به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، پرویز افشار سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در یک دهه قبل مواد صنعتی به مواد آمفتامینی و متاآمفتامینی منحصر بودند ولی امروز بر اساس آمار سازمان ملل مواد صنعتی جدید خطری بیشتری دارند که بالغ بر 500 نوع هستند.
همچنین وی اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار سازمان ملل بیش از 250 میلیون نفر در دنیا از مواد مخدر استفاده می کنند و تغییر الگوی مصرف به سمت مواد صنعتی رخ داده است.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: در کشورمان طی یک دهه گذشته تغییر الگوی مصرف به سمت مواد صنعتی را داشتیم و هم اینک 25 تا 30 درصد معتادین به سمت مواد صنعتی رفته اند که زنگ خطری جدی است.
وی افزود: کنترل این مواد از طریق تولید آسان نیست و پیش تازهای آن بسیار آسان است که در صنایع کشاورزی و دارویی کاربرد دارند که در آزمایشگاه کوچک به سمت تولید مواد مخدر تغییر جهت می دهند.
افشار اضافه کرد: دسترسی به این مواد راحت است و نام مواد نیز بدان اطلاق نمی شود و وقتی فرد متوجه آسیب ها می شود که کار از کار گذشته است.
همچنین صفاتیان رئیس کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: در مجمع نگاه ما بر این است که در اصلاح قانون مواد روان گردان را نیز به آن اضافه کنیم و جرایمی نیز برای آن در نظر گرفته شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته سیاست های برنامه ششم توسعه را نوشتیم و یک بند را اختصاصا برای مواد مخدر و روانگردان ها در نظر گرفتیم و موضوع مواد مخدر آنقدر جایگاه حساسی دارد که با وجود تصویب همه قوانین در مجلس، تنها قانون استثنا مربوط به مواد مخدر است.
صفاتیان گفت: شروع استفاده از مواد مخدر به نوجوانی باز می گردد چراکه بدلیل شور جوانی و گروه های هم سن و سال به سمت مواد روان گردان می روند؛ همچنین خصوصیات و شکل و قیمت ارزان این مواد روان گردان باعث [مصرف می شود].
وی افزود: مواد روان گردان برای شرایط خاص طراحی شده و قاچاقچیان از بیوشیمیست ها، روانشناسان و پزشکان استفاده کردند و این ها را کنار هم قرار دادند [که روی جوانان تاثیر بگذارد].
منبع:سلامت نیوز
انتهای پیام/