یک فوق تخصص غدد و متابولیسم گفت: زنان سه برابر مردان دچار سندرم "تونل کارپال" یا همان بی‌حسی و گزگز انگشتان دست می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر حسن گنجی‌زاده زواره فوق تخصص غدد و متابولیسم اظهار داشت: هنگامی که عصب مدیان تحت فشار قرار گیرد، باعث بی‌حسی، سوزن سوزن شدن (گزگز)، احساس ضعف یا درد انگشتان و مچ دست می‌شود که سندرم تونل کارپال نامیده می‌شود.

وی با بیان اینکه تونل کارپال، راهروی باریکی است در کف و مچ دست که از استخوان و رباط تشکیل شده است، افزود: عصب مدیان که کارش کنترل حس و حرکت در انگشت شست و سه انگشت کناری آن است، از طریق همین تونل و همراه با تاندون‌های انگشتان دست، عمل خود را انجام می‌دهد.

گنجی‎زاده با اشاره به علائم سندرم تونل کارپال بیان کرد: در درد و سوزن سوزن شدن انگشتان و مچ دست، این سندرم به آهستگی پیشرفت می‌کند. در ابتدا، فرد این درد را در شب یا هنگامی که از خواب بیدار می‌شود، حس می‌کند. همچنین در طی روز هنگامی که فرد چیزی را برمی‌دارد یا رانندگی می‌کند، درد و سوزن سوزن شدن را احساس می‌کند؛ معمولا حرکت دادن انگشتان برای جلوگیری از سوزن سوزن شدن مفید است.

وی با اشاره به اینکه برخی از افراد مبتلا احساس می‌کنند که انگشت آنها ورم کرده است، در صورتی که هیچ ورمی وجود ندارد، گفت: این افراد تفاوت بین جسم گرم و سرد را به سختی تشخیص می‌دهند. در خیاطان، آرایشگران و به طور کلی در افراد شاغلی که برای مدت طولانی بازوها و مچ دست حرکت می‌کند، این سندرم بیشتر رخ می‎دهد.

این فوق تخصص به علل سندرم تونل کارپال اشاره کرد و با بیان اینکه علت مشخصی برای سندرم تونل کارپال وجود ندارد، اضافه کرد: از آنجایی که تونل کارپال باریک و سفت است، هرگاه دچار ورم یا التهاب شود، عصب مدیان تحت فشار قرار می‌گیرد و درد شروع شده و علائم آن ممکن است در یک یا هر دو دست دیده شود.

گنجی‎زاده با تاکید براینکه زنان سه برابر مردان دچار این سندرم می‌شوند، افزود: زیرا زنان دارای تونل کارپال کوچکتری هستند. افراد مبتلا به دیابت، نقرس، کم کاری تیروئید و آرتریت روماتوئید، زنان باردار، افرادی که دچار رگ به رگ شدن یا شکستگی مچ دست شده‌اند و افراد چاق، بیشتر در معرض این عارضه هستند.

وی با بیان اینکه تایپیست‌ها بیشتر دچار سندرم تونل کارپال می‌شوند، تصریح کرد: افرادی که بیشتر از هفت ساعت در روز با کامپیوتر، موس و کیبورد کار می‌کنند، بیشتر دچار این سندرم می‌شوند. همچنین در افرادی که از ابزار ارتعاشی (مثل کندن زمین با مته) استفاده می کنند، خیاطان، آرایشگران و به طور کلی در افراد شاغلی که برای مدت طولانی بازوها و مچ دست را حرکت می‌دهند، این سندرم بیشتر رخ می‌دهد.

این فوق تخصص با بیان اینکه چنانچه درمان صورت نگیرد، با گذشت زمان این درد ممکن است تا بازو و شانه نیز ادامه یابد، افزود: چنانچه درمان به موقع صورت نگیرد، این سندرم باعث تحلیل و از بین رفتن عضلات انگشت شست شده و با تاخیر در درمان ممکن است قدرت و حس دست هرگز بازنگردد.

وی مشکلات شبیه به سندرم تونل کارپال را آسیب عضلات، رباط‌ها یا تاندون‌های دست آرتریت (ورم مفصل) انگشت شست و مچ دست، مشکلات عصبی مانند نوروپاتی دیابتی عنوان کرد و گفت: می‎توان از طریق آزمایش تینل، آزمایش فالن، الکترومیوگرافی و ... این عارضه را تشخیص داد.

منبع: خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)

انتهای پیام/



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.