به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛دبیر علمی همایش سالانه سلامت در بلایا و فوریتها در گفتوگو با خبرنگاران، با بیان اینکه متاسفانه در جامعه ما بر اساس یک ضعف فرهنگی مبتنی، بر شواهد تصمیمگیری میکنیم و تجربیات را کنار میگذاریم؛ اظهار داشت: متاسفانه در مسیر بروز خطاها از نوشتن تجربیات خودداری کردهایم و حتی تمام تحقیقات اساتید در مجلات خارجی چاپ میشود اما در داخل کاربردی ندارد.
صادقی افزود: در سیستم مدیریتی نیز وقتی مدیری مطالبی را تجربه میکند که بعد از رفتن او مدیری دیگری بدون تجربه میآید و بر اساس نوشتههایی از مدیر قبلی که هیچگاه هم ضعفها و خطاها را ننوشته پیش میرود.
صادقی اضافه کرد: با توجه به این مساله یکی از اهداف این همایش ایجاد فرصتی از درس آموختهها بوده است، تا تجربههای موجود در سطح کشور شناسایی شده و ضمن انتقال آن به بقیه، مستندسازی شود، تا در نتیجه زمانی که یک مسئول در یک شهرستان مسئولیتی را برعهده میگیرد با نقاط ضعف و خطاهای گذشته آشنا باشد.
وی اضافه کرد: دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی تبریز، جزو نخستینهای کشور بوده و هدف بر این بود در سالجاری در همایش بر مدیریت اطلاعات تمرکز داشته باشیم، اما به دلیل اینکه دیدیم اگر محدود باشد فرصتی برای آینده نخواهد بود کمی وسیعتر نگاه کردیم و البته احتمال میدادیم مقالات کمی ارسال شود که خوشبختانه استقبال خوبی انجام شد.
دبیر علمی همایش، ادامه داد: علاوه بر موضوعات دیگر یکی از فاکتورهایی که در این همایش در نظر گرفته شده بحث زیست محیطی و خشک شدن دریاچه ارومیه است، با توجه به اینکه در سطح کشوری برای نجات دریاچه همه دست به دست هم دادهاند، اما احساس میشود با توجه به بحرانی که شناسایی شده و برنامهای که نوشته شد در خصوص دریاچه با نام نجات دریاچه، چون فقط نجات عنوان شده بود تاثیرات این مساله در ساختار سلامت و زندگی مردم پیشبینی نشده بود اما بعدا به دلیل اهداف در زیرگروهها نقش سلامت مشخص شد، با این همه باز هم آنچنان که باید اهمیت داده نشد.
وی ادامه داد: برای اینکه این مساله را پر رنگ کنیم مبحثی اختصاص دادیم در این رابطه تا گفتوگوها را آغاز کنیم و برنامههایی را اجرا کنیم.
صادقی خاطرنشان کرد: خشک شدن دریاچه بحرانی است که ممکن است در چندین سال آینده تاثیرات خود را نشان دهند و بر همین اساس باید مردم و مسئولان را متوجه این امر کنیم.
صادقی بیان کرد: همچنین سعی خواهیم کرد این همایش متفاوتتر از دیگر همایشها برگزار شود و بر همین اساس پنلهایی را برگزار خواهیم کرد تا بر خلاف دیگر همایشها تلاقی افکاری در آنها انجام بگیرد تا مطالبی ایجاد شود و افراد به آینده برگردند.
دبیر علمی همایش خاطرنشان کرد: در راستای برگزاری همایش از اواسط سال گذشته فعالیتها آغاز شده و از ابتدای سالجاری نیز به مدت 2 هفته فراخوان پذیرش مقالات انجام شد و در این روند 192 مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که از این تعداد 24 مقاله به عنوان سخنرانی و 151 مقاله دیگر به عنوان ارایه در قالب پوستر انتخاب شده و مابقی به دلیل نداشتن استانداردهای لازم رد شدند.
صادقی بیان کرد: این همایش به طور کلی با هدف مرور آخرین دستاوردها و پیشرفتهای جهانی در زمینه مدیریت سلامت در بلایا و تبادل تجربیات اجرایی و درس آموختههای مدیریت سلامت در بلایای قبلی و تبیین زمینههای اجرایی سندی در حوزه سلامت و مرور مخاطرات سلامتی ناشی از تغییر اقلیم برگزار خواهد شد.
همایش سالانه مدیریت سلامت در بلایا و فوریتها 20 و 21 مرداد در تبریز برگزار میشود.
انتهای پیام/ش