سنگ نگاره های تمندان نمادی از هویت مردم این دیار محسوب می شوند که از کهن ترین آثار هنری وتاریخی به جا مانده از گذشتگان این منطقه بوده که رمز و رازهای فروانی در آنها نهفته است.

به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان،اززاهدان،؛مرتضی تمندانی مسئول انجمن حافظان سبز تفتان گفت: زمانی که خط ونگارش وجود نداشته انسان ها برای بیان مطالب خود نقوش بسیار زیبایی را با ظرافت وخلاقیت خاصی بر روی سطوح سنگ ها حک می کردند و از این طریق شیوه زندگی و آیین ‌و رسوم خود را به دیگران منتقل می کردند.

وی در رابطه با نقوش این سنگ نگاره ها اظهار داشت: این سنگ نگاره ها با تابلو های زیبا مربوط به صحنه هایی از شکار و بز کوهی است که در طرح ها و اندازه های گوناگون و مضامین یکنواخت می باشد.

تمندانی خاطر نشان کرد: بعد از نقش بز کوهی بیشترین فراوانی نقوش مربوط به نقش انسان هایی است که در حالت سواکاری، تیر اندازی و کمان داری بر روی سنگ ها حک شده است.

وی ادامه داد: اکثر این نقوش بر روی سنگ های گرد ایجاد شده و شباهت نزدیکی به نگاره های سراوان و سرباز دارد.

تمندانی از مسولان میراث فرهنگی خواست اقدامات لازم را برای ثبت این آثار ارزشمند انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: سنگ نگاره در جوار ارتفاعات بیرک واقع در ایرندگان خاش، حاشیه تفتان و بویژه در روستاهای کوشه و تمندان خاش وجود دارد.

تمندانی گفت: روستای تمندان یکی از روستا های باستانی شهرستان خاش است و وجود آثار تاریخی فراوان در این روستا بیانگر قدمت و سکونت چند هزار ساله بشر در این منطقه است.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار