به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، احمد شافعی، در بازدید ازواحد تولیدی سیلیس تربت جام، افزود: شهرستان تربت جام دارای 9 میلیون تن ذخیره معادن سیلیس است که این ماده معدنی جزء مواد اولیه ساخت شیشه است.
وی با اشاره به 3 معدن سیلیس در تربت جام، تصریح کرد: عمده ترین معادن تربت جام، ذغال سنگ و سیلیس است که در حال حاضر 21 واحد معدنی در این شهرستان وجود دارد و از این تعداد، 11 واحد فعال و 10 واحد غیرفعال است.
شافعی با تاکید بر اینکه مشکلات نقدینگی در حوزه صنعت در این شهرستان وجود دارد، بیان کرد: توجه جدی به سمت سرمایهگذاری در حوزه صنعت صورت گرفته است، درحالیکه 65 واحد صنعتی وجود دارد که 25 واحد آن فعال، 22 واحد نیمه فعال و 18 واحد تعطیل است.
وی ادامه داد: تولید خربزه و گندم بیشترین تولیدات استان را در برگرفته و این در حالیست که با وجود 70 حلقه چاه آب کشاورزی در تربت جام، ما با نگرانیهای جدی در حوزه آب روبرو بوده و به دنبال کشتهای کم آب تر و تغییر نوع آبیاری در حوزه کشاورزی هستیم.
در ادامه این بازدید، مشاور واحد صنعتی بزرگترین کارخانه شیشه استان گفت: با وجود مشکلات بسیار در راستای راه اندازی این پروژه، به همت و تلاش مسئولان و توجه سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی و سرمایه گذاران، مهرماه سال 92 این واحد صنعتی کلید خورد.
صادق بروجردی با بیان مساحت این واحد صنعتی که 2000 متر مربع و ظرفیت تولید روزانه آن، 600 تن شیشه است، افزود: این واحد ظرفیت تولید سالانه 2000تن شیشه در سال را داراست.
وی برق مصرفی این مجموعه را 7000 کیلو وات و میزان مصرف آب این واحد را دویست هزار متر مکعب به صورت روزانه عنوان کرد و گفت: در این واحد صنعتی 523 نفر اشتغال زایی مستقیم و ده هزار اشتغالزایی غیر مستقیم در حال شکل گیری است.
بروجردی علل احداث این کارخانه در تربت جام را، وجود کوههای مجاور(بست) این واحد صنعتی دانست که معادن عظیم سیلیس است و 70 درصد مواد اولیه تولید شیشه را تولید می کند.
وی با بیان اینکه در این واحد صنعتی از به روزترین تکنولوژی ها و ماشین آلات مرتبط استفاده می شود، گفت: شیشه تولید شده در این کارخانه از لحاظ کیفیت، بهترین تولید شیشه است، در حال حاضر پیشرفت فیزیکی پروژه 84درصد و تولید این مجموعه بالغ بر 25 درصد تولید کل کشور خواهد بود.
انتهای پیام//