به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،با وجود اینکه امروز آب به صورت موقت و با حجمی مشخص در زاینده رود جاری شد اما حجم این آب به اندازه ای نیست که به شهر اصفهان برسد تا شاید درصدی از شدت گرمای طاقت فرسای مرداد را در نصف جهان کاهش دهد.
معاون بهره برداری شرکت آب منطقه ای اصفهان با اعلام این خبر تاکید کرد: این طرح از امروز دوشنبه یازدهم مردادماه به مدت یک هفته اجرا می شود و قرار است آب باغ ها و چاه های مناطق غربی استان از جمله مبارکه، نجف آباد، خمینی شهر و فلاورجان را تامین و تقویت کند.
علی بصیر پور با بیان اینکه بخشی از آبی که از امروز در غرب اصفهان رهاسازی می شود، در بستر زاینده رود و بخشی دیگر در شبکه آبیاری جریان می یابد گفت: براساس برنامه، طرح رهاسازی آب زاینده رود به منظور آبیاری باغ ها و تقویت چاه ها شهریور امسال نیز اجرا خواهد شد.
وی با اشاره به کاهش 257 میلیون متر مکعبی آب سد زاینده رود نسبت به مدت مشابه سال قبل یاد اور شد: آب ذخیره شده در پشت سد زاینده رود در حال حاضر 313 میلیون متر مکعب است که این میزان در مدت مشابه سال قبل 570 میلیون متر مکعب بود.
به گفته بصیر پور گزارش های وضعیت آب و خشکسالی بیانگر این است که استان اصفهان بدترین روزهای خشکسالی در مقایسه با میانگین 40 سال اخیر را تجربه می کند، واقعیتی تلخ که عبور از این شرایط نیازمند همت و مشارکت ارگانها و مردم است.
استان اصفهان پس از استان های یزد، خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان یکی از استان هایی است که در سال جاری زراعی با پدیده خشکسالی دست پنجه نرم می کند.
شدت این پدیده در مرکز، شرق و جنوب شرقی اصفهان بیشتر از دیگر نقاط این استان است، به گونه ای که 64 درصد از مساحت استان دچار خشکسالی و 22.5 درصد گرفتار خشکسالی شدید و بسیار شدید است.
زاینده رود مهمترین رودخانه در مرکز فلات مرکزی ایران به طول حدود 350 کیلومتر از سراب در زاگرس مرکزی تا پایاب در گاوخونی است که امروز بعد از مدت ها خشکسالی به مدت یک هفته برای تامین آب باغ ها و تقویت چاه های مناطق غرب استان از جمله مبارکه، نجف آباد، خمینی شهر و فلاورجان جاری شده است.
انتهای پیام/م