رییس اتحادیه لوازم خانگی کشورگفت:به دلیل نبود نظارت دقیق و مقرون به صرفه بودن قاچاق، شاهد افزایش روز افزون این پدیده شوم و تضعیف تولید داخل هستیم.

محمد طحان پور رییس اتحادیه لوازم خانگی کشور در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان گفت:یکی از بزرگترین معضل های اقتصادی کشور درحال حاضر بحث قاچاق کالا است و افرادی که دراین امر دست دارند حرفه ای بوده و به مبادی ورودی کشور آشنایی کامل دارند.

وی درادامه تصریح کرد: آمار دقیقی ازقاچاق نمی توان ارائه داد اما روی هم رفته درکشورهایی که نظارت کمتری وجود دارد ، قاچاق مقرون به صرفه بوده و این موضوع همچون سمی جان تولید داخلی آن کشور را به تدریج می ستاند.

طحان پور افزود:دلیل اصلی ضعف صنعت کشور این است که بسیاری ازسرمایه داران، پول خود را در حوزه مسکن و ساخت و ساز سرمایه گذاری کرده و از ورود به عرصه تولید اجتناب کرده  و درنتیجه این امر موجب ضعف شدید صنعت و کاهش قدرت رقابت پذیری بارقبای خارجی شده است.

رییس اتحادیه لوازم خانگی بابیان اینکه نمی توان درهای کشور رابه روی واردات لوازم خارجی بست،تاکید کرد: به جای اینکه به فکر محدود کردن ورود کالاهای خارجی باشیم باید صنایع و تولیدات داخلی را تقویت کنیم تا توان رقابت با رقبای برون مرزی را داشته باشند.

حضور دست های آلوده در پشت پرده قاچاق

محمدعلی پور مختار نماینده مجلس دهم شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص افزایش واردات کالاهای قاچاق اظهار داشت: تجارت های زیر زمینی که از آن به عنوان قاچاق یاد می شود متاسفانه در کشور افزایش پیدا کرده و در این میان افراد سود جو مداخله می کنند و کالاهای وارد شده را کمتر از حد مورد نظر اعلام می کنند. 

پورمختار با اشاره به عدم پرداخت عوارض و حقوق گمرکی و مالیات به عنوان دلیل اصلی افزایش واردات قاچاق در کشور، بیان کرد: اشخاص سود جو با ابزارهای مختلف از این امر نهایت استفاده را می برند. در برخی از دستگاه های دولتی افرادی قرار دارند که با این سودجویان همکاری دارند و حتی اسناد دو گانه ای برای ورود این کالاها صادر می کنند و بر اساس خواست خود کالاهایی را که مدنظر دارند به هر اندازه ای که می خواهند از گمرک خارج می کنند. 

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرآیند پیچیده و چند لایه مقابله با واردات قاچاق، تصریح کرد: مسئولان مربوطه به خصوص مسئولان گمرکی و همچنین وزارت صنعت, معدن و تجارت به صورت جدی و دقیق به این مساله ورود پیدا نکرده اند. البته اخیرا اقداماتی در جهت بهبود وضعیت برای مقابله با واردات قاچاق انجام شده اما متاسفانه همچنان شاهد این پدیده شوم در کشور هستیم.

وی در پایان گفت: مجلس شورای اسلامی در ارتباط با این موضوع پیگیر است و امیدواریم این معضل مهم و اساسی به زودی در کشور حل شود. 



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار