کارشناس پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های قابل انتقال از آب و غذای دانشگاه گفت: در فصل گرما و تابستان مسمومیت‌های حاصل از باکتری‌ها و قارچ‌ها و فعالیت این‌گونه عوامل بیشتر می‌شود.

گرمای هوا و افزایش مسمومیت‌های حاصل از باکتری و قارچ‌ها

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ مسعود شجاعیان با تاکید بر اینکه در این بین احتمال آلودگی غذا و آشامیدنی‌ها بالاتر است، افزود: مسمومیت غذایی یکی از چند بیماری است که به وسیله آب و غذای آلوده به انسان منتقل می‌شود.

وی تصریح کرد: مسمومیت غذایی از خوردن مواد غذایی یا آشامیدنی که از پیش با یک سم آلوده شده، ایجاد می‌شود که منبع این سم می‌تواند سموم باکتریایی، مواد شیمیایی سمی و سموم طبیعی موجود در بدن حیوانات، گیاهان و قارچ‌ها باشد.

شجاعیان عنوان کرد: شایع‌ترین نوع مسمومیت، مسمومیت ناشی از مصرف آب و غذای آلوده و مصرف داروهاست.

این کارشناس بهداشتی با بیان اینکه علائم مسمومیت‌های غذایی معمولا پس از یک تا دو روز خود را نشان می‌دهند، یادآور شد: مسمومیت‌های غذایی با اسهال، تهوع و استفراغ ناگهانی در مراحل اولیه بیماری همراه است.

وی  ادامه داد: در مواردی که بیمار دچار علائم گوارشی شده است، حتماً باید به پزشک مراجعه شود تا با توجه به وضع بیمار درخصوص لزوم بستری و نوع درمان بیمار، تصمیم‌گیری شود.

چه افرادی بیشتر در معرض مسمومیت هستند؟

شجاعیان با بیان اینکه همه افراد در هر گروه سنی و جنسی ممکن است دچار مسمومیت شوند، اظهار کرد: کودکان و افراد بالای 60 سال به علت تضعیف سیستم ایمنی‌‎شان بیش از دیگران در معرض ابتلا به مسمومیت‌ها قرار دارند.
وی افزود: در فصل تابستان و افزایش مسافرت‌ها، چنانچه مسافران از آب و غذای سالم و مطمئن استفاده نکنند و یا مواد غذایی و آشامیدنی خود را از دست‌فروشان تهیه و مصرف کنند موجب بروز مسمومیت می‌شود.

نحوه نگهداری آب و غذا در تابستان

شجاعیان تصریح کرد: مواد غذایی مصرفی باید به صورت تازه و به اندازه یک وعده غذایی تهیه و پس از طبخ سریعاً مصرف شود.
وی گفت: چنانچه از مواد غذایی یا نوشیدنی تهیه شده باقی بماند، باید در ظروف دربسته و در یخچال نگهداری شود.

نکات بهداشتی برای پیشگیری از مسمومیت‌ها


این کارشناس بهداشتی اظهار کرد: در صورت در دسترس نبودن آب سالم از آب بطری و یا آب جوشیده شده سرد استفاده شود.
وی گفت: در خصوص مصرف انواع کنسرو باید به تاریخ مصرف آن توجه کرد؛ همچنین به متورم نبودن قوطی کنسرو و نداشتن زنگ‌زدگی توجه شود.
شجاعیان افزود: دست‌ها باید به صورت صحیح و کامل پیش از تهیه غذا و آشامیدنی‌ها و پس از اجابت مزاج با آب و صابون شسته شود.

انتهای پیام/د
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.