به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان گفت: در هفته دولت دو طرح تصفیهخانه شهرستانهای ملایر و تویسرکان که هر دو به روش BOT ساخته میشود کلنگزنی خواهند شد.
مرتضی عزالدین با بیاناینکه این دو طرح نخستین قرارداد نوع سرمایهگذاری، ساخت، بهرهبرداری و انتقال(BOT) بخش آب، دراستان همدان خواهد بود که تا به حال انجام شده است افزود:واگذاری این دو طرح به بخش خصوصی مدت احداث آن را از پنج سال به دو سال کاهش میدهد که این کار به نفع دولت و سرمایه گذار است.
وی بیان کرد: تصفیهخانه ملایر با یک مدول و دو خط جریان با ضریب حداکثری 3/1 قادر به تصفیه 500 لیتر در ثانیه و حجم کل 12 میلیون مترمکعب در سال آب شرب این شهرستان از سد کلان است که در پائین دست سد کلان ساخته خواهد شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان مبلغ سرمایهگذاری این دو طرح را 730 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: مدت ساخت این پروژهها دو سال پیشبینی شده که دوره بهرهبرداری توسط بخش خصوصی 25 سال خواهد بود.
وی با اعلام اینکه طول خط انتقال آبرسانی از سد کلان به شهرستان ملایر 34 کیلومتر است، عنوان کرد: ظرفیت سالانه حجم آب تصفیه شده این پروژه 12 میلیون مترمکعب خواهد بود.
عزالدین افزود: سد کلان ملایر تامین آب شرب و بهبود یکهزار و 600 هکتار از اراضی جنوب شهر ملایر را بهعهده دارد که آب شرب شهر ملایر به میزان 12 میلیون مترمکعب، بخش کشاورزی 4میلیون مترمکعب و بخش محیط زیست پنج میلیون و 500 هزار مترمکعب از این سد سهم خواهند شد.
وی در ادامه به طرح تصفیهخانه تویسرکان که در هفته دولت کلنگزنی خواهد شد اشاره کرد و گفت: با اجرای کامل این تصفیهخانه و خط انتقال سد سرابی، آب به روش ثقلی به شهرهای سرکان، تویسرکان و سرابی خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با اشاره به اینکه طول خط انتقال این پروژه 14 کیلومتر بوده که حجم آب تصفیه شده آن به میزان هفت میلیون مترمکعب در سال است، اظهار داشت: سد مخزنی سرابی تویسرکان از نوع سنگریزهای با هسته رسی بوده و ارتفاع آن از پی 77 متر با طول تاج 287 متر است.
وی افزود: حجم مخزن سد سرابی تویسرکان 9 میلیون و 200 هزار مترمکعب است و این سد قابلیت تنظیم 11 میلیون و 500 هزار مترمکعب سالیانه آب را داراست که از این میزان هفت میلیون مترمکعب برای مصارف شرب شهرستانهای سرابی، تویسرکان و سرکان تا افق 1420 با جمعیتی بالغ بر 100 هزار نفر پیشبینی شده و دو میلیون و 200 هزار مترمکعب آن برای بهبود کشاورزی باغات پایین دست و دو میلیون و 300 هزار مترمکعب دیگر سهم محیط زیست است.
انتهای پیام/ ا