هر دم از این باغ بری می‌رسد/ تازه‌تر از تازه‌تری می‌رسد... این بیت شعر از نظامی مصداق کامل وجود شغل‌هایی است که از گوشه و کنار شهر می‌شنویم و اتفاقاً درآمدهای خوبی هم از آنها به دست می‌آید.

گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان - هر دم از این باغ بری می‌رسد/ تازه‌تر از تازه‌تری می‌رسد... این بیت شعر از نظامی مصداق کامل وجود شغل‌هایی است که از گوشه و کنار شهر می‌شنویم و اتفاقاً درآمدهای خوبی هم از آنها به دست می‌آید. البته نام آن را نمی‌توان شغل رسمی و واقعی گذاشت و شغل کاذب هستند. شغل کاذبی که درآمدش چندبرابر شغل‌های رسمی و معمول‌اند.

این‌بار می‌خواهیم درباره شغلی صحبت کنیم که شاید گذر آنهایی که قصد سفر به خارج از ایران و به خصوص کشورهای اروپایی و آمریکایی دارند خورده باشد. کسانی که می‌توانند برای شما به راحتی وقت سفارت بگیرند.
 
کاری که در برخی ماه‌های سال ممکن است شما ماه‌ها منتظر گرفتن وقت سفارت باشید اما موفق به این کار نشوید. این افراد می‌توانند از طریق روش‌های مختلفی که البته خودشان بلدند این کار را انجام دهند و مبلغی را که رنج مشخصی هم ندارد از شما درخواست کنند.
 
این در حالی است که هیچ قانونی پشت آن نیست و سفارتخانه‌ها بابت دادن وقت هیچ وقت درخواست پول نکرده‌اند.
 
یکی از این کشورها که به سختی می‌توان از آن وقت گرفت کشور آلمان است. یک روز به آنجا رفتیم تا ببینیم کسانی که این کار را انجام می‌دهند چطور می‌توانند مشتریانشان را پیدا و از آنها درخواست پول کنند.
 
وقت سفارت بگیرهای اینترنتی

کسانی که برای شما می‌توانند وقت سفارت بگیرند چند دسته‌اند. یکسری از آنها علناً در اینترنت تبلیغ می‌کنند و شما می‌توانید با آنها از طریق ثبت‌نام اینترنتی در سایتشان ارتباط برقرار کنید.
 
آنها در سایت‌هایی که راه انداخته‌اند به راحتی اعلام می‌کنند «وقت سفارت فوری» و اینطور می‌نویسند که «ما می‌توانیم شما را در دریافت وقت سفارت یاری کنیم. فقط کافی است فرم زیر را تکمیل نمایید تا سریعاً وقت سفارت را برای شما اخذ کنیم.» حتی در بخش توضیحات نیز به این موضوع اشاره می‌کنند که دریافت وقت سفارت رایگان است اما اگر موفق به این کار نمی‌شوید ما با دریافت مبلغی این کار را انجام می‌دهیم! قیمت‌ها هم متنوع است.
 
به عنوان مثال یکی از سایت‌ها قیمت‌هایی که اعلام کرده به این صورت است: پکیج کامل مشاوره، فرم سفارت، بیمه و وقت سفارت 890.000 تومان. وقت سفارت آلمان 390.000 تومان.
 
وقت سفارت ایتالیا 290.000 تومان. وقت سفارت یونان 290.000 تومان. سایت دیگری به شکل جزئی‌تر برای گرفتن وقت سفارت از کشور آلمان اینطور قیمت‌گذاری کرده است: وقت برای ویزای شنگن۲۵۰,۰۰۰ تومان. وقت برای ویزای پیوست به خانواده ۳۲۰,۰۰۰ تومان، وقت برای سایر موارد اقامت بلندمدت ۳۲۰,۰۰۰ تومان و وقت برای ویزای دانشجویی۸۰۰,۰۰۰ تومان. از قیمت ویزای دانشجویی تعجب نکنید. به علت نزدیک بودن ماه مهر بیشتر متقاضیان این روزهای سفارت، دانشجویان هستند و طبیعی است در این میان از آب گل‌آلود ماهی گرفته می‌شود...
 
وقت سفارت بگیرهای حضوری

روش دیگری که شما می‌توانید از طریق آن به وقت سفارت برسید این است که شال و کلاه کنید و به در سفارتخانه بروید. در آنجا می‌توانید به افرادی برخورد کنید که به شما می‌گویند می‌توانند برایتان وقت سفارت بگیرند. ما هم برای آنکه بتوانیم با این افراد برخورد کنیم راهی سفارت آلمان در تهران شدیم. در ابتدا خودمان را طوری جا زدیم که می‌خواهیم وقت سفارت بگیریم اما نمی‌توانیم.
 
مادر و فرزندی در همان حوالی به سراغمان آمدند. پسر گفت: «من وقت ویزای دانشجویی می‌خواهم اما چند هفته است موفق به این کار نشده‌ام. این روزها سفارت ساعت 2 بعد از ظهر تا 2 و 10 دقیقه وقت سفارت را باز می‌گذارد که خیلی سریع پر می‌شود.این هفته، هفته آخری است که فرصت این کار را دارم. من هم به دنبال کسی هستم که بتوانم از او وقت سفارت را بخرم.»
 
مادرش در ادامه حرف فرزندش می‌گوید: «الان یک نفر پیشمان آمد و گفت 1میلیون و 700 هزارتومان می‌گیرد و وقت سفارت می‌دهد. داریم فکرهایمان را می‌کنیم ببینیم می‌توانیم این مبلغ را به او بدهیم. دیگر وقتی نمانده.» پسر به ما هم امیدواری می‌دهد که اوج شلوغی وقت سفارت این هفته است و هفته دیگر که وقت سفارت ویزای دانشجویی تمام شود می‌توان راحت‌تر و به شکل رایگان این وقت را گرفت.
 
وقت سفارت بگیرهای آژانسی و بیمه‌ای

یکی از راه‌های دیگر تقاضای گرفتن وقت سفارت از طریق آژانس‌های مسافرتی و بیمه‌هاست. حتی آنها گرفتن وقت سفارت را جزو آپشن‌هایشان حساب می‌کنند و به نظر می‌رسد قانونی برای جلوگیری از این کار وجود ندارد. آنها نیز مبلغی بابت این موضوع دریافت می‌کنند که باز هم بسته به کشور و نوع ویزایی که می‌خواهید رقم قیمت‌ها فرق دارد و از حداقل 300 هزارتومان شروع می‌شود و بالاتر می‌رود که تا یک میلیون و 500 هزارتومان و حتی بیشتر هم می‌رسد. درباره وقت سفارت آمریکا از آنجایی که در ایران سفارت ندارد و درخواست کننده باید به یکی از کشورهای امارات، ترکیه، ارمنستان، قبرس و... برود هزینه‌ها نیز به نسبه بالاتر می‌روند و از حداقل 550 هزارتومان شروع می‌شود.
 
البته گفته می‌شود برای گرفتن وقت سفارت آمریکا قوانین و رقم قیمت مشخصی هم وجود دارد. با وجود آنکه در این زمینه سفارت آلمان اردیبهشت ماه امسال توضیحاتی ارائه کرده است اما باز هم می‌بینیم که این مشکل برطرف نشده و همچنان بازار داغ دلالی وقت سفارت وجود دارد. بخشی از جوابیه سفارت آلمان به خبرگزاری ایسنا را می‌توانید بخوانید: «...در حال حاضر گرفتن وقت سفارت سخت است اما نه غیر ممکن.
 
متقاضیان بسیاری به ما اعلام می‌کنند که خودشان وقت گرفته‌اند، بسیاری نیز پس از اقدام ناموفق جهت گرفتن وقت، با ما تماس می‌گیرند. دلیل این امر نیز تقاضای زیادی است... سفارت روزانه بیش از 200 درخواست روادید دریافت می‌کند. همکاران سفارت در سال 2015 میلادی به بیش از 50 هزار درخواست روادید رسیدگی کردند.
 
با این وجود افزایش تقاضا بیش از این است. به همین دلیل نیز بخش روادید سفارت آلمان، پرسنل خود را افزایش داده و مقدمات انتقال به ساختمان بزرگ‌تری در دست اجراست تا رفاه بیشتری نیز برای مراجعه‌کنندگان به همراه داشته باشد.
 
