مسئولین نظارت بر فضای مجازی، دیدگاه های متفاوتی در رابطه با فیلترینگ تلگرام دارند.

به گزارش خبرنگار دنیای ارتباطات گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ جاده پر پیچ و خم "فیلترینگ تلگرام"، تقابل دغدغه دست اندرکاران فرهنگ جامعه با ارائه دهندگان خدمات برای پیشرفت فناوری و تسریع ارتباطات؛ برخی فقط معایب و مضرات استفاده از تلگرام و تاثیر مخربی که می گذارد را مدنظر دارند و بعضی دیگر محبوبیت و خدماتی که این پیام رسان به کاربران می دهد باعث شده تا چشم خود را بر بدی‌ها بپوشانند.

شورای عالی فضای مجازی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی از جمله نهادهای نظارت بر فضای مجازی هستند؛ وجود نهادهای فراوان نظارت بر محتوای فضای مجازی همراه با عدم هماهنگی و همکاری مناسب با یکدیگر یکی از دلایل مهم مشخص نشدن تکلیف فعالیت تلگرام در ایران است.

تلگرام به خودی خود محتوای غیراخلاقی را فیلتر نمی‌کند و یا به بیانی واضح تر از بارگذاری فایل‌های غیراخلاقی توسط کاربران جلوگیری نمی‌کند، از طرفی وزیر ارتباطات از رابطه خوب با مدیران تلگرام برای مسدود کردن کانال های نامناسب سخن می گوید و بارها خبر از مسدودسازی بیش از 100 کانال غیراخلاقی رصد شده داده اما باید در نظر داشت، ساخت کانال جدید برای مدیران کانال های غیراخلاقی چقدر زمان می‌برد؟!

محمود واعظی چندی پیش در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران مبنی بر درخواست وزارت ارتباطات برای قراردادن ربات جلوگیری از آپلود فایل غیراخلاقی، بیان کرده بود: "مدیران تلگرام خود به دنبال همچین رباتی هستند و آن را قرار خواهند داد"، اما همچنان رباتی به منظور جلوگیری از بارگذاری فایل های غیراخلاقی در این پیام رسان دیده نمی شود.

عبدالصمد خرم‌آبادی، دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، در رابطه فعالیت تلگرام در ایران گفت: اگر شبکه های اجتماعی خارجی به همین منوال بخواهند فعالیت کنند، قطعا پس از فراهم شدن زمینه برای فعالیت شبکه های اجتماعی داخلی به نحوی که بتوانند با همان سرعت و کیفیت یا حتی بالاتر به مردم خدمات ارائه دهند، شبکه های اجتماعی خارجی مانند تلگرام که از قوانین کشور تبعیت نکنند قطعا فیلتر خواهند شد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اما امروز در حاشیه مراسم رونمایی از اجرای فاز تجاری ترابردپذیری تلفن همراه، نظر دیگری داشت، محمود واعظی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر عدم همکاری مدیران تلگرام با وزارت ارتباطات و احتمال فیلترینگ این پیام رسان، با ابراز بی‌اطلاعی از احتمال فیلترینگ تلگرام گفت: همان روالی که در گذشته میان تلگرام و ایران بود، همواره ادامه دارد و هیچ اتفاق جدیدی نیفتاده است.

محمود واعظی همچنین در رابطه با صحبت های خرم آبادی مبنی در فیلترینگ تلگرام گفت: تصمیم گیری در مورد شبکه های اجتماعی که مخاطب انبوه دارند در شورای عالی فضای مجازی انجام می شود و هنوز هیچ تصمیم گیری برای فیلترینگ تلگرام انجام نشده است.


گزارش از: حسن امکانی

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۱ ۰۹ مرداد ۱۳۹۶
محروم کردن مردم از این نیاز . یک جوری میگی نیاز که اگه تلگرام نباشه مردم میمیرند. بهتره بگی محروم کردن مردم از این اعتیاد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۹ ۰۳ شهريور ۱۳۹۵
من نمیدونم کلا میخوان تلگرامو فیلتر کنن یا بعضی شبکه های غیر اخلاقیو.چون خیلی ها دارن ازش پول در میارن .این ظلمه اگه بخوان کلا فیلتر کنن
Germany
ناشناس
۰۹:۰۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۵
امکان فیلتر تلگرام بدلیل سرورهای قدرتمندش در خارج از کشور که همه گونه ساپورت میشوند وجود ندارد. در ضمن تلگرام به یک شاهراه ارتباطی در جامعه تبدیل شده. صدا و سیما ، دانشگاهها و تمامی سازمانها و ....از این شبکه برای اطلاع رسانی و ارتباط با زیرمجموعه ها و دانشجویان و کارمندان و ... استفاده میکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۵
فيلتر كنيد
Austria
ناشناس
۰۷:۵۷ ۰۱ شهريور ۱۳۹۵
تلگرام داره خیلی از خونواده ها رو از هم میپاشه به خاطر خیلی از مسایلی که به وجود آورده
مخصوصا کانالها و گروه های غیر اخلاقی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۱۱ ۰۱ شهريور ۱۳۹۵
بافیلترکردن کاردرست نمیشه باید فرهنگ سازی گسترده صورت گیره نه فقط درتلگرام بلکه کل فضای مجازی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۲ ۰۱ شهريور ۱۳۹۵
فیلترش کنن این شبکه ی صهیونیستی رو...
دوستان از همین الان
از شبکه های داخلی ...استفاده کنید.
Iran (Islamic Republic of)
حسین
۲۲:۱۰ ۰۱ شهريور ۱۳۹۵
عزیز من کجاش شبکه صهیونیستی هست؟دلیل قانع کننده ای بگو.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۸ ۰۱ شهريور ۱۳۹۵
فیلتر که نشد راه حل هر چیزی خوب بد داره مثل چاقو باید درست استفاده بشه به جای فیلتر دنبال فرهنگ سازی باشد دیگه ده سال پیش نیست که فیلتر کردن کارساز باشه الان بچه مدرسه ای هم موبایل داره و هم و کار با فیلتر شکن رو بلده،فیلتر و پارازیت راه حل نیست اونی که بخواد استفاده کنه ،می کنه ،استفاده از شبکه های اجتماعی مثل تلگرام و امثال جدا از بحث درست یا غلطش بخشی از زندگی روزمره افراد شده محروم کردن مردم از این نیاز بدون ارائه جایگزین مناسب (مثل یه شبکه اجتماعی بومی و فراگیر و قابل رقابت) بی فایده است.
آخرین اخبار