مدیر جهاد کشاورزی شهرضا گفت: شهرستان شهرضا با تولید ١٥ میلیون نشاء رتبه نخست را در استان اصفهان دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،عبدالرضا تاکی در جمع خبرنگاران شهرستان با اشاره به برداشت آلبالو، اظهار داشت: آلبالو از جمله محصولات باغی دهستان اسفرجان با سطحی معادل 90 هکتار است که از نظر کیفیت و بازار پسندی حائز اهمیت ویژه ای است.

وی افزود: امسال باوجود حوادث غیرمترقبه سرمازدگی، وزش باد شدید، بارش تگرگ و برف بهاره و مهمتر از همه ادامه خشکسالی بیش از 35 تن آلبالو از باغات دهستان اسفرجان برداشت شد.

مدیر اداره جهاد کشاورزی شهرضا گفت: در حال حاضر با توجه به وجود 550 هکتار باغ در دهستان اسفرجان و شرایط اقلیمی مناسب و استعداد منطقه برای تولید محصولات با کیفیت و دارای بازار فروش آلبالو، گیلاس، گردو، سیب سعی شده با برگزاری کلاس‌های آموزشی و ترویجی نسبت به راهنمایی باغداران برای تبدیل باغ‌های قدیمی و افزایش سطح باغ‌ها با روش‌های نوین آبیاری و ارقام مناسب اقدام شود.

وی بیان کرد: در دهستان اسفرجان سطح زیر کشت محصول گندم و جو به ترتیب500 هکتار و300  هکتار است که با وجود ادامه خشکسالی در سال امسال بخشی از این سطوح کشت رها و بخشی نیز نسبت به سال‌های قبل از عملکرد پائین‌تری برخوردار بوده است.

تاکی تصریح کرد: با وجود استمرار شرایط خشکسالی و مشکلات عدیده در این زمینه کشاورزان اهتمام خود برای به دست آوردن حداکثر تولید در مزارع خود را کرده و با راهنمایی‌های کارشناسان جهاد کشاورزی و مدیریت بهینه آب نسبت به کشت در سطح محدودی شامل محصولات لوبیا، سبزی و صیفی شامل هندوانه، کدو ، گوجه فرنگی اقدام کرده‌اند.

وی افزود: در راستای اجرای مدیریت تلفیقی مبارزه با آفت کرم گلوگاه انار، رهاسازی زنبور براکون به صورت آزمایشی در سطح 6 هکتار از باغ‌های انار شهرستان انجام شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا گفت: هدف اصلی این طرح افزایش جمعیت حشرات مفید به منظور کنترل کرم گلوگاه انار است که رهاسازی در 10 مرحله به فاصله هر 15 روز یکبار و با تراکم یکصد هزار زنبور در هکتار انجام می‌شود.

وی افزود: این زنبور پارازیتوئید لارو آفت کرم گلوگاه انار بوده و سبب کاهش جمعیت آفت می‌شود که در صورت کسب نتایج مثبت با توجه به خسارت شدیدی که آفت کرم گلوگاه به تولید کنندگان انار وارد می‌کند، می‌توان به عنوان یکی از راه‌های کنترل موثر این آفت معرفی و ترویج کرد.

تاکی اظهار داشت: با توجه به تولید سالیانه بیش از 150 میلیون انواع نشاء سبزی و صیفی درگلخانه‌های شهرستان شهرضا و احراز رتبه اول استانی، این شهرستان یکی از مراکز مهم تولید نشاء در کشور به شمار می‌رود.

وی با تأکید بر تشکیل شرکت تعاونی نشاء کاران شهرستان، بیان کرد: در این ارتباط برای هدفمند نمودن تولید نشاء، به دنبال هماهنگی و پیگیری‌های به عمل آمده جلسه‌ای  تحت عنوان نخستین نشست نشاءکاران عمده شهرستان‌های شهرضا و دهاقان، برگزار شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرضا گفت: مقرر شد که جلسات آتی با فاصله زمانی نزدیک در محل مدیریت شهرستان شهرضا تشکیل و کلیه تولید کنندگان نشاء استان به منظور انتخاب هیئت موسس و پیگیری مراحل بعدی حضور داشته باشند.



انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.