافزارهای ممنوعه به گروهکهای تروریستی نظیر داعش، برد تخریب تسلیحات مرگبار خود را بر سر مردم بی گناه و مظلوم سوریه و دیگر نقاط محل مناقشه در بوته آزمایش قرار میدهند و این تنها لایه باریکی است از چهره پلید امپریالیسم بینالملل که با عربده حقوق بشر گوش جامعه جهانی را چنان کر نموده که سازمانهای بینالمللی و حقوق بشری، صدای ناله کودکان یمنی و سوری را نمیشنوند.
گزارش از محمدرضاشجاعیان
انتهای پیام/