مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی گفت: برنامه این شرکت در سال جاری تولید 209 میلیون مترمکعب گاز در چهارماهه سرد سال است.

به گزارش خبرنگار حوزه انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی یکی از زیر مجموعه های شرکت نفت مرکزی است که وظیفه بهره برداری از میادین نفتی و گازی در این منطقه را عهده دار است و در حال حاضر با تولید بیش از 220 میلیون متر مکعب گاز در روز بیش از 30درصد گاز کشور را تامین می کند.

 این شرکت علاوه بر برنامه ریزی برای تولید مستمر  از میادین فعلی فعالیت های اکتشافی جدید خود را آغاز کرده است که از جمله آن میتوان به توسعه میدان های گازی دی، سپیدزاخور، سفید باغون، هالیگان، گردان، خارتنگ، پاژن و  مدار و میدان نفتی خشت اشاره کرد که اجرای  این فعالیت ها در برنامه ششم توسعه نیز گنجانده شده است.

لازم به ذکر است که فعالیت های این شرکت در سه استان بوشهر، فارس و هرمزگان و در 5 منطقه عملیاتی شامل  نار و کنگان، آغار و دالان، پارسیان، سرخون و گشوی جنوبی، سروستان و سعادت آباد صورت می پذیرد.

**وضعیت تولید گاز در نار و کنگان

غلامحسین منتظری مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با اشاره به وجود پنج منطقه عملیاتی تحت پوشش این شرکت، اظهار داشت:  در حوزه بوشهر، دو میدان گازی نار و کنگان توان تولید 90 میلیون مترمکعب گاز در روز  از  مجموع 73 حلقه چاه تولیدی حفر شده در این منطقه را دارند.

وی افزود: در میدان گازی کنگان 44 حلقه چاه تولیدی وجود داشته که توان تولید روزانه  58 میلیون مترمکعب گاز را دارد.

منتظری در رابطه با نحوه فعالیت میدان گازی دوم این منطقه نیز، گفت: در میدان گازی نار  29 حلقه چاه تولیدی گاز وجود دارد که گاز و مایعانات گازی تولید شده از این میدان پس از طی مرحله فرآوری به صورت مستقل به پالایشگاه فجر جم ارسال می شود.

تامین بیش از 30 درصد گاز مصرفی زمستان جاری از زاگرس جنوبی/تمرکز بر فعالیت های توسعه ای


تامین بیش از 30 درصد گاز مصرفی زمستان جاری از زاگرس جنوبی/تمرکز بر فعالیت های توسعه ای


*پارسیان


مدیر عامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در خصوص نحوه فعالیت این منطقه نیز گفت: منطقه پارسیان در جوار شهرهای لامرد،خنج و مهر قرارگرفته است و  در این ناحیه  چهار میدان فعال عملیاتی به نام های تابناک، هما، شانول و وراوی قرار دارد.

منتظری افزود:ظرفیت تولید گاز از  تعداد 91 حلقه چاه تولیدی منطقه پارسیان روزانه 80 میلیون مترمکعب است.

وی تصریح کرد: میدان گازی تابناک با 42حلقه چاه فعال، روزانه 39 میلیون مترمکعب گاز، میدان گازی وراوی نیز با دارا بودن 12 حلقه چاه تولیدی روزانه هشت میلیون مترمکعب گاز تولید می کند.

منتظری همچنین در خصوص دو میدان گازی شانول و هما که مجموعا 36 حلقه چاه تولیدی دارند، گفت: میدان شانول با 16 حلقه و میدان هما با 20 حلقه چاه تولیدی روزانه 33 میلیون مترمکعب گاز تولید می کنند.

وی یادآور شد:گاز و مایعات گازی تولید شده در  کل میدان پارسیان به پالایشگاه گاز پارسیان ارسال می شود.

تامین بیش از 30 درصد گاز مصرفی زمستان جاری از زاگرس جنوبی/تمرکز بر فعالیت های توسعه ای



*آغار و دالان
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی با اشاره به میدان های گازی آغار و دالان که در جنوب استان فارس قرار دارد، اظهار داشت: میدان گازی که در دامنه کوه هایی به همین نام وجود دارد توان تولید روزانه 44 میلیون متر مکعب گاز را دارد.

