زهرا مرتضوی کارشناس مسئول واحد سلامت روانی، اجتماعی جنوب تهران در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: عواملی همچون استرس، اضطراب، تغیرات خواب ( کمبود ،افزایش، خواب آلودگی) و تغییرات اشتها(کاهش و افزایش آن) باعث ایجاد اختلالات روانی در افراد می شود.
مرتضوی با بیان اینکه خستگی زودرس و کاهش انرژی نیز یکی دیگر از دلایل ایجاد اختلال روانی است؛ افزود: یک بیمار روانی همیشه حس کمبود توان و انرژی در خود دارد و در طی انجام فعالیت های روزمره زندگی زود خسته می شود.
وی درباره علائم این بیماری اظهار داشت: ضربان نامنظم قلب، سرگیجه، سر درد، عرق کردن، ضعف، گرفتگی ماهیچهها، احساس درد، سوء هاضمه، تنگی نفس، اسهال و دل پیچه از علائم این بیماری است.
مرتضوی به کندی یا بیقراری روانی-حرکتی اشاره کرد و افزود: فرد مبتلا به بیماری روانی هم در اعمال، حرکت و هم در سرعت فکر و تصمیم گیری دچار کندی می شود و این حالت توسط اطرافیان بیمار قابل ملاحظه است.
وی با بیان اینکه برای درمان اینگونه بیماران از دارو درمانی و روان درمانی استفاده می شود افزود: برای درمان بخش زیستی و مغزی از داروهای ضدافسردگی و از نظر غیر دارویی، درمان روانی فردی و گروهی همچون درمان شناختی، رفتاری، تحلیلی و حمایتی استفاده می شود.
مرتضوی در پایان اذعان داشت: آموزش فنون آرام سازی عضلات ،حساسیت زدایی منظم، رویارویی با موضوعات اضطراب آور و نرمش کردن نیز از دیگر راه های درمان بیماران اختلال روانی است.
انتهای پیام/