کارشناسان معتقدند نرخ بالای سود تسهیلات بانکی موجب ورشکستگی بسیاری از واحد های تولیدی در سطح کشور شده است.

به گزارش خبرنگاراقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان واحدهای تولیدی در اقتصاد کشور در حال حاضر با معضلات بسیاری مواجه هستند و تحت تاثیر این مشکلات تعطیل و یا نیمه تعطیل شدند.

اما از میان همه چالشهای بخش تولید، سودهای بانکی بالا تولیدکنندگان را با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرده است که این امر نه تنها کمکی برای تحقق اقتصاد مقاومتی نکرده بلکه موجب وارد شدن ضرر و زیان فراوان به بخش تولید و در نهایت تضعیف اقتصاد کشور شده است.

حسین محمودی اصل کارشناس اقتصادی درگفتگو باخبرنگار صنعت و تجارت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت:نظام بانکی کشور با بانکداری بدون ربا منطبق نیست چراکه  بانک ها وموسسات مالی به دنبال سود هستند البته این امر همانطور که به ضرر سپرده گذاران است، دربلند مدت به زیان خود بانک ها نیز خواهد بود.

وی با اشاره به وضعیت پرداخت تسهیلات بانک ها به بخش تولید تصریح کرد: واحدهای تولیدی داخلی درمقایسه با تولید کنندگان چینی و یا کشورهای همسایه قدرت رقابت چندانی ندارند؛ تسهیلاتی که  تولید کنندگان ایرانی دریافت می کنند با سود باز پرداخت 27 درصدی است اما رقبایشان با سود تسهیلات 2درصدی تولید می کنند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه شرایط رقابتی برای تولید کنندگان منصفانه نیست، افزود:در مجموع این موارد باعث می شود تولیدکنندگان نتوانند اقساطشان را به موقع بپردازند و زیر بار سود تسهیلات کمر خم کنند، درنتیجه واحد تولیدی توسط بانک مصادره شده که این امر افزایش نرخ بیکاری را به دنبال دارد.

حسین محمودی اصل درپایان تاکید کرد:بهترین راهکار مقابله با این امرتغییرات اساسی درنظام مالی کشور و کاهش نرخ سود تسهیلات توسط بانک هاست تا با فراهم کردن شرایط، مسیر رابرای رونق تولید داخلی هر چه بیشتر هموار کنیم.

نرخ بالای سود تسهیلات سبب کاهش بازدهی فعالیت های تولیدی شده است

رضی میری رییس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران نیز درگفتگو با خبرنگار صنعت و تجارت گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،گفت:نرخ بالای سود تسهیلات بانکی موجب شده تا هیچ فعالیت تولیدی وتجاری سودمند نباشد و این امر شرایط برای فعالیت سودجویان ودلالان فراهم کرده است.

وی درادامه تاکید کرد:در شرایط رکودی بازار تولید کننده آنچنان سودی از تولید کسب نمی کند بنابراین توان پرداخت بهره حدود 25 تا 30درصدی تسهیلات بانکی را ندارد.

میری اذعان داشت:نرخ سود بانکی باید منطقی تعیین شود تاتولید کننده قادر به ادامه حیات باشد؛ تا زمانیکه درکشور ما نرخ سود تسهیلات بالاست سرمایه گذاری درتولید اثربخش نخواهد بود.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار