دکتر پژمان علوی نژاد گفت: مصرف ناآگاهانه داروهای گیاهی عرضه شده در تبلیغات مختلف، خطرات بسیاری را برای سیستم گوارش به خصوص کبد در پی دارد.

آثا سوءمصرف داروهای گیاهی لاغری برروی کبدبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهوازفوق تخصص گوارش و کبدبیان داشت: انباشته شدن مواد حاصل از متابولیسم داروهای گیاهی لاغری در کبد، خطر ایجاد نارسایی کبد را به شدت افزایش می‌دهد.

 وی ادامه داد: مصرف برخی گیاهان موجب ایجاد بی‌اشتهایی در فرد می‌شود. کاهش وزن به دنبال بی‌اشهایی از جمله عوارض مصرف برخی گیاهان است و در این میان، سودجویانی وجود دارند که از این عوارض برای تبلیغ و عرضه داروهای گیاهی لاغری به مشتری جهت کاهش وزن استفاده می کنند.

 فوق تخصص گوارش و کبد مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز اظهارکرد: در حقیقت وجود یک ماده شیمیایی در این گیاهان به بدن آسیب می‌رساند و موجب ایجاد بی‌اشتهایی و حتی حالت تهوع می‌شود و افراد سودجو آن را به عنوان داروی کاهش وزن تحت عنوان داروی گیاهی بی‌خطر به مشتری عرضه می‌کنند.

 علوی‌نژاد افزود: موارد متعددی در این زمینه بوده است که فرد برای لاغری از داروهای گیاهی عرضه شده در تبلیغات مختلف استفاده کرده و دچار عوارض و بیماری‌هایی مانند نارسایی ریه، فیبروز ریه، نارسایی کلیه و آسیب‌های جدی کبدی شده است.

 وی عنوان داشت: به دلیل این‌که ترکیبات این مواد در کبد متابولیزه می‌شوند، عوارض مصرف آنها با مرور زمان و تداوم در مصرف بروز می‌کنند و در نهایت ماحصل متابولیسم این داروها در کبد انباشته شده و منجر به ایجاد عوارض شدید و برگشت‌ناپذیر گوارشی در فرد می‌شود.

 
این فوق تخصص گوارش و کبد گفت: عوارض مصرف ناآگاهانه داروهای گیاهی لاغری بر روی کبد به دو گونه است؛ نخست این‌که مصرف این داروها موجب ایجاد نوعی واکنش حساسیت‌زای آلرژیک در کبد شده و منجر به بروز یک فرایند التهابی را در کبد ایجاد می‌شود.

 علوی‌نژادتصریح کرد: از دیگر عوارض مصرف این داروها این است که مواد حاصل از متابولیسم دارو در بدن منجر به ایجاد آسیب در کبد و همچنین ایجاد لخته‌های خون در وریدهای کبدی می‌شود. علاوه بر این، مواد حاصل از این فرایندها در کبد موجب می‌شود در مسیر عبور نمک‌های صفراوی و خروج آنها از کبد اشکال ایجاد شود و موجب برگشت صفرا به کبد می‌شود. صفرا نیز در این شرایط مانند یک سم روی کبد اثر می‌کند.

 وی با بیان این‌که نارسایی کبد از جمله آثار سوء مصرف داروهای گیاهی لاغری است، اظهاردشت: هرچند از طریق پیوند کبد امکان درمان نارسایی کبد وجود دارد ولی به این معنی نیست که پیوند کبد امری آسان و در دسترس است؛ گاهی بیماران مدت‌های زیادی در صف انتظار دریافت عضو پیوندی می‌مانند و بسیاری از این افراد نیز جان خود را از دست می‌دهند.

 فوق تخصص گوارش و کبد مرکز آموزشی درمانی امام خمینی(ره) اهواز افزود: بیمارانی هم که به دلیل نارسایی کبد، پیوند کبد شده‌اند باید به صورت مادام‌العمر داروهای زیادی استفاده کنند.

 علوی‌نژاد عنوان داشت: هیچگونه شناختی از بسیاری از داروهای گیاهی که متاسفانه با تبلیغ‌های بسیار فریبنده عرضه می‌شوند، وجود ندارد و بیماران زیادی هستند که به دلیل بروز عوارض ناشی از مصرف این داروها مراجعه می‌کنند. حتی گاهی عده‌ای به صورت تقلبی، داروهای شیمیایی را با داروهای گیاهی مخلوط و ضررهای جبران ناپذیری را به فرد  مصرف‌کننده وارد می کنند.

 وی درپایان توصیه کرد: چنانچه به استفاده از داروهای گیاهی تمایل دارید بهتر است به سراغ افراد دارای دانش در این حوزه بروید و آگاهانه مصرف کنید. از مصرف خودسرانه و ناآگاهانه داروهای گیاهی جدا خودداری شود زیرا موارد بسیاری از نارسایی کبد ناشی از مصرف داروهای گیاهی داریم که متاسفانه بیمار به دلیل ناآگاهی به افراد غیرمسئول در این زمینه مراجعه و از منابع غیراستاندارد استفاده کرده است.

انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.