درابتدا بفرمایید سازمان فنی حرفه ای استان تهران اقدامی درراستای برگزاری کلاسهای آموزشی درحوزه آسانسورداشته است؟
در ابتدا عرض کنم که سازمان آموزش فنی حرفهای مرجع ارائه مهارتهای ضمن و حین کار و قبل از کار برای افراد است و به صورت غیررسمی آموزشهایی را ارائه میدهد،همچنینپ تنها مرجعی است که میتواند در کشور آموزشهای مهارتی غیررسمی را ارائه کرده و در حوزه فعالیتهای کاری مجوز صادر کند، ما در گذشته استانداردهایی در حوزه آموزش داشتیم و یک سری استانداردها در بعضی از مراکز ما در رابطه با آسانسور اعمال میشد، اما با پیشرفت تکنولوژی آسانسور احساس شد که این رویه در مراکز و سازمان بهروزرسانی نشده است و خوشحال هستیم که با همکاری اتحادیه آسانسور توانستیم یک آموزشگاه آسانسور را ایجاد کرده و بهعبارتی در این زمینه مجوز ارائه کنیم و اشخاصی را در این مرکز صاحب صلاحیت کرده مفتخرم اعلام کنم که این آموزشگاه میتواند استانداردهای جدیدی را برای تعمیرکاران رشته آسانسور ارائه کند .
خانه مهارت چه تفاوت هایی با آموزشگاه هایی که تاکنون دراین حوزه فعالیت می کردند،دارد؟
استاندارد های آموزشی در خانه مهارت به روزتر شده و تجهیزاتی را که خانه مهارت آسانسور به کار گرفته برای آموزش افراد خیلی کاملتر است.
گواهی هایی که به افراد درخانه مهارت آسانسورارائه می شوندزیرنظرسازمان فنی حرفه ای است وچه مزیت هایی دارد؟
شاید مراکز زیادی در حوزه آسانسور در حال آموزش افراد هستند اما ذکر این نکته ضروری است که برای آموزش افراد مراکز اندکی هستند اما اینکه بتوانند مدرک رسمی و بین المللی ارائه کنند ، مهم است. ما در حال حاضر ما یک سری مراجع رسمی داریم و یک سری غیررسمی ، مراجع رسمی ما در آموزش، سازمانهایی هستند که آموزشهایشان منجر به مدارک تحصیلی رسمی مثل دیپلم، فوقدیپلم یا مثل لیسانس و فوقلیسانی میشود که عمدتا این مراجع در کشور ما آموزش و پرورش و وزارت علوم هستند که در این مسیر آموزشهایی را میدهند و مدرک تحصیلی صادر میکنند.
مراجع دیگری داریم که آموزشهای غیررسمی میدهند و اینها منجر به مدرک تحصیل رسمی نمیشود، گواهیهای مهارتی در آن دریافت می شود که این گواهیها برای اصناف، صنعت و غیره معتبر است و مورد استفاده قرار میگیرد که سازمان فنی و حرفهای بزرگترین و مهمترین این مراجع آموزشهای غیررسمی است. هر شخصی و هر نهادی اگر بخواهد در حوزه آسانسور و متعلقات مربوطهاش آموزشهای غیررسمی بدهد ،تاکید میکنم؛ آموزشهای کوتاهمدت غیررسمی که میخواهد منجر به دریافت مدرک مهارت صلاحیتی در این حوزه بشود، باید حتما از سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور مجوز داشته باشد. لذا اگر به عنوان مثال یک مرکز دانشگاهی علمی-کاربردی در حوزه آسانسور دارد فعالیت میکند، آن مرکز صلاحیتاش استانداردهای دورههای کارشناسی و کاردانی و کارشناسی ارشد است و نمیتواند دورههای کوتاهمدت را بدون استفاده از مجوز سازمان فنی و حرفهای داشته باشد. بنابراین اگر باشد که در مراکز آموزش علمی – کابردی باشد و آموزش های کوتاهمدت بدهد و این آموزشهای کوتاهمدت اگر با مجوز سازمان فنی و حرفه ای نباشد، قطعا قابلپیگیری است و میشود از آن ممانعت بعمل آورد.
