یک گزارش اطلاعاتی محرمانه افشا کرد که حمایت اوباما از مخالفان سلفی دولت بشار اسد به تشکیل گروه تروریستی داعش در سوریه یاری رسانده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان یک گزارش اطلاعات دفاعی محرمانه در سال ۲۰۱۲ افشاء کرد که حمایت اوباما از مخالفان سلفی دولت بشار اسد به تشکیل گروه تروریستی داعش در سوریه یاری رسانده است.
 
این گزارش محرمانه نشان می دهد ائتلاف مخالفان بشار اسد که از حمایت آمریکا برخوردار بوده و تحت هدایت و رهبری «القاعده عراق» (AQI) و «دولت اسلامی عراق» (ISI) قرار داشتند، به سرعت به یکدیگر ملحق شده و شبکه تروریستی داعش را تشکیل دادند.
 
این گزارش افشاء می کند «در حالی که آمریکا در تبعیت از قوانین ضد ترور داخلی خود از ارائه کمک و حمایتهای مستقیم به «القاعده عراق» (AQI) و «دولت اسلامی عراق» (ISI) امتناع می کرد، مقامات وزارت امور خارجه آمریکا و پنتاگون به خوبی از ارتباطات بسیار نزدیک این شورشیان به اصطلاح «میانه رو» با شبه نظامیان تروریست آگاه بودند».
 
بدین ترتیب،‌ آمریکا در جنگ نیابتی خود علیه دولت بشار اسد با قرار گرفتن در مقابل جبهه النصره- یکی از وابستگان پیشین القاعده- با مخمصه ای مشابه روبرو شد.
 
در این گزارش محرمانه آمده است که «القاعده عراق از طریق سخنگوی دولت اسلامی عراق (ISI)- ابومحمد العدنانی- از مسلمانان سنی عراق به ویژه قبایل ساکن در مناطق مرزی (میان عراق و سوریه) خواست تا علیه رژیم سوریه وارد جنگ شوند».
 
در ادامه این گزارش آمده است که «نیروهای مخالف [بشار اسد] در تلاش برای بدست گرفتن کنترل مناطق شرقی (حسکه و دیرالزور) در مجاورت استانهای غربی عراق (موصل و الانبار) و همچنین مرزهای کشور همسایه- ترکیه- هستند».
 
این گزارش محرمانه در ادامه می افزاید: «امکان تشکیل یک امیرنشین سلفی در شرق سوریه (حسکه و دیرالزور) بطور علنی یا غیرعلنی وجود دارد، و این دقیقاً همان چیزی است که قدرتهای حامی مخالفان [بشار اسد] خواستار آنند». این بخش از گزارش می تواند به احتمال زیاد به مثابه درخواستی برای تشکیل «خلافت» داعش در سوریه تفسیر شود.
 
در دسامبر ۲۰۱۲ و تنها چند ماه بعد از تهیه این گزارش محرمانه، رئیس جمهور باراک اوباما اعلام کرد که این معارضان را «نمایندگان مشروع مردم سوریه» می داند.
 
در واقع، معارضانی که از سوی دولت اوباما به عنوان «نمایندگان مشروع مردم سوریه» معرفی شده بودند، از هدایت پیشگامان شبکه تروریستی داعش- یعنی القاعده عراق و دولت اسلامی عراق- برخوردار بودند. علاوه بر این، واشنگتن نیز با توسل به سیاست «جهل جعلی» به ارائه کمک و تسلیحات و حمایت از سایر شاخه های این معارضان پرداخت؛ در حالیکه می دانست این گروهها بطور بالقوه به مثابه یک مجرا عمل خواهند کرد.
 
دلایل و شواهد گواه آن هستند که دولت اوباما از درک و فهم مناسب خطری که شبکه تروریستی داعش بهمراه داشت، عاجز ماند و حتی ارزیابی «مایکل فلین» مدیر پیشین آژانس اطلاعات دفاعی اوباما که با جزئیاتی پیچیده ظهور و گسترش گروه جهادگرایان را پیش بینی می کرد، مورد غفلت قرار گرفت.
 
شایان ذکر است که سیاست آمریکا در استفاده از افراط گرایان جهادگرا در جنگهای نیابتی یادآور حمایت آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا - سیا- از مجاهدین افغان در دوران ریاست جمهوری ریگان است که به ظهور «اسامه بن لادن» مغز متفکر تروریسم و شبکه تروریستی القاعده انجامید.
 
منبع: مهر
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.