به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
سمنان ؛ رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهدیشهر گفت: پروژه کمربند حفاظتی (بنچمارک) به طول سه و نیم کیلومتر در حوزه این شهرستان با مبلغی بالغ بر ۱۳۰ میلیون ریال اجرا شد.
حمیدرضا عبدوس گفت: جنگل های کشور تا قبل از رشد صنایع در ایران عمده ترین منابع تولید انرژی و در آمد و معیشت اهالی و ساکنان حاشیه جنگل محسوب می شد و درختان آن پشتوانه عظیمی برای صنایع تولیدی و خصوصا اقتصاد کشور بوده است این عرصه ها از نظر اقتصادی و اجتماعی نقش اساسی در توسعه داشتند لیکن به عنوان منبعی برای تولید علوفه و چوب و تامین اراضی در راستای توسعه کشاورزی از آن استفاده شده است.
وی افزایش جمعیت، نیاز مردم، جلوگیری از واردات چوب به کشور و تقاضای مصرف چوب در صنایع و سود آوری حاصل از فروش چوب، ارزش افزوده اراضی و سعه صدر دستگاه های دولتی نسبت به مردم در دو دهه اخیر را دلایلی بر فرصت طلبی و سود جویی افراد دانست و افزود: این افراد از یک طرف درختان جنگلی را به صورت غیر مجاز و بی رویه قطع کرده و با استفاده از راه های متعدد در فکر فروش محصولات آن هستند.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مهدیشهر تخریب اراضی مرتعی، ایجاد شخم وشیار، دیم کاری، افزایش زمین زراعی و در نهایت تجاوز و تصرف اراضی ملی را از دیگر آسیب های افراد سودجو در کشور برشمرد.
عبدوس تصریح کرد: در حال حاضر اهمیت حفظ و حمایت از منابع طبیعی به عنوان رکن اصلی اکوسیستم و جلوگیری از بروز اختلال در تعادل طبیعی و جلوگیری از فرسایش خاک و تصفیه آب و هوا بر همگان روشن است.
وی با ابراز تاسف از اینکه متاسفانه شاهد از بین رفتن هزاران هکتار عرصه منابع طبیعی به خصوص در اطراف شهرها و روستاها و کنار جاده ها هستیم، تصریح کرد: احداث کمربند حفاظتی در مرز بین اراضی منابع ملی و مستثنیات و جدا کردن این اراضی از یکدیگر، به تثبیت مالکیت دولت بر اراضی منابع ملی و جلوگیری از تصرف اراضی ملی و مرتعی توسط افراد سودجو و فرصتطلب کمک می کند.
انتهای پیام/ر