درخصوص آموزش های خانه مهارت واینکه درچندرشته آموزش وجودداردتوضیحاتی بفرمایید.
در حال حاضر با همکاری اتحادیه آسانسور،18 استاندارد آموزشی در حوزه آسانسور در حال آماده شدن است که تاکنون 5 رشته آن تدوین و به رسمیت شناخته و تایید شده و با کد سازمان آموزش فنی حرفهای ارزش بینالمللی دارد. در خصوص ارزش بینالمللی بدین معنی است که کاملا مورد تایید کشورهای مختلف دنیا هست. در مورد سیزده رشته دیگر نیز بزودی مصوب شده و برای عرضه و ارائه آماده میشود که افراد میتوانند مراجعه کرده و دوره های پودمانی را بگذرانند که هر کدام از آنها نیز گواهی خاص خودش را دارد.
افرادمتقاضی باید هر 18 رشته آموزشی راطی کنندیا نیازی نیست؟
در حال حاضر 18 استاندارد آموزشی تعیین شده که در حوره های سازه آسانسور و هیدرولیک و نصب و نگهداری و الکترونیک آسنسور و غیره است و متقاضیان بر اساس علاقه و شغل خود اقدام به ثبت نام کرده و دوره مورد نظر را طی می کنند و در صورت قبولی در آزمون می توانند گواهی مربوطه را کسب کنند.
گواهی ارائه شده درخانه مهارت آسانسوربین المللی است؟
بله تمامی این 18 مدرک و گواهی وجه بین المللی دارد با توجه به استانداردهای آموزشی ما در حوزه آسانسور تمامی این گواهی ها اعتبار بین المللی دارد. کلیه گواهینامههایی که در سازمان آموزش فنی و حرفهای از سوی این سازمان صادر می شود زیر نظر ILO است. ILO سازمان جهانی کار است و تمام استانداردهای آموزشیای که در دستگاههای مربوط به زیرمجموعه ILO هست در همه کشورهای عضو این سازمان مورد پذیرش است.
درواقع درحال حاضرخانه مهارت آسانسور زیرمجموعه سازمان فنی حرفه است؟
ما در سازمان فنی و حرفهای دو نوع آموزش داریم. یک سری آموزشها از طریق مراکز دولتی که هزینه و اعتباراتش توسط دولت پرداخت میشود و یک نوع آموزش داریم که از طریق بخش خصوصی صورت می گیرد و هزینه آن را متقاضیان پرداخت می کنند. خانه مهارت آسانسور جزو آموزشگاههای دارای مجوز و صلاحیت بخش خصوصی ما است که از طریق بخش خصوصی دارد اداره میشود. لذا هزینههایش را قاعدتا خود افراد میپردازند، ولی آزمونهایش توسط ما گرفته میشود، مدارکش نیز توسط این سازمان صادر میشود و نظارت بر فرآیند کارنیزتوسط سازمان آموزش فنی و حرفهای انجام میشود.
بدین ترتیب آزمون هانیزتوسط سازمان فنی حرفه ای انجام می شود؟
بله.
زمان دورههای آموزشی چقدراست؟
برای هر دوره متناسب با زمان مورد نیاز آن متفاوت است و آموزشی خاص خود را دارد .
درپایان اگرصحبتی داریدبفرمایید؟
باز هم تاکید می کنم تنها آموزشگاهی که در حال حاضر با سازمام فنی و حرفه ای قرارداد همکاری دارد خانه مهارت بوده و هیچ آموزشگاه دیگری توان صدور مجوز را ندارد و گر قصد فعالیت در این حوزه را دارد باید از این سازمان مجوز فعالیت دریافت کند.