در شرایطی که کالای قاچاق در بخش‌های گوناگون اعم از غذایی، بهداشتی، درمانی، لوازم خانگی و... ریشه دوانده، موضوع امحای محصولات قاچاق با جدیت تمام استمرار می‌یابد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، قاچاق کالا، در طول سالیان اخیر به آفتی مخرب برای نظام اقتصادی کشور تبدیل شده است. وسعت واردات کالاها و محصولات غیر مجاز به میزانی گسترش و تسری یافته که حالا دامنه خودروهای لوکس میلیاردی را هم در بر گرفته است.

مبارزه با قاچاق کالا همواره مورد تاکید مردم و به خصوص مقام معظم رهبری بوده است، ایشان ورود کالای قاچاق به کشور را به مثابه بیکار شدن جوانان می‌دانند و خواستار برخورد جدی با این معضل شده‌اند.

////////

پس از تاکیدات رهبر انقلاب، اوایل گذشته بود که مسئولان سازمان تعزیرات حکومتی اعلام کردند تعداد 13 خودروی بنز و پورشه قاچاق تا پایان هفته در استان فارس امحا می‌شوند.


** خودروهای لوکس امحاء می‌شوند!

سید عبدالمجید اجتهادی مدیرکل مبارزه با قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی در مورد جزئیات این پرونده قاچاق خودرو گفته بود: مطابق این پرونده که در سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت. متهم پرونده 13 خودروی لوکس شامل بنز S500، بی ام و، پورشه و  رنجروور را به صورت قاچاق و از طریق مرزهای غیررسمی وارد کشور کرده و حتی تعدادی از آنها را نیز فروخته بود که با پبگیری های لازم موضوع کشف و پرونده در سازمان تعزیرات حکومتی مورد رسیدگی قرار گرفت.

وی در مورد چگونگی امحاء این خودروها گفت: با توجه به قانون و هماهنگی های انجام شده از سوی سازمان اموال تملیکی، ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تعزیرات حکومتی و قوه قضائیه مقرر شده تا این خودروها برای اولین بار در کشور امحاء شود.

////////



** امحای خودروهای لوکس قاچاق منتفی شد

اما اعلام این خبر واکنش‌های مختلفی را در جامعه در پی داشت و طی روزهای گذشته مسئولان مختلف در این مورد اظهار نظر کردند. در نهایت با نزدیک شدن به روزهای پایانی هفته و زمان اجرای مراسم امحا، خبری مبنی بر لغو پرس کردن این خودروهای لوکس در شیراز منتشر شد.

احمد رحمانیان معاون رئیس کل دادگستری فارس در این باره گفت: امحای این خودروها فعلا از دستور کار خارج شده و در روز چهارشنبه انجام نخواهد شد.

وی در تکمیل خبر از دستور خارج شدن امحای خودورهای لوکس گفت: ماده 56 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اشاره می‌کند که کالاهای قاچاق مکشوفه که فاقد ضوابط فنی، ایمنی، بهداشتی و قرنطینه‌ای مانند کالاهای آرایشی و بهداشتی امحا خواهند شد.

این مقام مسئول ادامه داد: در این قانون آمده است که نحوه برخورد با کالاهای مربوط به ماده 54 این قانون که فروش آن در کشور به تولید داخلی و تجارت داخلی لطمه می‌زند برابر آئین نامه‌ای است که توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تهیه و به تصویب هیات دولت می‌رسد.

رحمانیان افزود: در حال حاضر این آئین نامه تهیه و ابلاغ شده است، ولی دقیقا سازوکار آن و نحوه برخورد با این کالاها به صورت شفاف و کامل از طرف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مشخص نشده است و این موضوع منوط به این است که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حداکثر در 10 روز آینده نحوه تعیین تکلیف این کالاها از حیث این که امحا و معدوم شوند یا صادر شوند را مشخص کند.
 
لازم به ذکر است که در حال حاضر متهم اصلی این پرونده نیز در شیراز زندانی است و در کنار حکم تعزیرات مبنی بر ضبط این خودروها، به جریمه نقدی حدود 14میلیارد تومان نیز محکوم شده است.

////////

** صادرات خودروهای قاچاق به جای امحاء

اما پس از لغو تصمیم امحاء خودروهای لوکس قاچاق، قاسم خورشیدی سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره برگزاری مزایده برای صادرات خودروهای قاچاق به جای انهدام آنها گفت: در کالاهای قاچاقی که امکان صادرات آنها فراهم باشد، اولویت با صادرات است و در مورد خودروهای قاچاق نیز ممکن است چنین تصمیمی گرفته شود.

خورشیدی با طرح این سوال که باید با قاچاق کالا مبارزه کنیم، گفت: با قاچاق کالا مبارزه می‌کنیم، چون که ورود این کالاها در چرخه مصرف به تولید، اشتغال، سرمایه‌گذاری و تجارت قانونی ما و همچنین بهداشت عمومی آسیب می‌زند و ما وظیفه داریم از این مقولات حمایت کنیم.
 
وی افزود: قاعدتا وقتی کالاهای قاچاق از طرق مختلف وارد بازار و چرخه مصرف می‌شوند اقتصاد کشور در قالب تولید و تجارت، بهداشت و ارزش‌های عمومی در معرض آسیب قرار می‌گیرد، در نتیجه عقل سلیم مانع ورود این کالاها به چرخه مصرف می‌شود.

ضروری است که در شرایطی که کالای قاچاق در بخش های گوناگون اعم از غذایی، بهداشتی، درمانی، لوازم خانگی و... ریشه دوانده، موضوع امحای محصولات قاچاق با جدیت تمام استمرار یابد چراکه در مهار و کنترل این پدیده شوم بی تاثیر نخواهد بود، همچنین باید نظارت دقیق‌‎تر بر گلوگاه‌‎های ورود کالای قاچاق به کشور را جستجو کرد.

بر این اساس باید منتظر ماند و دید که سرنوشت این خودروها در روزهای آینده به کجا می‌رسد و آیا این کالاهای لوکس‌های میلیاردی پرس می شوند یا خیر؟

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار