نائب رییس مجلس گفت: مشکل کشور ما این است که می‌داند تخلف می کند اما چون ملاحظه‌کاری جریان دارد، برخورد انجام نمی‌شود.

به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ "علی مطهری" نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دولت با تمام توفیقاتی که تاکنون داشته، برای اصلاح امور کشور باید ملاحظه‌کاری را کنار بگذارد زیرا با ملاحظه‌کاری، مشکلی حل نمی‌شود.

"علی مطهری"، شامگاه پنجشنبه در جمع حامیان دولت تدبیر و امید در استان زنجان افزود: در صلاح و فساد یک حکومت، ساختار آن موثرتر است و نه شخصیت‌ها.

وی یادآورشد: ما باید به این توجه کنیم که هر مقدار شخصیت‌های صالح داشته باشیم، اگر ساختمان نظام اجتماعی ما صالح نباشد، آنان نمی‌توانند به مقاصد خود برسند.

مطهری اظهار کرد: امروز اشتباه‌های مکرر و زیاد جامعه خودمان را می‌بینیم، کم‌کم به این فکر فرو می‌رویم که شاید ساختار و سازمان جامعه ما دچار اشکال باشد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در ساختار نادرست، با وجود شخصیت‌های صالح و رهبران خوب و خیرخواه، اصلاحات اجتماعی به سختی انجام می‌شود و شخصیت‌های ما در درون این ساختار هضم می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: اگر چنین موضوعی باشد، ما باید قانون اساسی و ساختار خودمان را اصلاح کنیم، این، یکی از مشکلات امروز ماست.

مطهری ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات، نبود وحدت و همبستگی ملی است که هر مقدار از انقلاب اسلامی پیش آمدیم، از خلوص نیت‌ها کم شده و بر اختلاف‌ها و تفرقه‌ها اضافه شده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مسأله خلوص‌نیت و اخلاص، گاه تبدیل به قدرت‌پرستی شده است و این، مغایر با قدرت‌طلبی است.

وی اضافه کرد: متأسفانه در کشور ما، آن خلوص نیت‌های اوایل انقلاب کمتر شده، قدرت‌پرستی و مسأله جناح‌گرایی و تعصبات گروهی رایج شده است و کمتر افرادی را داریم که ملی فکر کنند و به فکر منافع ملی باشند.

مطهری ابراز کرد: شهید مطهری 6 آفت را برای نهضت اسلامی ما ذکر می‌کنند که یکی، رخنه فرصت‌طلبان، نفوذ اندیشه‌های بیگانه، تجدد گرایی افراطی که ما به خاطر مقتضیات زمان مسائلی را وارد اسلام کنیم و مسائلی را از اسلام خارج کنیم چون دنیای امروز این ها را جهان می‌پسندد. یکی دیگر، آفتی از نوع معنی است بدان معنا که خلوص نیت‌ها و اخلاص‌ها کم شود، خلوصی که قبل از انقلاب و خلوصی که در جنگ بود کجا و حال و هوای این روزها کجا؟ در مقایسه تفاوت بسیاری پیدا شده است که باعث تفرقه و تشدد هم شده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: تفرقه و تشدد، یکی از عوامل قرآنی برای انقراض جوامع انسانی است.

وی افزود: ما چهار عامل را دلیل انقراض جوامع می‌دانیم؛ یکی؛ غلبه ظلم بر عدالت، دوم؛ فساد اخلاقی است، اگر در جامعه ای فساد حاکم شد، آن جامعه از بین می‌رود، عامل سوم؛ ترک امر به معروف و نهی از منکر است و چهارم؛ تفرقه و تشدد.

مطهری یادآورشد: این سنت خداوند است که عملکرد خود آن جوامع، سرنوشت آنان را تغییر می‌دهد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ارزیابی کارها، حرکت مفیدی است و باعث می‌شود که راه برای آینده روشن شود و سنجش هر کاری نیاز به معیار دارد.

وی اظهار کرد: مقیاس سنجش و ارزیابی عملکرد یک دولت، شعارهای اولیه انقلاب است مثل استقلال، آزادی، عدالت، اخلاق و معنویت. در سیاست خارجی و در عملکرد اقتصادی و فرهنگی، همه این شاخص‌ها قابل مشاهده و اندازه‌گیری است.

مطهری خاطرنشان کرد: در سیاست خارجی، به حتم دولت یازدهم موفق بوده و فکر نمی‌کنم کسی بتواند بگوید در سیاست خارجی توفیقی نداشته و این مطلب روشنی است و ما از انزوا خارج شدیم و ایران‌هراسی در دنیا کم شده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هنوز در میان اکثر کشورهای عرب، ایران‌هراسی وجود دارد که باید مشکل را حل کرد.

وی با بیان اینکه توفیق برجام، فرصت مهمی است و باید از آن بیشترین استفاده را ببریم، ادامه داد: اینکه اشکال‌تراشی کنیم، کار درستی نیست، فرصتی ایجاد شده و اینکه هر چه بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم، بستگی به رفتار ما دارد و این موضوع، کلیشه‌ای نیست و اگر درست عمل کنیم، بیشتر از برجام استفاده می‌کنیم.

مطهری اضافه کرد: همانطور که از حضور اوباما در آمریکا باید استفاده کنیم، معلوم نیست که وجود یک چنین رئیس جمهوری در آمریکا تکرار شود، کسی که عاقل‌تر از روسای جمهوری قبلی است و به نظر می‌آید تعلق خاطری به اسلام و مسلمانان دارد و باید از این فرصت استفاده کنیم و بعید است که این فرصت تکرار شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: مسأله رابطه با آمریکا را نباید تابو کرد. عده‌ای رابطه با آمریکا را ختم انقلاب می‌دانند و این، اشتباه است.

وی ابراز کرد: اگر امروز ما با آمریکا رابطه داشتیم، این همه مشکل بانکی هم نداشتیم. صرف رابطه مشکل ندارد و مهم این است که ما از آن اصول مبانی خودمان دست برنداریم.

مطهری افزود: در سیاست خارجی، لازم است که به کشورهای اسلامی نزدیک‌تر شویم، سوء تفاهم‌ها باید از بین رود، مسأله شیعه و سنی مهم‌ترین مشکلی است که باید از بین برود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: باید در رفتار خودمان آسیب شناسی بکنیم که آیا رفتار ما با اهل سنتی درست بوده یا نه؟

وی یادآورشد: در سیاست داخلی، دولت توفیق چندانی نداشته است مثل وقایعی که در مسأله مطبوعات رخ داد و دخالت‌های قوه قضائیه که حاکی از حاکمیت دوگانه است. داستانی که در مورد هفته‌نامه یالثارات اتفاق افتاد، نمونه‌ای از آن است.

مطهری اظهار کرد: باید مرجع واحدی باشد و نمی‌شود که دو مرجع حکومت کند و دولت در این تقاطع، ایستادگی لازم را نداشته است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، کنسرت‌ها را از دیگر موضوعاتی خواند که حاکمیت دوگانه‌ای در مورد آن جاری است و گفت: تکلیف موسیقی در اسلام روشن است و می‌گوید که موسیقی غنایی حرام است. موسیقی غنایی، آن است که خفت عقل بیاورد و کارهای سبک‌سرانه از انسان سر بزند و او را از حال عادی خارج کند.

وی خاطرنشان کرد: اگر مشکلی ندارد و حلال است، معنی ندارد که فلان امام جمعه بگوید در شهر مشهد حرام است و در سایر شهرها حلال، مگر می‌شود؟ این، به معنای حکومت فدرالی است.

مطهری تصریح کرد: اگر می‌خواهیم اینگونه باشد، فردا هر استان برای خود قوانین را می‌پذیرد و کم‌کم می‌توان مشاهده کرد که استان‌ها اعلام خودمختاری می‌کنند، این نمی‌شود و باید روشن شود و دولت باید در مقابل این گونه تک‌روی‌ها و استدلال‌ها بایستد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: امام جمعه‌ها حق دخالت در امور اجرایی را ندارند.

وی ادامه داد: دخالت در کار همدیگر، کارهای غلطی است که باید اصلاح شود و دولت اگر بخواهد در مقابل این امور عقب‌نشینی کند، فایده ندارد و آن موقع چه فرقی است بین این دولت و دولت‌های قبلی؟

مطهری اضافه کرد: خط قرمزهای مصنوعی که در مطبوعات درست شده است مثل اینکه حق ندارند در مورد حصر خانگی بنویسند، خب چرا؟

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: می‎خواهیم که این مشکلات حل شود. انتقاد از قوه قضائیه امکان ندارد. کوچک‌ترین انتقاد از این قوه ،موجب عکس‌العمل است، این کشور اگر می‌‍گوییم آزادی بیان دارد، باید واقعی باشد، نمی‌توان شعار داد.

وی ابراز کرد: در مورد بحث حقوق بشر، گاه سازمان‌های بین‌المللی ایراد می‌گیرند، حقوق بشر در ایران به دو بخش تقسیم می‌شود که بخشی مربوط به احکام شرعی است و اجرای حدود.

مطهری افزود: مبانی ما، مبانی درستی است و هیچ راهی هم جز آنچه که اسلام گفته، درست نیست.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: گاه، قوانین ما هم ایراد دارد و باید آن را پذیرفت. روزنامه‌نگاری را دو ماه در حبس انفرادی قرار می‌دهید و همسرش می‌گوید بعد از تحمل دو ماه انفرادی، یک مصاحبه هم با بی‌بی‌سی انجام می‌دهد. حالا او را می‌گیرید، این‌ها کار زشتی است و باید این‌ها را گفت.

وی یادآورشد: نگوییم که ما هیچ ایرادی نداریم بلکه بگوییم برخی از کارهایمان اشتباه است و برخی دیگر درست و مشکل را بپذیریم و به دنبال رفع این‌ها باشیم و حالت قداستی به خود نگیریم که چون حکومت ما اسلامی است، پس همه کارهایمان درست است. این موضوع در زمان پیامبر هم وجود نداشت.

مطهری اظهار کرد: دولت، وعده‌‎هایی در مورد این مسائل داده و به نظرم خوب عمل نکرده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه عمکلرد اقتصادی دولت توفیق نسبی داشته است گفت: نخست؛ قانون‌گرایی در کشور حاکم شده است. مشکل اساسی در دولت گذشته، قانون شکنی و قانون‌گریزی بود.

وی خاطرنشان کرد: این دولت، خیلی قانون‌گراتر بوده و مصوبات دولت هم که به مجلس وارد می‌شود، خیلی کم مغایر با قانون است و وضعیت با گذشته تغییر کرده و این، یک نکته مثبت نسبت به عملکرد اقتصادی دولت است.

مطهری ادامه داد: انضباط مالی که در این دولت ایجاد شده، نسبت به دولت قبل، قابل توجه بوده و ثبات اقتصادی و نبود نوسان بالا نقاط مثبتی است که در این دولت به وجود آمده است.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: توفیقاتی در نفت و کشاورزی داشتیم و حادثه کاهش شدید قیمت نفت و میراث دولت گذشته از تحریم‌ها عوامل بازدارنده‌ای بود و مشکل بزرگی برای این دولت به وجود آورد که اکنون هم، دولت با یک مضیقه مالی بزرگی روبروست.

وی ابراز کرد: یک ضعف دیگری که دولت دارد، ملاحظه‌کاری در امور اقتصادی است، مصالحه یعنی رو در بایستی و رفیق‌بازی. کسی می‌تواند امر و احکام خدا را اقامه کند که اهل ملاحظه‌کاری نباشد.

مطهری تصریح کرد: ما در خیلی از موارد، دچار رو در بایستی هستیم مثل یارانه‌ها که همه می‌گویند باید قطع شود اما در عمل کسی دست به کار نمی‌شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر کاری به مصلحت جامعه است، باید عمل شود، حتی اگر به قیمت رأی نیاوردن یک مسئول تمام شود.

وی به موضوع موسسه ثامن‌الحجج اشاره و اضافه کرد: موسسه ثامن‌الحجج، یک موسسه تعاونی فرش در سبزوار بوده که طبق قانون فقط می‌توانست در حیطه سبزه‌وار فعالیت کند، کم‌کم تابلو نصب می‌کند.

مطهری افزود: مردم فکر می‌کنند به نام آستان قدس است و تبلیغات می‌کند، به طور معمول این افراد وارد هستند و سریع به چند امام جمعه و فرمانده نیروهای نظامی متصل می‌شوند و آن نهادهای نظارتی هم جرأت جلو آمدن پیدا نمی‌کنند و در نهایت فاجعه درست می‌شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: بانک مرکزی هم نمی‌گوید که این موسسه اعتباری از کجا مجوز گرفته است و ناگهان یک میلیون و 380 هزار سهامدار طلب کار پیدا می‌شود.

وی یادآور شد: این موسسه می‌گوید 40 درصد سود می‌‎دهم و بانک مرکزی نمی‌گوید که این 40 درصد را از کجا می‌آوری و نظام اقتصادی کشور را مخدوش می‌کنی، تا زمانی که سهامداران جلوی بانک مرکزی جمع می‌شوند.

مطهری تصریح کرد: مشکل کشور ما این است که می‌داند تخلف می‌کند اما چون ملاحظه‌کاری جریان دارد، برخورد انجام نمی‌شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: دولت با توجه به شرایط و کارشکنی‌هایی که می‌شود و موضوع کاهش شدید قیمت نفت، توانسته یک آرامش و ثباتی در کشور ایجاد کند و در مسأله عملکرد فرهنگی هم توفیق نسبی داشته و توفیق کامل نبوده و اقبال مردم به سینما بیشتر شده و توانسته نیروهای قابل قبولی تولید کند و اهالی فرهنگ و هنر دلگرم شده‌اند اما دچار برخی تساهل‌ها و مسامحه‌های فرهنگی هم هست.

نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت نتوانسته به فرهنگ عمومی کشور رسیدگی کند، هیچ دولتی تا کنون برای اصلاح مسائل فرهنگ عمومی کشور، دست به کار نشده است.

وی خاطرنشان کرد: دولت، یکی از مربی‌های جامعه است و باید مسائل فرهنگ عمومی را حل کند، این‌ها جزء وظایف دولت است.

انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۲ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
واقعا میشه گفت این مرد یکی از درست کار ترین افراد سیاسی کشور
اصلا بوی دسته و جناه نمیده حرفاش و فقط طعم و بوی قانون داره
بهتره مسئولین ترسو کنار بزارن و به حمایت مردم اهمیت بدن و از روی قانون کار کنن نه حرف افراد
مطهری هم نظرش همینه و مرد درستی چون بدون ترس تابوهای عرفی رو رد میکنه و به قانون اهمیت میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
جانا سخن از دل ما می گوئی ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
حرف های آقای مطهری خوبند ولی عملکردش نمی دانم
Netherlands
ناشناس
۱۵:۲۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
حرفشون درسته،
مشکلو رو میبینیم ولی کاری نمیکنیم به خاطر اینکه منافع شخصی به خطر میفته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
آقای مطهری بعضی از حرف هاتون رو قبول دارم ولی با بعضی از حرف هاتون به شدت مخالفم.

شما گفتی : " همه می‌گویند باید قطع شود اما در عمل کسی دست به کار نمی‌شود "

همه بی جا میکنند، شما که بین مردم نیستی بعضی از مردم با همین یارانه زندگی میکنند و خیلی از مشکلاتشون رو با همین یارانه حل میکنن. لطفا مشخص کن همه یعنی کیا؟

شما گفتی : " در مسأله عملکرد فرهنگی هم توفیق نسبی داشته " مثلا؟ چند مورد نام ببر ببینم؟

شما گفتی : " انضباط مالی که در این دولت ایجاد شده، نسبت به دولت قبل، قابل توجه بوده و ثبات اقتصادی و نبود نوسان بالا نقاط مثبتی است که در این دولت به وجود آمده است " انظباط مالی؟ نظرت در مورد فیش های نجومی چیه؟ در مورد برداشت های خودسرانه چطور؟

و...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
افرین به شما که صریح و بی پرده سخن می گویی دوستت داریم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۵:۰۷ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
همین مونده علی مطهری ما رو نصیحت کنه برو ادب یاد بگیر به همکارات هم نگو ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
اعتماد به امریکار کردیم چوبش هم خوردیم اقای مطهری حالت خوبه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
احسن به مطهری با این دیدگاههای وسیعش راست میگه چه ربطی به امام جمعه داره که در امور اجرایی کشور دخالت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
آقاي مطهري چه منظوري داري ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
آفای مطهری انتظار می رفت در این دولت هم حرف بزنید اما لب فرو بستی ؟ مگه همه چی درست شده ؟ اتفاقا شما هم با اشخاص مشکل داری ...
United States of America
ناشناس
۱۴:۰۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
ای کاش حرف هایت عملی بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
ملت ایران هنوز حمایت مطهری ازسران فتنه88رافراموش نکرده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
مطهری فقط دشمن اخمدی نژاد کبیر بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۱ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
جناب مطهری فقط غرض ورزیش بادولت قبل بود ودرمقابل اشتباهات دولت فعلی سکوت پیشه میکند...پاداششم باقرارگرفتن درلیست امید ...دولت گرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
نه جانم علتش اینه مسولین همه فامیل هم هستند، بازم زمان رای گیری و حرفهای خوب خوب،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۳ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
سخنان شما را شنیدم، بسیار عادلانه و هوشیارانه بود جناب اقای مطهری درود بر شما اگر ده نفر در راس امور کشور همانند شما هوشیار و غیر جناحی عمل می نمودند سازندگی و پیشرفت اقتصادی و فرهنگی محقق میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۹ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
کوتاه آمدن وزیر کشور در برابر علم الهدی را هم پیگیری کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۶ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
من کشورمو خیلی دوست دارممممممممممممم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۵ ۲۹ مرداد ۱۳۹۵
اقای مطهری هنوز متوجه نشده ای امریکا چی از ایران میخاد. شما کی ازبرنامه های دینی وقرانی دفاع کردی که حالا هی کنسرت. کنسرت میکنی مگر مشکل ایران کنسرته. . ضمنا مگر شما در مجلس به نماینده مردم فحاشی نکردی علنا. . مردم هم ازشماها یاد میگیرند. چند روز حرفی ازت نبود فکر کردیم مسئولیت گرفتی یه کمی ارام شدی. نه شما به درد سیاست نمیخوری شماکه نمیتوانی دشمن ایران را که باعث این همه کشتار وجنایت وبدبختی شده دشمن نمیدانی. حق انست اگر عمدیست توی دهن بزنیم واگر نه کنار بری
آخرین اخبار