خوشنویسی روی بزرگترین قلم ایران و جهان + عکس

خوشنویسی که خدود 23 سال است روی اشیاء می‌نویسد این بار روی بزرگترین قلم ایران و جهان دست به هنرنمایی زده است.

خوشنویسی روی بزرگترین قلم ایران و جهانبه گزارش خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد مهدی‌پور هنرمندی است که سال‌ها با هنر خوشنویسی دست به خلق آثاری زده که با آن شکل و شمایل جدیدی به خط بخشیده است. وی از سال 73 با نوشتن خط روی اشیاء این نوآوری را آغاز کرد و در حال حاضر نیز مشغول مجموعه جدیدی ویژه خوشنویسی روی قلم‌های بزرگ این رشته است.

مهدی‌پور در گفتگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص این مجموعه عنوان کرد: در این سری از کارهایم به نوشتن خط روی قلم‌های بزرگ سه متری پرداختم، به گونه‌ای که بزرگترین قلم ایران و جهان محسوب می‌شود و با مقوا ساخته شده‌اند.

وی راجع به علت انتخاب قلم برای کارهایش گفت: چون این نمایشگاه ویژه خوشنویسی است تصمیم گرفتم تا روی قلم به عنوان نماد این رشته، کارم را پیاده کنم. به همین جهت روی آنها اشعار حماسی و خاطره انگیز مردم را نوشته‌ام. متن‌هایی چون سرود ملی ایران، اشعار عذوف مولانا، و مواردی از این دست که نوستالژیک هستند.

مهدی‌پور ادامه داد: قلم‌ها همانطور که ذکر شده قلم‌هایی قطور با قطر 3 متر هستند که کاملا مشابه قلم‌های خوشنویسی‌اند، خط استفاده شده در آن‌ها نیز نستعلیق ترکیبی است.

وی در ادامه راجع به کارهایی که در این عرصه انجام داده بیان کرد: من از نرم‌ترین تا سخت‌ترین اشیاء را در این کار تجربه کردم، مواردی از چرم و برگ گرفته تا سنگ‌های سخت و ناهموار. به عنوان مثال روی یکی از این سنگ‌های بزرگ کتیبه کوروش کبیر را اجرا کردم، کاری که سختی و زحمت بسیاری داشت و باید برای درک این دشواری آن را از نزدیک مشاهده کرد. 

مهدی‌پور درباره شکل گیری ایده این آثار گفت: از قدیم الایام حکاکی روی سنگ و جداره‌های کوه‌ها ، سنگ‌ها، اشیاء و... رواج داشته و این عاملی برای ایجاد انگیزه در من بود، اما لازم به ذکر است که در تمام کارها من با مطالعاتی که داشتم هدفم اجرای خوشنویسی به صورت تخصصی بود نه اینکه بخواهم کار بازاری ارائه دهم.

یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این گفتگو نوع خطی بود که این هنرمند از آن بهره می‌برد، وی راجع به این موضوع اظهار کرد: بیشتر کارها با نستعلیق، شکسته و یا سیاه مشق اجرا می‌شوند، همچنین گرایش‌های سیاه‌مشق شکسته و یا نستعلیق هم در این کارها وجود دارند.

مهدی‌پور در آخر راجع به زمان برپایی این نمایشگاه یادآور شد: در حال حاضر حدود 15 قلم کار شده وجود دارد ولی باید نزدیک به 5 کار دیگر نیز انجام دهم تا بعد از آن در مجموعه کاملی این آثار را در یکی از گالری‌ها به نمایش بگذارم. همچنین عنوان نمایشگاه نیز هنوز در حال بررسی است ولی نمایشگاه قبلی من که روی نی نوشته بودم با عنوان «بشنو از نی» برگزار شد.






انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار