به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرگان؛ گوجه فرنگی از لحاظ ارزش غذایی بسیار کمکالری و سرشار از ویتامینهای C و A ، اسیدفولیك یا بتا كاروتن و مقدار كمی ویتامینهای گروه B شامل B1، B2، B3، B5 و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل كلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، كمی آهن، مس و روی نیز هست .
۹3 تا ۹۵ درصد آن را آب و قندهای گلوکز و فروکتوز ۳ تا ۴ درصد آن را تشکیل میدهند . گوجه فرنگی از جمله سبزیجات پرخاصیت است كه اگرچه به صورت پخته و رب در غذا زیاد مورد استفاده قرار میگیرد ولی مصرف آن به صورت خام بسیار مفیدتر است.
چاه کبوتری کارشناس تغذیه میگوید : مصرف گوجه فرنگی به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل و همچنین رماتیسم و نقرس توصیه می شود. در ضمن گوجه فرنگی برای رفع مسمومیتهای مزمن، بالا بودن اوره و چربی خون، درمان یبوست، دفع رسوبات ادراری و صفراوی نیز مفید شناخته شده است. با توجه به اینكه گوجه فرنگی حاوی ویتامین A است، خوردن آن در تقویت بینایی، سلامت پوست و مخاطها بسیار مؤثر است.
گوجه فرنگی اشتهاآور، برطرفكننده ضعف و خستگی، تقویت كننده قلب و دستگاه گردش خون ، فراهم کردن خوابی راحت و بهبود حرکت عضله ها ، افزایش قدرت یادگیری و حافظه است .
در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشكال صورت می گیرد آنهایی كه معده حساس دارند نباید درخوردن گوجه فرنگی افراط كنند .
سطح زیر کشت گوجه فرنگی در استان 5 هزار و 950 هکتار است و گلستان رتبه 8 کشت گوجه فرنگی در کشور را دارا می باشد.
انتهای پیام//