به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در جلسه علنی روز سهشنبه مجلس شورای اسلامی پرویز فتاح رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) برای ارائه گزارش در صحن علنی مجلس حضور یافت.
وی گفت: ۶ درصد جمعیت کشور تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند و تمرکز این نهاد بر اشتغالزایی و خودکفایی و ارائه خدمات به جای پرداخت مستمری است.
فتاح اظهار داشت: در سال ۹۴، ۲۰۰ هزار فرصت شغلی با منابع بانکی ایجاد شد. در سال ۹۵ بودجه کمیته امداد ۱.۵ درصد بودجه جاری کشور بود.
وی همچنین از اختصاص ۲ هزار دستگاه تراکتور و ۳ هزار دستگاه وانت به مددجویان کمیته امداد خبر داد.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: با توجه به آسیبهای اجتماعی که متوجه صندوقهای صدقات شده بود، پرداخت صدقات از طریق پیامک به اجرا گذاشته شد و ۸۰۰ هزار نفر داوطلب شدهاند که به صورت روزانه صدقه پرداخت کنند.
فتاح با تاکید بر لزوم ریشهیابی ایجاد فقر گفت: کمیته امداد متولی رسیدگی به فقرا است و رسیدگی ما حداقلی و ناکافی است. باید ریشههای فقر بررسی شود که برخی قوانین نیز در این موضوع دخیل هستند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) با اشاره به افزایش زنان مطلقه و سرپرست خانوار گفت: رکود، بیکاری و قاچاق بر شدت فقر افزوده است و همه دولتها و مجالس در این امر سهیم بودهاند و همه ما در پختن این آش تلخ سهیم بودهایم.
وی تصریح کرد: فرهنگ اسلامی اقتضا دارد که اقشار مختلف نسبت به افراد فقیر بیتفاوت نباشند.
فتاح گفت: کمیته امداد امروز خود را رقیب سازمانهای اجتماعی مردم نهاد نمیبیند و برونسپاری خدمات امداد و مردمیکردن این موضوع را در دستور کار دارد.
رئیس کمیته امداد امام (ره) اظهار داشت: اگر مردم در حل مشکلات نزدیکان و همسایگان کمک کنند، ۵۰ درصد مددجویان از کمک امداد بینیاز میشوند.
وی با اشاره به صدور مجوز تاسیس قرضالحسنه امداد گفت: در سال ۹۴ قبل از تاسیس این صندوق، ۵۰۰ میلیارد تومان وام قرضالحسنه پرداخت کردیم.
فتاح با تاکید بر اینکه باید به فقر حمله کرده و آن را محدود کنیم، افزود: کار امداد بخشی از ماموریتهای سازمان تامین اجتماعی در نظام اسلامی است، اما امروز ۶ میلیون شاغل داریم که تحت بیمه تامین اجتماعی قرار ندارند.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) از مجلس خواست مشکل قانونی در این زمینه را حل کند.
وی همچنین از کاهش تداخل وظایف کمیته امداد و سازمان بهزیستی خبر داد و گفت: محرومان حامی نظام اسلامی و انقلاب هستند، اینها در راهپیماییها و جبههها پای انقلاب بودند.
فتاح تصریح کرد: عجب فلسفهای دارد انقلاب ما، به افرادی که کمتر رسیدهایم و محروم و فقیر هستند بیشتر از انقلاب و نظام حمایت می کنند، اما به افرادی که رسیدهایم و از انقلاب منتفع شدهاند، وضعیتشان معلوم است.
رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: نباید طبقه اشراف مسئولان ایجاد شود. حقوقهای نجومی یک زنگ خطر است، نباید به انتقامجویی سیاسی تبدیل شود.
فتاح اظهار داشت: حقوقهای نجومی از مدتها قبل وجود داشت و متعلق به یک دولت نیست.
وی با تاکید بر لزوم سرکشی مسئولان به فقرا، از دولت به خاطر تخصیص صددرصدی بودجه کمیته امداد تقدیر کرد.
رئیس کمیته امداد اظهارداشت: طی ۵ سال گذشته از سال ۸۹ تا امروز مجموعاً ۶هزار میلیارد تومان برای اشتغال افراد تحت پوشش پرداخت کرده ایم که در سال ۹۴ میزان ۱۴۰۰میلیارد تومان به ۱۳۰ نفر پرداخت شد.
فتاح اظهارداشت: سال گذشته مقرر شده بود ۲هزار میلیارد تومان وام به محرومان پرداخت شود که بانکها ۱۲۰۰ میلیارد تومان را اختصاص دادند. امسال نیز مقرر شده بانکها ۱۲۰۰ میلیارد منابع به پرداخت وام به محرومان اختصاص دهند که از نظر ما این رقم بسیار کمتر تخصیص خواهد یافت.
رئیس کمیته امداد اظهارداشت: ۷۵هزار نفر دانشجو و ۳۲۰هزار نفر دانش آموز تحت پوشش داریم که باید قوانین به نحوی وضع شود که دانشجویان و دانش آموزان محروم از تحصیل باز نمانند.
وی با انتقاد از نحوه اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و اختصاص یارانه یکسان به افراد جامعه گفت: قانونی که در بودجه سال ۹۵ به تصویب رسید قانون خوبی است. باید یارانه اقشار پردرآمد قطع شده و منابع آزاد شده صرف ایجاد اشتغال شود.
رئیس کمیته امداد با انتقاد از عملکرد بانکها در اختصاص وام به افراد تحت پوشش کمیته امداد، گفت: خدا می داند برای وام های ۵، ۱۰ و ۱۵ میلیونی بانکها چه مصیبتی داریم و چه ضامن هایی می خواهند.
وی ادامه داد: از بانکها سوال کردم که عدم وصول وام های مددجویان کمیته امداد چه مقدار است؟ گفتند حدود ۲ درصد. این امر نشان می دهد افراد تحت پوشش کمیته امداد خوش حساب هستند.
فتاح با تاکید بر لزوم اصلاح قانون در زمینه استحال وام های روستائیان گفت: از ما می پرسند روی خیریه ها نظارت دارید یا خیر؟ قانونی در این زمینه وجود ندارد و نقص قانونی است. نگران هستیم که برخی خیریه ها انفاق مردم را در محل اصلی هزینه نکنند.
منبع: مهر
انتهای پیام/