به گزارش
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بعد از ظهر امروز مراسم امضای تفاهمنامه صندوق اعتباری هنر و خانه سینما با حضور مدیرعامل خانه سینما منوچهر شاهسواری و همچنین خلیل ارجمندی مدیرعامل صندوق اعتباری هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران در جمع اصحاب رسانه در خانه سینما برگزار شد.
در ابتدای این مراسم منوچهر شاهسواری طی سخنانی گفت: این اولین ملاقات جمعی من با همکارانم است و این اتفاق به دلیل تلاشهایی است که پیش از من هیأت مدیره و سایر مدیران خانه سینما انجام داده بودند و نسبت به آن پیگیری داشتند. در ادامه آن مسیر فکر کردیم میبایست یک روش دائمی و پایدار برای همکارانمان در صنوف مختلف پیشبینی کنیم.
وی در ادامه افزود: از آشنایی من با مدیرعامل صندوق اعتباری هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران یک هفته نمیگذرد و خوشحالم که همگی پذیرفتهایم با یک رویه متفاوت تلاش کنیم تا به عنوان خدمتگذاران فرهنگ و هنر در سینما کاری کنیم تا در درازمدت امکان بهرهبرداری برای همکارانمان فراهم شود.
او همچنین عنوان کرد: دوستان پذیرفتهاند براساس مأموریتهای صندوق اعتباری هنر با کاهش ملاحظات لازم کارها را پیش ببرند. میدانم که این امکانات در شأن همکارانم نیست اما اجازه بدهید تلاشمان را ادامه بدهیم تا از این موفقیت استفاده کنیم و مابقی راه را با کمک شما و دوستان ادامه دهیم.
خلیل ارجمندی مدیرعامل صندوق اعتباری هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران ادامه داد: وظیفه ذاتی این صندوق حمایت از هنرمندان و سینماگران است. همه هنرمندان در جریان شکلگیری صندوق هستند و از بدهی آن نیز کمابیش اطلاع دارند این بدهیها باعث شد که آن طور که باید و شاید به اهالی هنر سرویس داده نشود. یک بحث جدی وجود داشت و آن هم فلسفه شکلگیری این صندوق بود که از سال 81 مطرح شد و در نهایت در سال 83 به ثبت رسید و کارش را آغاز کرد. به کمک این صندوق قرار بود از هنرمندان حمایت کنیم و به آنها وامهای کوتاهمدت بلاعوض بدهیم اما اتفاقاتی افتاد که مجال نیست همه آنها را توضیح دهم.
وی در ادامه افزود: ما این صندوق را زمانی تحویل گرفتیم که بدهی 50 میلیارد تومانی داشت بعداً افرادی عضو صندوق اعتباری مهر شدند که قابل شناسایی نبودند که آیا اینها هنرمند هستند یا نه، از میان این تعداد 6 هزار نفر شامل خدمات بیمهای و حمایتی این صندوق نمیشدند. هزینههای مالی را با حضورشان اعمال کرده بودند که باعث شده بود به هنرمندان واقعی امکانات لازم را ندهیم. نکتهای که باید به آن اشاره کرد این است که طی این مدت طوری برداشت شده بود که ما نمیخواهیم هنرمندان را بیمه کنیم اما این اتفاق به دلیل بدهی بود که ما به سازمان تأمین اجتماعی داشتیم.
ارجمندی گفت: امروز صندوق در ماهیت هنرمندان هیچ دخالتی ندارد و مرجع ما که از هنرمندان سینما حمایت خواهیم کرد و آن را میپذیریم تأیید خانه سینما است. امروز بدهی به سازمان تأمین اجتماعی نداریم البته منظورم بدهیهای جاری است که بهروز هستیم. بدهی گذشته خود را به صورت اقساطی پرداخت کردیم که از 14 قسط موجود 4 تای آن پرداخت شده است. البته در این زمینه سازمان تأمین اجتماعی نیز با ما همکاری کرد.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنرمندان، نویسندگان و روزنامهنگاران در ادامه در ارتباط با مستقل بودن بخش اقتصادی هنرمندان و سینما گفت: قرار نیست که هنرمندان به دولت وابسته باشند و وابسته بودن دولت به سینما با خود عارضه به همراه دارد. حمایت دولتها در هنر اشتباه است هنرمند همانقدر که میخواهد در محتوای آثارش مستقل باشد باید در بحث اقتصادی هم به این استقلال برسد.
او همچنین اظهار کرد: یکی از دلایلی که باعث شد امضای این تفاهمنامه به تأخیر بیفتد سوءتفاهمهایی بود که به وجود آمده بود. مثلاً فکر میکردم که اینجا پولی وجود دارد که باید آن به جای اینکه در اختیار صندوق اعتباری قرار بگیرید مستقیماً به سینماگران و خانه سینما داده شود. اما برای بیمه هنرمندان هیچ پولی دریافت نکردهایم. این در حالی است که این دو نگاه درست نبوده و سوءتفاهمی بود که باید برطرف میشد. طی این مدت وامهایی به افرادی داده شد که هنرمند نبودند و جزو کارکنان دولت محسوب میشدند که البته آنها شناسایی شدند و این پولها از آنها پس گرفته شد. صندوق نیز 41 هزار عضو دارد که 4 هزار عضو آن از اهالی سینما هستند.
در پایان این مراسم منوچهر شاهسواری گفت: به توجه به اینکه بخش عمدهای از همکاران ما در سینما وضعیت اقتصادی خوبی ندارند باید بگویم سینمای ایران به لحاظ فرهنگی در 37 سال گذشته حق بزرگی به گردن این سرزمین دارد. سینمای ایران در جای بالایی ایستاده و بر سر مواضع خودش هم هست و مراقب حیثیت عمومی سینما و آحاد خودش است. در هیچ شرایطی خانه سینما اعضا و هیأتهای صنفی خود را با جهانی معاوضه نخواهد کرد براساس قوانین طالب حقوق خود هستیم.
انتهای پیام/
منبع: فارس