«سیدمهدی حسینی» داور تراز اول فوتبال مهاجران افغانستان در گفتگو با خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، درباره فعالیتهای ورزشی خود اظهارداشت: 15 سال است در کسوت طلبگی حوزه علمیه جامعةالمصطفی مشغول به فعالیتم همچنین دانشجوی دکترای رشته روابط بینالملل دانشگاه علامهطباطبایی نیز هستم در کنار آن در عرصه ورزش و قضاوت فوتبال نیز فعالیت دارم.
حسینی اضافه کرد: سال 1387 با مدارک اقامتی که داشتم در کلاسهای داوری درجه 3 فوتبال شرکت کردم و پس از اخذ مدارک درجه 2 درجه 1 و درجه ملی ایران در رشته قضاوت فوتبال، از سوی هیات فوتبال استان قم به فدراسیون فوتبال ایران معرفی شدم و پس از آن در ردههای بالای فوتبال جمهوری اسلامی ایران و در لیگهای دسته دو و دسته یک مشغول به قضاوت شدم.
وی بیان داشت: سال گذشته نیز فدراسیون ملی فوتبال افغانستان از من برای قضاوت لیگ برتر افغانستان «روشن» دعوت کرد و افتخار دارم در این دوره از مسابقات بیشترین قضاوت را داشتم.
این داور برتر افغانستانی با بیان اینکه تنها داور افغانستانی فعال در جامعه مهاجر ایران هستم، از محدودیتهای موجود برای مهاجرين در عرصه مربیگری و قضاوت فوتبال گلایه و تصریح کرد: در حال حاضر اگر یک مهاجر افغانستانی بخواهد در کلاسهای مربوط به مربیگری و یا قضاوت فوتبال شرکت کند محدودیتهای زیادی برایش هست که مانع شرکت وی در این کلاسها میشود.
وی تاکید کرد: چند ماه قبل در دیداری با جناب اسدی دبیرکل فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران این محدودیتها را مطرح کردم و وی قول مساعد برای پیگیری این موانع در هیئت رییسه فدراسیون و اصلاح مشکلات آییننامهای در این زمینه را داد.
حسینی اظهارد امیدواری کرد: همان گونه که جمهوری اسلامی ایران در دیگر زمینهها از مهاجرین حمایت و نتیجه آن را نیز مشاهده کرده است، در این زمینه نيز راه را برای فعالیت مهاجرین مساعد سازد.
وی با بیان اینکه به عقیده من فیفا اقبال خاصی به فوتبال افغانستان دارد، اظهارداشت: استعدادهای بالقوهای در جامعه مهاجر جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که در صورت سرمایهگذاری روی آنها امید به بازگشت این سرمایههای ملی افغانستان به کشورشان و کمک به رشد و توسعه ورزش افغانستان بیشتر خواهد شد.
این داور مهاجر ایران را قطب فوتبال آسیا خواند و با اشاره به این موضوع که دو ملت ایران و افغانستان مشترکات دینی، فرهنگی و زبانی فراوانی دارند، تاکید کرد: در حال حاضر شاهد برگزاری پنجمین لیگ برتر فوتبال (روشن) در افغانستان هستیم و بدون شک مربیان و داوران ایرانی راحتتر از دیگر کشورهای میتوانند در این عرصه به تبادل فن و تجربه بپردازند.
سید مهدی حسینی با توجه به حضور طولانی مدت خود در جمهوری اسلامی ایران و شناخت جامعی که از جوانان مهاجر دارد، بیان داشت: ما بازیکنان و استعدادهای بسیار خوبی در بین مهاجرین افغانستانی داریم، استعدادهایی که هم میتوانند به فوتبال افغانستان کمک کنند و هم توانایی خدمت به جامعه فوتبال ایران را دارند.
این داور افغانستانی به آمدن سرمربی تیم ملی فوتسال افغانستان به ایران در سالهای گذشته اشاره کرد و یادآور شد: 7 تن از بازیکنان تیم ملی فوتسال افغانستان از بین همین مهاجرین انتخاب شدند و انصافا آن سال در مسابقات تاجیکستان خوش درخشیدند.
این طلبه جامعة المصطفی درباره اینکه چگونه توانسته بین طلبگی و فعالیتهای فوتبالی خود هماهنگی برقرار کند، نیز گفت: البته رسالت اصلی خود را طلبگی میدانم و معتقدم تکنولوژی و ارتباطات و حتی طلبهها نیز بایست در راستای رفع موانع و تشویق جوانان برای گرایش به فعالیتهای ورزشی به کار گرفته شوند.
وی اضافه کرد: بسیار اتفاق افتاده که بعد از منبرهایی که دارم به همراه جوانان به سالن ورزشی میرویم و مشغول ورزش میشویم و گاهی در همان مکان احکام اسلام را برای جوانان تبیین میکنیم که خوشبختانه با استقبال خوب جوانان روبرو شدهام.
حسینی در پایان از مسئولان فدراسیون فوتبال افغانستان تقاضا کرد تا نگاه ویژهای به مهاجرین در ایران داشته باشند و از سرمربیان تیمهای فوتبال افغانستان دعوت کرد تا به کشور جمهوری اسلامی ایران بیایند و مطمئن باشند دست خالی به افغانستان باز نخواهند گشت.
انتهای پیام/