میانمار از چند دهه پیش درگیر خشونتهای قومی است. روز سه شنبه ارتش میانمار با شورشیان در شمال و شرق این کشور درگیر شد.
مذاکرات صلح و دستیابی به توافق صلح با شورشیان یکی از بزرگترین چالش های دولت آنگ سان سوچی است. از زمان استقلال میانمار از انگلیس در سال 1948 این کشور بارها درگیر خشونتهای قومی شده است.
حدود 700 نفر از نمایندگان شورشیان پذیرفتند در مذاکرات صلح حضور یابند. آنگ سان سو چی گفت: من هرچه در توان دارم انجام می دهم تا به رهبران همه قومیتها اجازه داده شود در کنفرانس صلح روز چهارشنبه حضور داشته باشند.
این درحالیست که نمایندگان مسلمانان روهینگا در این مذاکرات حضور نخواهند داشت. این اقلیت مسلمان با جمعیت یک میلیون نفر، همچنان به عنوان مهاجران غیرقانونی، که از بنگلادش به میانمار آمدهاند، در نظر گرفته میشوند. از همین رو شرایط لازم برای شرکت در مذاکرات را ندارند.
پس از خشونت های مرگبار میان بودائیان ملیگرا و روهینگیاها که چهار سال پیش رخ داد، صدها هزار تن از مسلمانان روهینگیا در اردوگاههای پناهجویان در غرب میانمار زندگی میکنند.
در همین حال، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، که در این کنفرانس حضور دارد خواستار حقوق بیشتری برای اقلیت روهینگا شده است.
آنگ سان سوچی برای حل مشکل روهینگاها از کوفی عنان دبیر کل سابق سازمان ملل متحد تقاضای کمک کرده است. عنان قرار است اوایل ماه سپتامبر به میانمار سفر کند.
میانمار از چند دهه پیش درگیر خشونتهای قومی است.