به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اول شهریور همزمان با زاد روز بوعلی سینا به پاس خدمات وی به علوم پزشکی و فعالیتش دراین عرصه و تجلیل از پزشکان ،روز پزشک نامگذاری شد، هر روز، روز پزشک است پزشکانی که با بیماران زیادی مواجه می شوند، بیمارانی که هرکدام با دردهای مختلف و با ناراحتی و بی قراری و گاهی گریه به سراغ این قشر می روند و این پزشکان هستند که با دم مسیحایی خود سعی در برطرف کردن و کاهش درد بیمار دارند و با صبر و شکیبایی خود مراجعه کنندگان را درمان می کنند.
پزشکان علاوه بر تسکین دردجسمی بیمار ،روح و روان وی را نیز به آرامش می رسانند.
اصغر رضایی متخصص ارتوپد درباره شغل پزشکی گفت: ما پزشکان با ادای یک سوگند، متعهد شدیم به نجات بیماران بپردازیم و در طول روز با افراد و گروه های سنی مختلفی همچون کودکان، جوانان و میانسالان مواجه هستیم و اگرچه باهم فرق دارند اما پزشک همه را با یک نام مشترک یعنی بیمار میشناسد و بیمار با اعتماد به پزشک ، تصمیم گیری درباره سلامت خود را به وی میسپارد.
محمدرضا وفا متخصص تغذیه در ادامه افزود: ما باید پزشکان پیشکسوت کشورمان را الگوی خود قرار دهیم زیرا آنان با نیت خالص و دانش کافی به درمان بیماران می پرداختند.
وی تسریع کرد: برای افزایش دانش و مهارت پزشکان باید امکانات آموزشی و پژوهشی برای تحقیق و بررسی مهیا باشد تا پزشکان جوان نیز با کسب اطلاعات بیشتر بتوانند علم و مهارتهایشان را افزایش و دستاوردهای خود را به سایرکشورها نشان دهند و دانشجویان این رشته نیز از از این فرصت ها استفاده و از تخصص و راهنمایی اساتید خود بهره برند.
ویژگی یک پزشک موفق
وی درباره ویژگی یک پزشک موفق بیان کرد: روابط عمومی خوب و خوش خلقی جزئی از شخصیت یک پزشک موفق است که پزشک با برخوردار بودن از اعتماد بیمار، مشکلات سلامت افراد را در می یابد و می تواند حرکت صحیحی در این زمینه ایجاد و آن را رهبری کند و نسبت به علت درد و مشکلات بیمار آگاه ودلایل بروز آن را بررسی و به طورکامل به فرد توضیح دهد.
امیر حسین پور فرید متخصص دندانپزشکی اظهار داشت: یک پزشک موفق درصد درمان هایش باید بالا باشد و به طور کامل علت بروز عارضه را بشناسد و بیمار را نسبت به بروز خطرات احتمالی آگاه سازد.
وی به رازداری پزشکان اشاره کرد و گفت: یکی دیگر از ویژگی یک پزشک موفق راز داری است، به طوریکه اطلاعات پرونده پزشکی بیمار را در اختیار کسی قرار ندهد بلکه در صورت نیاز با کسب رضایت بیمار این کار را انجام دهد.
اصغر رضایی ابراز داشت: داشتن قدرت تصمیم گیری یکی از اساسی ترین ویژگیهای یک پزشک است و می تواند بیمار را تشویق به رعایت نکات بهداشتی و حفظ سلامت خود نماید و با توجه به شرایط جسمی و روحی بیمار از روش درمانی مناسب برای تسکین وی استفاده می کند.
وی در ادامه افزود: یکی دیگر از این ویژگی ها داشتن اخلاق پزشکی است، یعنی یک پزشک در عملکرد خود هیچگونه صدمه عمدی چه از طریق یک اقدام غلط و یا غفلت از انجام کاری را به بیمار برساند و باید برای درمان بیمار تلاش صورت گیرد و این به معنی فراهم آوردن یک استاندارد قابل قبول و مناسب برای مراقبت از بیمار است ،یک پزشک یا درمانگر برای پیشگیری و بروز از عوارض بیماری تمهیداتی می اندیشد تا مردم از مراقبتهای بهداشتی مناسب برخوردار شوند.
سختی کارپزشکان
اصغر رضایی درباره سختی شغل پزشکی خاطرنشان کرد: طریقه نشستن و افزایش کار پزشکان درد در ناحیه گردن و مهره های کمر را به همراه دارد و فشار جسمی بسیاری روی آنهاست اما سخت تر از مشکلات جسمی این است که تمام تلاشت را برای بیمار خود انجام دهی و عوارض ناخواسته ای از جمله حملات قلبی و غیره بر روی بیمار ایجاد شود.
محمد رضا وفا خاطر نشان کرد: یکی از سختی های شغل پزشکی برخورد نامناسب بعضی از بیماران و خانواده آنان باپزشکان است.
توصیه به دانشجویان رشته پزشکی
متخصص دندانپزشکی بابیان اینکه مطالعه از عوامل شغل پزشکی است، ابراز داشت: دانشجویان رشته پزشکی باتوجه به ازدهام کارفرصت کافی برای شناخت رشته تحصیلی آینده خود ندارند، به همین دلیل پیش از ورود به دانشگاه باید اطلاعاتی را کسب کنند و برای افزایش علم و آگاهی همواره باید مطالعه داشته باشند.
متخصص ارتپد با بیان اینکه داشتن انگیزه کاری لازمه این شغل است اذعان داشت: پزشکان با سلامت انسان ها در ارتباط هستند به همین دلیل دانشجویان باید باتخصص، انگیزه کاری و اشتیاق به درمان بیماران بپردازند و همواره به دنبال قلههای علمی باشند.
امید که قدردان و قدرشناس نعمت بزرگ طبابت باشیم و باور کنیم دعای دردمندان در حق پزشکان مستجاب خواهد شد.
انتهای پیام/