به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
بوشهر، کارشناس ادارهکل استاندارد استان بوشهر گفت: طبق استاندارد ملی روغنهای زیتون به چهار دسته تقسیم میشوند، دسته اول EXTRA VIRGIN یا فرابِکر هستند که دارای کیفیتی بسیار مناسب و برای سلامتی بسیار مفید است؛ دسته دوم VIRGIN یا بکر هستند که به سه دسته درجه یک، معمولی و لامپانت تقسیمبندی میشوند؛ دسته سوم REFINED هستند که این روغن برای کسانی که از بوی روغن زیتون بدشان میآید یا به آن حساس هستند ساخته و بوی آن گرفته میشود و دسته چهارم هم POMACE هستند.
امیرحسین قدیمی افزود: روغن زیتون POMACE را از تفالهی زیتونی که از آن روغنگیری شده و میزان 2 تا 7 درصد روغن در تفاله آن باقی مانده میگیرند که چون نمیتوانند آن را بهراحتی استخراج و استحصال کنند با استفاده از حلّالهای آلی که بیشتر هگزان است و با حرارت بسیار زیاد، آن را بهدست میآورند.
کارشناس صنایع غذایی ادارهکل استاندارد استان بوشهر ادامه داد: ماندن هگزان در محصول نهایی میتواند موجب ایجاد بیماریهای گوناگونی از جمله سرطان شود؛ این روغنهای زیتون بسیار بیکیفیت هستند و مصرف خوراکی ندارند و طبق استانداردها فقط در صنعت، لوازم آرایشی و بهداشتی و داروسازی استفاده میشوند.
قدیمی با اشاره بهاینکه روغن زیتون یکی از بهترین، سالمترین و مفیدترین روغنهای نباتی مایع در جهان است، از مصرفکنندگان خواست هنگام خرید به درجه کیفی و دستهبندی آن توجه کنند و هرگز برای مصرف خوراکی، روغن زیتون POMACE را نخرند.
قرار است طرح جمعآوری این روغنها از فروشگاههای استان بوشهر بهزودی اجرا شود.
انتهای پیام/ ش
روش هم نوشته pomace
و هم نوشته extra virgin
چیکار کنم؟قابل خوردن هست یا نه