فاز نخست شبكه ملی اطلاعات همزمان با هفته دولت، با حضور معاون اول رييس جمهور افتتاح شد.

قدرت اصلی كه كشور را در برابر تحولات مقاوم می‌كند قدرت فرهنگي استبه گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، اسحاق جهانگيری پيش از ظهر امروز (يكشنبه) پس از بازديد از نمايشگاه تخصصي دستاوردهاي اپراتورهاي شبكه ملي اطلاعات، در مراسم افتتاح اين طرح اظهار داشت: شبكه ملي اطلاعات سد راه دسترسي آزاد به اطلاعات نيست بلكه خدمات با سرعت بيشتر، كيفيت بهتر، هزينه كمتر و امنيت بالاتر در اختيار مردم قرار خواهد گرفت.

معاون اول رييس جمهور افزود: دولت تدبير و اميد از زمان آغاز به كار بر اين موضوع تاكيد داشت كه مردم بايد دسترسي آزاد به اطلاعات داشته باشند و اگر بخواهيم نظام از جهات مختلف سلامت باشد، همه چيز بايد شفاف و امكان دسترسي مردم به آن فراهم باشد.

وي با اشاره به طرح ها و پروژه هاي مختلف كه در هفته دولت مورد بهره برداري قرار گرفته است، تصريح كرد: در اين ميان هيچ يك از طرح ها به اندازه شبكه ملي اطلاعات براي مردم و مسئولين كشور حائز اهميت نيست و اين خدمت ماندگار را به مقام معظم رهبري و مردم ايران تبريك مي گويم و از همه كساني كه در اين كار مهم نقش داشته اند صميمانه تشكر مي كنم.
عصري كه در آن قرار داريم، عصر اطلاعات است و هيچ كشوري در هيچ جاي دنيا نمي تواند از خدمات فناوري اطلاعات چشم پوشي كند
 
جهانگيري خاطرنشان كرد: عصري كه در آن قرار داريم، عصر اطلاعات است و هيچ كشوري در هيچ جاي دنيا نمي تواند از خدمات فناوري اطلاعات چشم پوشي كند.

معاون اول رييس جمهور ادامه داد: قدرت، ثروت و منزلت امروز بر مدار كم و كيف اطلاعات مي چرخد و فرصت هاي جديدي كه در بخش هاي مختلف بوجود مي آيد، همه در مواجهه با نحوه دسترسي به اطلاعات شكل مي گيرد و اگر به دنبال ارائه خدمات مناسب به شهروندان هستيم، بايد بدانيم كه نحوه اطلاعات رساني به مردم بسيار مهم است.

وي با تاكيد براينكه البته هر فرصت بزرگي مي تواند با تهديد همراه باشد، تصريح كرد: در دنياي امروز هيچ پديده مهم فناوري وجود ندارد كه تنها به عنوان فرصت مطرح باشد و با خود تهديد به همراه نداشته باشد. مهم اين است كه در مواجهه با اين تحولات، منفعل و سردرگم و گريزان نباشيم بلكه بتوانيم به موقع در برابر آن دست به انتخاب بزنيم و برنامه ريزي مناسب انجام دهيم.
اگر در زماني گفته مي شد كه تحولات دنيا بر پايه توسعه انرژي مي چرخد، امروز و در مقطع فعلي تحولات دنيا بر مبناي دسترسي به اطلاعات است و ما مكلف هستيم كه شرايطي را در كشور بوجود بياوريم كه مردم بتوانند به اطلاعات مورد نياز خود دسترسي داشته باشند

جهانگيري ادامه داد: آنچه بيش از همه در مواجهه با اين تحولات از اهميت فراوان برخوردار است اين است كه توانمندي جامعه را از نظر فرهنگي و اجتماعي افزايش دهيم چرا كه قدرت اصلي كه مي تواند در مقابل تحولات كشور  را در هر نظر مقاوم كند قدرت فرهنگي است و اين همان نكته كليدي است كه رهبر معظم انقلاب همواره بر آن تاكيد داشته اند.

معاون اول رييس جمهور در ادامه، اطلاعات را مهمترين محرك تغيير و تحولات كنوني در جهان دانست و افزود: اگر در زماني گفته مي شد كه تحولات دنيا بر پايه توسعه انرژي مي چرخد، امروز و در مقطع فعلي تحولات دنيا بر مبناي دسترسي به اطلاعات است و ما مكلف هستيم كه شرايطي را در كشور بوجود بياوريم كه مردم بتوانند به اطلاعات مورد نياز خود دسترسي داشته باشند.

وي افزود: طراحي شبكه ملي اطلاعات مهمترين قدم در راه دسترسي به اطلاعات باكيفيت، سريع، امن و ارزان تر براي همه مردم و مسئولين است و براي به ثمر رسيدن اين شبكه در حدود 20 هزار ميليارد تومان ظرف سه سال اخير سرمايه گذاري شده است كه 20 درصد از اين ميزان توسط دولت و مابقي توسط بخش غيردولتي بوده است.

جهانگيري اضافه كرد: مطابق قانون برنامه پنجم توسعه و اسناد بالادستي بايد در سال پايان برنامه پنجم 60 درصد خانوارها به پهناي باند پرسرعت دسترسي داشته باشند و ما بايد تلاش كنيم دولت الكترونيك و دولت همراه را هرچه زودتر در كشور مستقر كنيم زيرا نيازمند فعال شدن ده ها سامانه الكترونيكي در بخش هاي اجرايي كشور، نظام بانكي، بخش آموزشي، بخش سلامت و ساير بخش ها هستيم كه همه اين ها نيازمند شبكه پرسرعت با خدمات مناسب است.

معاون اول رييس جمهور با يادآوري اينكه استقرار شبكه ملي اطلاعات نيازمند كارهاي مهمي در بخش نرم افزار و زيرساخت ها بوده است، گفت: ايران يكي از كشورهايي است كه از نظر تعداد جوانان تحصيلكرده در جايگاه بالايي قرار دارد و در يك پژوهشي كه توسط يك شركت خارجي انجام شده ايران جزو پنج كشور نخست جهان است كه بالاترين تعداد فارغ التحصيل رشته مهندسي دارد.

وي افزود: اين حجم نيروي تحصيل كرده فرصتي را براي ما بوجود مي آورد كه زمينه هاي اشتغال و توسعه كشور را فراهم كنيم.

جهانگيري يكي از كانون هاي مهم توسعه كشور را ارتباطات و فناوري اطلاعات دانست و گفت: بايد به سمت دولت الكترونيك پيش رويم و براي رفاه مردم تلاش كنيم كه خوشبختانه زيرساخت هاي استقرار دولت الكترونيك تا حد قابل قبولي فراهم شده است و مهم اين است كه دستگاه هاي اجرايي خدمات خود را در قالب فناوري اطلاعات به مردم ارائه دهند چرا كه مردم نبايد براي برخورداري از خدمات دولتي، مراجعات مكرر به ادارات مختلف داشته باشند و هزينه هاي رفت و آمد را متحمل شوند.

معاون اول رييس جمهور در ادامه سخنان خود افزود: ما جزو معدود كشورهايي نيستيم كه شبكه ملي اطلاعات راه اندازي كرده ايم بلكه تقريبا همه كشورهاي توسعه يافته از اين امكان برخوردار هستند و خوشبختانه طراحي و راه اندازي شبكه ملي اطلاعات در حالي انجام شد كه شبكه هاي قبلي حتي يك لحظه متوقف نشدند و ارائه خدمات به مردم همچنان ادامه داشت.

وي اظهار اميدواري كرد طراحي و استقرار شبكه ملي اطلاعات خدمتي ماندگار براي مردم باشد و گفت: دولت در طول سه سال اخير دستاوردهاي خوبي در بخش هاي مختلف داشته است و شبكه ملي اطلاعات نيز مطالبه مهمي از سوي مقام معظم رهبري، رييس جمهور و مردم ايران بود كه خوشبختانه امروز شاهد افتتاح فاز نخست آن هستيم.

در اين مراسم وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات نيز با تاكيد براينكه فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT) پيشخوان توسعه و توانمند كننده بخش هاي مختلف كشور است، گفت: از ابتداي دولت تدبير و اميد براي راه اندازي شبكه ملي اطلاعات تلاش كرديم و اگر توفيقي در اين زمينه حاصل شده محصول كار جمعي و همراهي همگاني بوده است.

واعظي افزود: شبكه ملي اطلاعات مختص دولت تدبير و اميد نيست بلكه موضوعي است كه از زمان برنامه چهارم توسعه مطرح بوده و كساني كه بيشترين حمله را به اين طرح انجام داده اند، خودشان در دوره مسئوليت هيچ قدمي در اين راه بر نداشته اند.

گفتني است در اين مراسم رييس سازمان فناوري اطلاعات و نيز دبير شوراي عالي فضاي مجازي گزارشي از فرايند طراحي و تدوين برنامه اقدام براي راه اندازي شبكه ملي اطلاعات ارائه كردند و در خصوص جزئيات اين طرح به ارائه توضيحاتي پرداختند.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار