به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اهواز، سيد عادل مولا گفت: دراين مرحله از کار حلقه گذاري که با مشارکت کارشناسان سازمان حفاظت محيط زيست و اداره کل حفاظت محيط زيست استان در جزاير دارا و قبر ناخدا انجام گرفت،تعدادي از پرندگان سليم خرچنگ خوار که از گونه هاي کنار آبزي مي باشد و در اين جزاير جوجه آوري دارند،حلقه گذاري شد.
وی افزود: سليم خرچنگ خوار در سواحل گلي و ماسه اي درياها و آب سنگ هاي مرجاني به سر برده و در تونل هايي که در داخل شنهاي ساحل ايجاد کرده، آشيانه مي سازد و در ايران بومي و نسبتا فراوان است و بيشتر در مناطق حرا در سواحل خليج فارس و عمان ديده مي شود.
حلقه گذاري پرندگان، متداول ترين و رايج ترين شيوه شناخت وضعيت و تعيين مسير مهاجرت پرندگان است و در اين شيوه پرندگان زنده گيري و حلقههاي فلزي يا پلاستيکي خاص هر گونه، با شماره و سريال مشخص به يکي از پاها و يا بال پرنده وصل و مجددا پرنده در طبيعت رهاسازي مي شود.
پس از آن منتظر ميمانند تا پرنده حلقهگذاري شده در نقطهاي ديگر از ايران يا جهان، زندهگيري شده و يا لاشهاش (شکار شده يا در طبيعت مرده) اختيار پرنده شناسان و کارشناسان محيط زيست قرار گيرد.اعلام شماره پلاک، مکان و تاريخ صيد پرنده براي پرنده شناسان اهميت زيادي دارد و اطلاعاتي از فصل و مسير مهاجرت، طول عمر، رفتار پرنده و غيره را در اختيار کارشناسان قرار مي دهد.
انتهای پیام/گ