به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرمسار؛ مدیرعامل تعاونی روستایی زنان زنبوردار روستایی رامه با اشاره به اجرای پروژهی حبلهرود در این روستا گفت: پیشرفت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مهمترین ارمغان طرح حبلهرود برای زنان روستایی رامه بود.
مینا رامه افزود: پیش از اجرای این طرح در روستای رامه، زنان روستایی زیاد به چشم نمیآمدند اما با اجرای طرح حبلهرود که توسط UNDP در دشت گرمسار در حال اجراست جرقهای در روستا زده شد.
وی با اشاره به مشکلات این روستا در گذشته تصریح کرد: در راستای اجرای این طرح زنان و مردان در مسجد آبادی جمع شده و مشکلات خود را با کارشناسان مطرح و پس از کلی رفت و آمد تصمیم بر این شد که باید کاری کرد تا مردم، روستا را تخلیه نکنند و باید برای زنان نیز شغلی ایجاد کرد تا از این طریق فرصت امرار معاش برای خانوادهها فراهم شود.
مدیرعامل تعاونی روستایی زنان زنبوردار روستایی رامه افزود: پرورش زنبور عسل از میان همهی پیشنهادات انتخاب شد چون هم زنان از عهده این کار بر میآمدند و هم جوانان علاقهمند بودند همچنین سبب میشد بخش زیادی از سال مردم به خاطر کندوها در روستا بمانند.
وی اظهار داشت: در آغاز با 4 کندو وارد این عرصه شدیم و در قدمهای بعد با دریافت تسهیلات بانکی، وامهای خود اشتغالی شمار کندوهایمان را به 10 کندو رساندیم بهطوریکه امروز عسل طبیعی و مرغوب تولیدی زنان روستای رامه از طریق سازمان ملل به چندین نقطه جهان صادر میشود.
رامه افزود: پس از موفقیت در پرورش زنبور عسل طرح مدیریت مرتع را آغاز کردیم و هدف این طرح نیز کاشت گیاهان مرتعی بود که برای جلوگیری از تخریب مراتع که به علت چرای بیرویه دام در حال رخ دادن بود اجرا شد.
وی با اشاره به نقش زنان در این طرح نیز افزود: حمل بذر و نگهبانی مرتع(قرق بانی) همه برعهدهی زنان روستا بود.
مدیرعامل تعاونی روستایی زنان زنبوردار روستایی رامه افزود: در اجرای این طرح صندوق کمکهای کوچک سازمان ملل متحد(GEF) و UNDP و ادارهکل منابع طبیعی استان ما را یاری کردند.
وی خاطرنشان کرد: شرکت در نمایشگاههای بینالمللی و ملی و ارائهی توانمندیهای جوامع محلی همچنین عرضهی محصولات روستا از دیگر فعالیتهای زنان روستای رامه است.
انتهای پیام / د