وی در ادامه، افزود: هر کدام از این دو میدان گازی 13 حلقه چاه تولیدی دارند که توان تولیدی آن در آغار روزانه 23 میلیون مترمکعب  و در دالان روزانه 20 میلیون متر مکعب گاز است.

منتظری تاکید  کرد:گاز تولید شده از میدان گازی آغار پس از تفکیک و فرآورش به پالایشگاه گاز فراشبند و گاز تولیدی از میدان دالان بنا به نیاز به مناطق نفت خیز جنوب و یا به خط لوله سراسری ارسال می شود.

تامین بیش از 30 درصد گاز مصرفی زمستان جاری از زاگرس جنوبی/تمرکز بر فعالیت های توسعه ای



*سروستان و سعادت آباد
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در خصوص این دو میدان اظهار داشت:این دو میدان نفتی توان تولید روزانه بیش از شش هزار بشکه نفت خام را از مجموع 6 حلقه چاه تولیدی دارد که نفت تولید شده از این میادین به پالایشگاه شیراز ارسال می گردد.

وی افزود: همچنین با تعمیر یکی از چاه های غیرفعال توانستیم روزانه 300 هزار بشکه نفت تولید کنیم.

*سرخون و گشوی جنوبی
منتظری در خصوص فعالیت این دو منطقه عملیاتی گفت:این میادین که در هرمزگان و بندرعباس قرار دارند توان تولیدی روزانه هشت میلیون و 500 هزار مترمکعب گاز را دارد.

*برنامه های راهبردی

این مقام مسئول در ادامه افزود: برنامه این شرکت در سال جاری تولید 209 میلیون مترمکعب گاز در چهارماهه سرد سال است.

وی یادآور شد: توان تولید حداکثری به عددی  بالغ بر 225 میلیون متر مکعب می رسد که معادل تولید 9 فاز پارس جنوبی است.

منتظری تشریح کرد: در شرکت نفت و گاز زاگرس جنوبی طی شش ماهه نخست سال جاری 8.6میلیون بشکه میعانات گازی تولید شده که این میزان به پالایشگاه های فجر جم و پارسیان تحویل داده شده است؛ همچنین در حوزه نفت طی این شش ماه یک میلیون بشکه نفت و در حوزه گاز نیز 27 میلیارد مترمکعب گاز  تولید شده است.

وی همچنین اذعان داشت: حفر یک حلقه چاه گازی به شش ماه زمان نیاز دارد و تا 20 میلیون دلار هزینه به همراه خواهد داشت و طی سال گذشته شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی  9حلقه چاه جدید حفر و براین اساس هشت میلیون مترمکعب گاز بیشتر تولید کرده است.

*تحقق اقتصاد مقاومتی رویکرد اصلی شرکت
مدیرعامل شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی در رابطه با فعالیت های انجام شده در راستای تحقق شعار اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: این شرکت با کاهش میزان سوزانده شدن گاز در فلرها سالانه دو میلیون دلار صرفه جویی و از سوختن 2.1 میلیون مترمکعب گاز جلوگیری کرده است.

وی ادامه داد: در میدان پارسیان پس از بررسی های فنی مهندسان و در نهایت تغییر آرایش خطوط جریانی چاه ها، یک میلیون و 500 هزار مترمکعب به ظرفیت تولید گاز افزوده شده است.

*اتکا به تولیدات داخل از اولویت های شرکت


ابولحسن محمدی مدیر عملیات شرکت بهره برداری زاگرس جنوبی با اشاره به تولید تجهیزات مورد نیاز این شرکت با استفاده از توان داخلی اظهار داشت: در حال حاضر در صنعت حفاری و تولید چاه ،تجهیزاتی از خارج از کشور وارد نمی شود بلکه بومی سازی صورت گرفته است.

وی تاکید کرد: سعی ما بر توانمند سازی و یکپارچه سازی کار سیستمی بوده است که برهمین اساس توانستیم در زمان تحریم با تشکیل کارگروهی متشکل از شرکت های دانش بنیان و تعامل با شرکت های داخلی بسیاری از تجهیرات را در داخل تولید کنیم.

محمدی یادآور شد:ضمن اینکه اکثر تجهیزات سر چاهی، شیرها و اتصالات در  داخل بومی سازی شد، برای اولین بار نیز از فیبر کربن و کامپوزیت برای مقاوم سازی استفاده شد.




انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.