ابراهیم آقامحمدی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عنوان کرد: نقدینگی و سرمایه گذاری در زمینه تولید یکی از عوامل اصلی رشد اقتصادی محسوب می شود.
وی افزود: بالفعل کردن داشته ها یکی دیگر از شرایط رسیدن به رشد اقتصادی 5 درصدی وعده داده شده است.
آقامحمدی همچنین تصریح کرد: سرمایه گذاری داخلی در صنعت، کشاورزی و گردشگری بستر را برای رشد اقتصادی فراهم می کند و در کنار آن ایجاد اشتغال در بازار داخلی ما را به خروج از رکود و توسعه اقتصاد هدایت می کند.
وی در پایان اذعان داشت: در حال حاضر شاهد وجود تناقض در سطح بازار هستیم چرا که جریان داشتن نقدینگی بازار در بحث تولید نمود پیدا نمی کند و با این وجود شاهد ادامه رکود در سطح کشور خواهیم بود و برای خروج از این وضعیت باید در پی رفع این تناقض باشیم.
سید باقر حسینی کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عنوان کرد: در شرایطی که رکود اقتصادی بر کشور حاکم است دستیابی به این نرخ امکان پذیر نیست بلکه در ابتدا باید از این شرایط عبور کرده و سپس تلاش خود را برای رسیدن به رشد اقتصادی به کار ببندیم.
وی افزود: تولید داخلی باید فعال باشد تا بتوانیم از رکود خارج شویم و به سمت رشد اقتصادی حرکت کنیم.
حسینی اظهار داشت: مشکل اینجاست که با وجود بدقولی های صورت گرفته از جانب طرف مقابل بعد از برجام، هنوز هم تأکید بر اینست تا حل معضلات و مشکلات اقتصادی به برجام گره زده شود.
وی همچنین بیان کرد: راهکارهایی وجود دارد تحت عنوان اقتصاد مقاومتی که مشکلات را حل می کند و به تولید و منابع داخلی تأکید دارد تا بتوانیم معضل رکود را پشت سر بگذاریم؛ در این بین بانک ها نیز باید به کمک اقتصاد کشور بشتابند تا بتوانیم ضمن رهایی از رکود بر روال رشد اقتصادی قرار بگیریم.
حسینی اذعان داشت: دولت به راحتی می تواند برخی موانعی که سر راه سرمایه گذاری داخلی و خارجی قرارگرفته بردارد.
وی در پایان تصریح کرد: تحقق رشد اقتصادی 5 درصدی به راحتی قابل دستیابی نیست اما باید این موضوع را در نظر بگیریم که با روال قبلی راه به جایی نخواهیم برد لذا محقق شدن این رشد تا پایان سال جاری امکان پذیر نیست.