اما بازگردیم به موضوع اصلی؛ چرا بسیاری از متقاضیان جهت گرفتن وقت، پولی به بیمه‌ها یا آژانس‌ها پرداخت می‌کنند در حالی که می‌توان شخصاً و به طور رایگان این کار را انجام داد؟ احتمالاً جهت عدم گذاشتن زمان برای گرفتن اینترنتی وقت که می‌تواند زمان‌گیر باشد.
 
به دلیل تقاضای زیاد، وقت‌های موجود به سرعت پر می‌شوند. تنها در صورتی می‌توان از وقت گرفته‌شده جهت ارائه درخواست استفاده کرد که در زمان گرفتن وقت، اطلاعات شخصی مانند شماره گذرنامه وارد شده باشد.
 
این اطلاعات در زمان مصاحبه کنترل می‌شوند. استفاده از روشی دیگر، گرفتن وقت از داخل آلمان و توسط اقوام یا دعوت‌کنندگان متقاضیان برای دوستان، اقوام یا شرکای کاری‌شان در ایران را غیر ممکن خواهد کرد. همچنین تدابیر امنیتی ما از تغییر و دستکاری بعدی اطلاعات پیشگیری می‌کنند. سفارت همواره در هرجا و از هر طریق ممکن به متقاضیان اعلام می‌کند که گرفتن وقت رایگان است و سفارت هیچ گونه همکاری با آژانس‌ها و اشخاصی که در قبال پول چنین خدماتی ارائه می‌کند، ندارد....»
 
کاربران چه می گویند؟

در این بین بد نیست نظر برخی کاربرانی که گذرشان به سفارتخانه‌ها افتاده و مجبور شده‌اند برای گرفتن وقت سفارت پول بدهند را بخوانید:

چنین اتفاقی تازه نیست. سال 89 برای وقت سفارت آمریکا در آنکارا به یکی از آژانس‌ها 600 هزار تومان پرداخت کردم.

بنده چند سالی است ساکن آلمان هستم. بار نخست از سایت سفارت برای خانواده‌ام بدون هیچ مشکلی وقت سفارت گرفتم. حدود 2 سال پیش هم توانستم؛ اما از پارسال تا الان به دلیل نبود کنترل سفارت آلمان و وقت‌های کمی که این سفارت برای ویزای شینگن باز می‌کند، دلالان وارد عمل شده و به هیچ عنوان سایت باز نمی‌شود.
 
یعنی در روزهایی که سفارت از قبل اعلام می‌کند که در آن روزها وقت می‌دهد سایت بسیار کند عمل می‌کند و به هیچ عنوان وارد صفحه مورد نظر نمی‌شود.
 
زمانی که موفق می‌شویم هم بی فایده است و وقت‌ها پر شده! الان سه ماه است هر هفته تلاش می‌کنم که برای عزیزانم وقت بگیرم اما متاسفانه تا پول به دلالان ندهیم نمی‌شود. سفارت فرانسه برای 31 مارس بدون داشتن پارتی با احترام برای من از طریق تلفن وقت تعیین کرد و همه مدارک خواسته شده را به فارسی پذیرفت. حتی نیاز به هزینه ترجمه نبود.   
دلال مدارک پول را جلوی چشم مردم می‌گیرد و بدون صف وارد سفارت می‌شود و آن را مهر می‌زند. بعد می‌گویند احتمال رابطه با عوامل داخلی وجود دارد؟ احتمال یا یقین؟ لطفاً درباره گرفتن وقت سفارت دسترسی را آسان‌تر کنید. خیلی مشکل شده و نمی‌توانیم وقت بگیریم و هزینه بالایی را دلالان وقت از مردم می‌گیرند. وقتی می‌نویسند وقت رایگان و بعد از طریق دلال پول می‌گیرند این موضوع فقط بی‌قانونی نیست بلکه نوعی دزدی است. در ضمن هر کس که می‌تواند باید پیگیر این قضیه شود و ساده از کنارش نگذرد.
 
منبع: صبح نو

انتهای پیام/

 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار