رییس پژوهشکاه ابن سینا گفت: اولین نوزاد حاصل از تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی بیماری سیستیک فیبروزیس 27 اردیبهشت 95 در سلامت کامل به دنیا آمد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوانمحمد مهدی آخوندی رییس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابن سینا در نشست خبری تولد اولین نوزاد سالم حاصل از PGD سیستیک فیبروزیس که صبح امروز در محل مرکز درمان ناباروری ابن سینا برگزار شد،گفت: "سیستیک فیبروزیس" نوعی اختلال نادر است که در تاثیر مخربی روی ریه‌ها و دستگاه گوارش کودکان دارد و انها را با ناباروری در بزرگسالی مواجه می کند.

وی ادامه داد: این بیماری دستگاه تنفسی را هدف می گیرد و خود را با سرفه های خشک نشان می دهد و در نهایت با شدیدتر شدن سرفه ها بیمار دچار عفونت های حاد تنفسی می شود.

وی تکرار این عفونت‌ها را منجر به تنگی نفس، اختلال رشد و وزن گیری کودک و در نهایت نیازمند بستری برای درمان دانست و افزود: دستگاه گوارش نیز به عنوان دیگر محل درگیری این بیماری در گروهی از نوزادان به صورت یبوست خود را نشان می دهد و در بخش زیادی از کودکان موجب اختلال وزن گیری کودک می شود، همچنین نفخ شکم و برخی از انواع کم خونی‌ها از دیگر علائم این بیماری است. 

رییس پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی ابن سینا با اشاره به تاخیر در علائم بلوغ و احتمال بروز ناباروری در کودکان مبتلا به این بیماری افزود: دو سال گذشته خانواده‌ای پس از یک بار تجربه باروری ناموفق و مرگ فرزند 4 ماهه خود بر اثر این بیماری با مراجعه به مرکز ناباروری ابن سینا خواستار داشتن فرزند سالم شدند. 

وی گفت: پس از انتخاب روش لانه گزینی توسط این زوج، مراحل بالینی و تخصصی طی شده و با استفاده از روش تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی دو جنین سالم و غیر مبتلا برای وی انتقال داده شد که منجر به بارداری گردید و در نهایت نوزاد حاصل از این روش در تاریخ 27 اردیبهشت امسال متولد شده و اکنون این نوزاد دو ماهه در سلامتی کامل به سر می برد. 

در ادامه سعیدرضا غفاری مسئول کلینیک سلامت مادر، جنین و نوزاد با بیان اینکه روش PGD نیازمند تکنیک های پیچیده و صرف هزینه های بسیار است، تصریح کرد : احتمال موفقیت این روش پایین می باشد اما با این وجود، روش PGD در بیماران تالاسمی، ناشنوایی ارثی ، دیستروفی عضلانی و برخی از بیماریهای نادر کاربرد دارد.

وی از بارداری خانمی مبتلا به بیماری نادر استخوانی با روش تشخیصی قبل از  لانه گزینی خبر داد و اظهار کرد: در این بیماری استخوانی، محدوده متورم شده بر اثر ضربه بر خلاف مواقع عادی که پس از مدتی، کاملا بهبود می یابد ، رفته رفته تبدیل به توده های استخوانی در بدن می شود که در آن امکان باروری با استفاده از روش تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی وجود دارد.

انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.