به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ برنامه گفتوگوی فرهنگی رادیو گفتوگو با موضوع «قدرت بازیهای رایانهای در زندگی روزمره» با حضور سید مرتضی موسویان، رئیس مرکز فناوری و رسانههایفضای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدیقه ببران؛ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، سرهنگ سید محسن میربهرسی؛ کارشناس امنیت فاوا با اجرای محمد صادق افراسیابی؛ مدرس دانشگاه و پژوهشگر فضای مجازی برگزار شد.
سید مرتضی موسویان در ابتدای این برنامه، بازی پوکمونگو را محصول مشترک کشور آمریکا و شرکتهای گوگل و نینتندو دانست و گفت: بازی پوگمون گو با استفاده از تکنولوژی واقعیت افزوده طراحی شده است؛ شخصیت پوکمون در گذشته توسط انیمیشنسازان ژاپنی شخصیتپردازی شده است و کسانی که از ابتدا اهل بازیهای آتاری یا کنسول هستند به خوبی این شخصیت را میشناسند و برای آنها آشنا است.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال درباره برخورد کشورهای مختلف جهان و مواضعی که در مقابل این بازی گرفتهاند، گفت: چین این بازی را در کشورش ممنوع اعلام کرده و روسیه آن را سرویس جاسوسی آمریکا خوانده است ولی ایران و بسیاری از کشورها توانایی مقابله با این بازی در کشور را ندارند و این بازی طبق پیشبینی صورت گرفته در ایران هم جایگاه مهمی در بین بازیکنان آن پیدا خواهد کرد و لازم است هر چه زودتر سواد رسانهای کاربران ایرانی در خصوص این بازی افزایش پیدا کند.
موسویان در خصوص امنیت بازی گفت: شرط نصب این بازی دسترسی شرکت «نینتندو» به تمام اطلاعات کاربران است و اغلب افراد بدون مطالعه آن را میپذیرند؛ علاوه بر این در این بازی امنیت مکانهای نظامی و امنیتی کشور به مخاطره میافتد چرا که همزمان بیست عکس از یک مکان گرفته شده و وضوح بالای آن میتواند امنیت آن منطقه را دچار اختلال کند.
در ادامه افراسیابی، با بیان اینکه در جهان هر 5 دقیقه 50 هزار دلار به حساب شرکت نینتندو بابت بازی پوکمون واریز میشود، گفت: بازی پوکمون گو بیانگر قدرتی است که بازیهای رایانهای در جهان امروز پیدا کرده است به طوری که هم برای تولیدکننده بازی ثروتآفرین است و هم تعیین میکند که فرد بازیگر دقیقا در چه نقطه جغرافیایی حضور داشته باشد و بیانگر قدرتی است که بازیهای رایانهای در جهان پیدا کرده است.
وی با طرح این موضوع که مسئله اصلی در این بازی حضور بازیکن بر اساس خواسته شرکت تولیدکننده بازی در نقاط مشخصی است, گفت: باید دید حضور بازیکن بر اساس خواست تولیدکننده بازی در نقاط مختلف از منظر امنیت عمومی چه تبعاتی دارد.
سرهنگ سید محسن میربهرسی؛ کارشناس امنیت فاوا و معاون سابق پلیس فتا نیز در این برنامه گفت: این بازی ورژن جدیدی از نسل بازیها است و شرکت سازنده بازی رفتار بازیکن را هدایت میکند و کسی که بازی میکند در واقع بازی میخورد و هدایت میشود؛ ارتباط غیرمتعارف و بهرهبرداری غیراصولی از بازیکن از دیگر مضرات این بازی است که البته من در این برنامه قصد سرکوب این بازی را ندارم چون هر بازی فوایدی هم دارد و فقط بحث امنیت آن را شرح دادم.
در ادامه صدیقه ببران گفت: از آنجایی که این بازی هنوز در ایران رواج پیدا نکرده و همهگیر نشده است باید به صورت شفاف یک سری اطلاعات در اختیار کاربران قرار داد؛ چرا که پیشبینی میشود این بازی رقیب جدی شبکههای اجتماعی شود؛ پوکمون گو یک نوع تلفیق دنیای واقعی با دنیای مجازی است که علت محبوبیت و جذابیت آن هم همین است.
وی تاکید کرد: در این بازی القائات ذهنی فرد از فضای مجازی یکباره به فضای حقیقی وارد می شود و وارد ناخوداگاه او میشود که این موضوع بسیار خطرناک است لذا باید با دقت روی آن مطالعه کارشناسی انجام شود.
ببران گفت: معمولا در تمام بازیهای محبوب، خشونت حرف اول را میزند که این تهدیدی جدی برای جامعه است؛ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه سایر عوارض ناشی از بازیهای رایانهای و راهکارهای مصونیت از این عوارض را بیان کرد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/