به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، آلودگی هوا، افزایش ذرات معلق، اعمار ساختمانهای بدون استاندارد، نبود خط سیستم انتقال فاضلاب، انباشته شدن زباله های بدبو در جاده ها، کوچه ها و پس کوچه ها و ده ها عوامل دیگر، محیط زیست را در شهر کابل با خطرجدی مواجه کرده و امراض تنفسی و قلبی را در این اواخر افزایش داده است.
از طرفی هم انباشت تپه های زباله در فضای آزاد شهر سبب گسترش گرد و خاک و انواع آلودگی هوا در شهرشده است.
این درحالی است که عوامل ذکر شده نگرانی های شدید کارشناسان محیط زیست را به وجود آورده و می گویند: اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند تا چند سال دیگر نه فضای کابل قابل تنفس ونه هم آب آن قابل آشامیدن خواهد بود.
در همین راستا «دکتر ابراهیم کامل»، رییس قوانین وزارت بهداشت دولت جمهوری اسلامی افغانستان از آلودگی آب هوا و محیط زیست در کابل ابراز نگرانی کرد.
وی گفت: بی توجهی شهروندان و عدم فرهنگ شهرنشینی و همچنین کثرت نفوس از یکسو و بی پروایی شهرداری و اداره محیط زیست از سوی دیگر، جان هزاران انسان را به خطر مواجه کرده است.
او، ادارات مربوطه را به بی توجهی نسبت به حفاظت از محیط زیست متهم کرده و می گوید: اداره محیط زیست وهمچنین شاروالی کابل موظف هستند که به هر نحو ممکن همکاری مردم را به خود جلب کرده و درجهت بهبود وضعیت محیط زیست تلاش کنند.
این درحالی است که به گفته ی آقای کامل، ادارات مربوطه، تا هنوز برای آگاهی دهی و اطلاع رسانی مردم، آنگونه که باید کارنکرده است.
دکتر کامل، از شهروندان کابل نیز خواست که درهمکاری با شاروالی و اداره محیط زیست، زمینه زندگی سالم را برای خود فراهم کنند.
به گفته او، ریختن زباله درمکان های نامناسب و تراکم آن در معابر عمومی کوچه ها و پس کوچه ها و بوی بد آن افزون براینکه سخت آزار دهنده است، باعث بوجود آمدن امراضهای گوناگون می شود.
به گفته کامل، افزون برآن، قصابیهای غیرمعیاری، فروش کله پاچه، شکمبه گاو وگوسفند در بازارهای عمومی و کنار جاده ها از نبود فرهنگ شهرنشینی و بی توجهی شهروندان بوده که تا اندازه زیادی درآلودگی محیط زیست نقش دارد.
به گفته ی آقای کامل، انسان موجود عاقل و متمدن است و باید جامعه را از جنگل تفکیک کرده و زندگی سالم انسانی را درهر شرایط و زمان فراهم کنند.
به عقیده او، حفظ محیط زیست از سوی شهروندان هزینه زیاد لازم ندارد و میتوانند به سادگی محیط زیست خود را پاک نگهدارند.
مردم درهرجای که زندگی می کنند چه درخانه و چه مکتب خانه، جای کار، تفریحگاه ها و هرجای دیگر، می توانند بسیار به سادگی زباله های خود را جمع کرده درسطلهای مخصوص زباله بریزند و یا به نحو آنرا از بین ببرند.
آوا نوشت: به گفته این مقام مسئول، امروز درافغانستان افزون برجنگ و نا آرامیها و بد امنیها، آلودگی محیط زیست و بی توجهی نسبت به حفظ الصحه، جان هزاران تن را با خطر مواجه کرده است و دشمنان مخفی هر لحظه به جان مردم یورش می برند.
آقای کامل در ادامه اظهار داشت: همانگونه که تمام شهروندان در مبارزه با پدیده تروریزم و دهشت افگنی حساس هستند و شب روز درتامین امنیت خود تلاش دارند، در مبارزه با مکروبها و آلودگیهای محیط زیستی نیز باید حساس بوده و مبارزه ی پیگیرداشته باشند.
انتهای پیام/