سندرم خشکی چشم بیماری شایعی است که ویژگی اصلی آن اختلال غدد اشکی و سلول های شاخی ملتحمه چشم است.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، از یزد؛ سیستم اشکی ترکیبی از آب برای حفظ رطوبت، روغن برای سهولت حرکات، موکوس برای شفاف بودن و نیز آنتی بادی و پروتئین های خاص برای حفاظت چشم ها در برابر عفونت می باشد که در مجموع باعث حفظ سلامت چشم ها می شود.
 
تمام این مواد توسط غدد خاصی که در اطراف چشم هستند، ترشح می شوند. زمانی که هر گونه اختلال در این سیستم اشکی ایجاد شود، فرد ممکن است دچار سندرم خشکی چشم گردد.
 
سندرم خشکی چشم بیماری شایعی است که ویژگی اصلی آن اختلال غدد اشکی و سلول های شاخی ملتحمه چشم است. این اختلال می تواند منجر به صدمه سطوح چشمی گردد و در نتیجه علائم ناشی از آن، کیفیت زندگی فرد را به شدت تضعیف نماید.
 
آسیب بینایی، سوزش و خارش و درد چشم ها و تضعیف دید چشم ها از عوارض جدی این بیماری است که معمولا لایه نازکی از اشک می تواند تمام این عوارض را تسکین دهد.
 
بیشتر افراد مبتلا به این اختلال بالای 40 سال دارند. البته گروه سنی در معرض خطر معمولا 25 تا 30 ساله ها هستند.
 
سندرم خشکی چشم می تواند هر فردی را تحت تاثیر قرار دهد، اما شیوع آن در زنان (مخصوصا بعد از یائسگی) بیشتر از مردان است.
 
خشکی چشم ناشی از کم بودن آب چشم ها که از تولید کم اشک یا تبخیر بیش از حد آن ناشی می شود، شایع ترین علت این بیماری است. پس آب و هوا و دمای محیط نقش بسیار مهمی در ابتلا به خشکی چشم دارند.
 
کاهش تولید اشک توسط غدد اشکی بر اثر عواملی است که این عوامل عبارتند از: افزایش سن، تغییرات هورمونی و مخصوصا در یائسگی، بیماری های خود ایمنی نظیر سندرم شوگرن، آرتریت روماتوئید و لوپوس ، برخی داروها نظیر داروهای آنتی هیستامین، ضد افسردگی ها، عدم توانایی در پلک زدن مانند مبتلایان به فلج عضلات چشم و فلج عضلات سر و صورت ، مطالعه کردن، تماشای تلویزیون و کامپیوتر و یا انجام هر فعالیتی که نیاز به دقت چشمی بالا داشته باشد.
فرد مبتلا به سندرم خشکی چشم ممکن است خشکی، احساس وجود شن در چشم ها و خراش چشم، تاری دید، سوزش و خارش چشم ها، قرمزی چشم ها، التهاب و ورم ملتحمه و نیز افزایش حساسیت چشم ها به نور و سایر علائم محیطی را تجربه کند.
اگرچه هنوز درمان و علاج قطعی سندرم خشکی چشم ها شناخته نشده است، اما روش هایی برای درمان عوارض آزاردهنده خشکی چشم وجود دارد. اما فراموش نکنید که نوع درمان حتما باید با مشاوره پزشک متخصص صورت بگیرد. این درمان ها شامل، تجویز قطره های اشک مصنوعی و جراحی می باشند.
انتهای پیام/ی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار