به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ مرتضی عزالدین اظهار داشت: این موضوع بیش از 20 میلیون مترمکعب صرفهجویی در مصرف آبهای زیرزمینی را به دنبال داشته است.
وی بیشترین تعداد چاه پر شده را مربوط به شهرستانهای بهار، کبودرآهنگ و رزن عنوان کرد و گفت: تعداد چاههای مسدود شده در شهرستان کبودرآهنگ 82 حلقه، رزن 57 حلقه، همدان 38 حلقه، بهار 32 حلقه، تویسرکان 24 حلقه، اسدآباد 23 حلقه، ملایر 16 حلقه، فامنین 10 حلقه و نهاوند دو حلقه بوده است.
عزالدین با اشاره به اینکه عمق انسداد چاههای غیرمجاز 11.7 کیلومتر بوده است، تصریح کرد: احکام برای مسدود کردن چاههای غیرمجاز با همکاری دستگاهها اجرا شد که انتظار میرود همچنان این همکاری و تعامل وجود داشته باشد.
وی اظهار داشت: از ابتدای سال 93 تاکنون هزار و 645 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان مسدود شده است که همدان از این لحاظ نخستین استان کشور محسوب میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان با تاکید بر اینکه توسعه بهرهبرداری در بخش کشاورزی در تمام دشتهای استان ممنوع است، عنوان کرد: تمام مجموعه 13 دشت استان در وضعیت ممنوعه بوده و از این تعداد دشت کبودرآهنگ با بیشترین میزان سطح افت آب زیرزمینی، ممنوعه بحرانی است.
وی با بیان اینکه از ابتدای امسال مجوز انسداد بیش از 625 حلقه چاه غیرمجاز در استان همدان صادر شده است، افزود: خوشبختانه همکاری مناسبی بین دادگستری و نیروی انتظامی برای انسداد چاههای غیرمجاز در همدان وجود دارد که منتج به این عملکرد شده است.
عزالدین با اشاره به اینکه روند انسداد چاههای غیرمجاز تسریع پیدا کرده و مماشاتی در این زمینه صورت نمیگیرد، اظهار داشت: طول چاههای مسدود شده در سال گذشته 23 کیلومتر بوده است.
وی تاکید کرد: همچنین با چاههای مجاز استان همدان که برداشت بیشتر از پروانه بهرهبرداری دارند نیز برخورد میشود تا در راستای حفاظت از منابع آبی استان همدان گامهای اساسی و جدی برداشت.
انتهای پیام/ د