کتاب بررسی عملکرد بانک‌های استان آذربایجان‌غربی به بررسی عملکرد شبکه بانکی بانک‌های استان آذربایجان‌غربی، براساس برخی شاخص‌های عملکردی بانک‌ها پرداخته است.

به گزارش  خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، نماینده وزیر و مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان در رابطه با اهداف و محتوای کتاب مزبور گفت: رشد و توسعه اقتصادی هر کشور مستلزم انتقال مناسب منابع مالی مازاد پس‌اندازکنندگان به سرمایه‌گذاران است، براین اساس وجود یک بازار مالی کارآمد و گسترده که در آن منابع مالی به بهترین موقعیتهای سرمایه‌گذاری سوق داده شود، بسیار حیاتی است. در کشور ما بیشترین حجم مبادلات از طریق سیستم بانکی تحقق می‌یابد و کارکرد مطلوب نظام بانکداری کشور، می تواند نقش تعیین­کننده­ای در بهبود فعالیت­های اقتصادی داشته باشد.

داود غفارپور افزود: تأمین‌مالی فعالیت‌های اقتصادی، از مهمترین سرفصل‌های برنامه‌ها و اقدامات نهادهای مسئول در هر اقتصادی بوده و کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نمی‌باشد.

وی افزود: افزایش تولید و اشتغال، نیازمند تأمین‌مالی است و این امر از طریق سرمایه‌گذاری‌های دولت، تأمین‌مالی خارجی و پس‌اندازهای مردم تحقق می‌یابد. جذب و هدایت پس‌اندازهای مردم به سمت تولید، در کشور ایران بیشتر از طریق سیستم بانکی صورت می‌گیرد.

این مقام مسؤل با اشاره به اهمیت بررسی عملکرد هر سیستم و سازمان در رفع اشکالات و بهبود روندها فرایندهای پیشین، افزود: با عنایت به نقش بسیار مهم بانک‌ها و مؤسسات مالی و اعتباری هر کشور، همچنین با توجه به روند خصوصی‌سازی بانک‌های دولتی و نیز تبدیل تعاونی‌های اعتباری و مؤسسات مالی و اعتباری به بانک، بررسی عملکرد بانک‌ها، اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.

وی ادامه داد: تدوین شاخص‌هایی یکپارچه، مطلوب و مورد پذیرش کلیه بانک‌ها که بتواند در ارزیابی و رتبه‌بندی‌ها مورد استناد قرار گرفته و بانک‌ها را از ابعاد مختلف و به صورت جامع مورد ارزیابی قرار دهد از ضروریات سیستم بانکی محسوب می‌شود؛ لیکن با توجه به ماهیت سیستم بانکداری در ایران، عدم شفافیت اطلاعات در برخی بخشها، تفاوت در ساختار و نوع فعالیت بانک‌های ایران در مقایسه با بانک‌های بین‌المللی، استفاده از مدل و شاخص‌های مورد استفاده توسط بانک‌های خارجی، مطلوبیت لازم را نداشته و لازم است الگویی داخلی با توجه به ماهیت و ساختار بانک‌های کشور طراحی و تدوین شود.

نماینده وزیر اقتصاد در استان آذربایجان‌غربی گفت: کتاب"بررسی عملکرد بانک‌های استان آذربایجان‌غربی" توسط کارشناسان معاونت اقتصادی این اداره کل تهیه و تدوین گردیده و به بررسی عملکرد شبکه‌بانکی شامل بانک‌های تجاری "ملی، ملت، تجارت، رفاه، سپه، پست‌بانک، صادرات" و بانک‌های تخصصی "مسکن، توسعه‌صادرات، توسعه تعاون، صنعت‌و‌معدن و کشاورزی" استان آذربایجان‌غربی براساس برخی شاخص‌های بارز عملکردی بانک‌ها، شامل تعداد شعب بانک‌ها، تعداد حساب جاری فراگیر، تعداد شعب مجهز به حساب جاری فراگیر، تعداد دستگاه‌های خودپرداز، تعداد پرسنل بانک‌ها، تعداد دستگاه‌های کارت‌خوان، تعداد تراکنش بانک‌ها، مانده سپرده بانک‌ها، مانده تسهیلات اعطایی و مانده مطالبات بانک‌ها، پرداخته است.

غفارپور در پایان: افزود در فصل اول این کتاب، ضمن معرفی رویکرد گزارش و طرح کلیاتی در‌خصوص تعاریف و اصطلاحات بانکی، مروری بر مطالعات مرتبط با موضوع گزارش انجام شده، در فصل دوم عملکرد بانک‌های استان به تفکیک بانک‌های تجاری و تخصصی در هر یک از شاخص‌های فوق بررسی و مقایسه گردیده و به منظور مقایسه بانک‌های استان براساس عملکرد همزمان در تمامی شاخص‌های مزبور، در فصل سوم به گروه‌بندی بانک‌های یاد شده با استفاده از روش آنالیز خوشه‌ای پرداخته شده و در نهایت جمع‌بندی نتایج در فصل چهارم انجام شده است.

لازم به ذکر است فعالان و پژوهشگران اقتصادی می‌توانند فایل کامل کتاب مزبور را از پورتال اداره‌کل امور اقتصادی و دارایی آذربایجان‌غربی به آدرس: "www.ag.mefa.ir " دریافت نمایند.

انتهای پیام/س

برچسب ها: انتشار ، کتاب ، ارومیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.